Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

vineri, 28 octombrie 2011

In cateva zile, 7 MILIARDE populatia Terrei. Enigmatica explozie demografica, pare a spune ceva ...


Avem sansa de a trai in vremuri memorabile!
Va propun o aplicatie interesanta.
========
31 octombrie 2011. Populaţia Terrei va atinge, pentru prima dată, pragul de 7 miliarde de locuitori. Pământeanul „cu numărul” şapte miliarde se va naşte, cu mare probabilitate, în China sau India, ţările care au populaţii de peste un miliard de locuitori.
Asta dacă nu cumva s-a născut deja ...
Detalii, aici:

================
Click aici pentru aplicatie:

The world's population is expected to hit seven billion in the next few weeks. After growing very slowly for most of human history, the number of people on Earth has more than doubled in the last 50 years. Where do you fit into this story of human life?
Fill in your date of birth below to find out.

Completati ziua, luna, anul nasterii si veti afla!

Softul ofera si alte informatii interesante!


Vizionare placuta, meditatii profunde!
Admin

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Marea Neagra. Black Sea. Intre un posibil Triunghi al Mortii si ceva cu mult mai grav. Pericolul vine din adancuri


In Marea Neagra se poate produce ceva mai grav ca tsunami.
La o adancime de 400 si ceva de metri si pana foarte adanc, exista depozite imense de hidrogen si de acid sulfuric. Va rog sa realizati ce inseamna aceasta scoatere afara, este un alt pericol ... ceva mult mai periculos decat un val de tsunami insusi.
Cititi aici:
























====================
============

miercuri, 12 octombrie 2011

Cutremur in Dobrogea. Pericolul vine si din adancuri. Atentie la Marea Neagra

Nu doar zona Vrancea sau Banatul se cutremura, ci si regiunea Marii Negre, langa coastele Romaniei si Bulgariei. Acolo, la circa 40 km de Mangalia, in Marea Neagra, s-a produs marti seara un cutremur de 4,2 grade. CITESTE SI: Marmureanu: In Marea Neagra se poate produce ceva mai grav ca un tsunami

Localizarea cutremurului din Marea Neagra, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului:
Sabla (21 km), Limanu (38 km), Kavarna (38 km), Mangalia (39 km), Spasavo (46 km)Adancime: 18 km

Cutremurul a avut o intensitate in zona epicentrala de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost simtit in Dobrogea de Sud cu o intensitate de II - III grade pe scara Mercalli in localitatile Mangalia, Eforie si Negru Voda.


Tsunami in Marea Neagra? Pericolul vine insa din adancuri
O zona tectonica din Bulgaria, care inainteaza in mare cu 20-30 de kilometri, ar putea provoca - chiar daca unora li s-ar parea exagerat - tsunami. Pericolul cel mai mare il constituie insa depozitele de hidrogen si acid sulfuric din Marea Neagra.
"De la aceasta falie Sabla, personal gandesc ca sunt mari probleme, pentru ca in Marea Neagra, la o adancime de 400 si ceva de metri si pana foarte adanc, exista depozite imense de hidrogen si de acid sulfuric. Va rog sa realizati ce inseamna aceasta scoatere afara, este un alt pericol... ceva mult mai periculos decat un val de tsunami insusi",
a afirmat cu ceva vreme in urma cel mai cunoscut specialist in domeniu, prof. dr. Gheorghe Marmureanu.

==================

Marmureanu: In Marea Neagra se poate produce ceva mai grav ca un tsunami

Prof. dr. Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, a afirmat, intr-un interviu acordat Stirilor ProTv ca in Marea Neagra se pot produce valuri seismice, adica tsunami.


Zonele seismice care ne afecteaza pe noi sunt Vrancea, Banat, Maramures, Bucovina, nordul Dobrogei si sudul Dobrogei, cu partea de la Sabla, la sud de Mangalia, pe teritoriul bulgar, Campia Romana.

Potrivit lui Gh. Marmureanu, Sabla este o zona tectonica ce a fost la noi, in Romania, dar acum este la bulgari. Aceasta placa este cea care ar putea provoca tsunami in Marea Neagra. Ea inainteaza in mare cu circa 20-30 kilometri si genereaza tsunami mai mici sau mai mari.
"Foarte multa lume spune ca nu este posibil sa ai tsunami Marea Neagra care ar fi ca un fel de vas inchis. Eu le recomand dansilor, din punct de vedere fizic, sa ia un lighean si sa faca cu mana in apa, sa vada ce valuri apar",
a spus prof. dr. Gh. Marmureanu.

El a mai adaugat ca: "De la aceasta falie Sabla, personal gandesc ca sunt mari probleme, pentru ca in Marea Neagra, la o adancime de 400 si ceva de metri si pana foarte adanc, exista depozite imense de hidrogen si de acid sulfuric. Va rog sa realizati ce inseamna aceasta scoatere afara, este un alt pericol ... ceva mult mai periculos decat un val de tsunami insusi".

Ceea ce este si mai interesant este ca astfel de fenomene s-au intamplat de mai multe ori de-a lungul timpului, in zona Marii Negre. De pilda, potrivit prof. Marmureanu, in anul 105 inainte de Hristos, Calatisul, actuala Mangalie, a fost sters de pe fata pamantului de tsunami. La fel s-a intamplat si cu Cetatea Histria, pe timpul grecilor, care a disparut sub ape dupa ce a fost maturata de valuri. Se mai presupune ca la 1.500, Histria ar fi fost distrusa in acelasi mod.

Tsunami au mai fost ingregistrate si dupa cutremurul de la 31 martie 1901, de 7,2, tot pe placa tectonica Sabla si care ar fi generat valuri de 3,5 metri.
"Daca atunci, in 1901 era martie si nu era nimeni pe plaja, acum lucrurile astea legate de hidrogen (vezi declaratia de mai sus) sunt mult mai periculoase",
 spune Marmureanu.

Pe plan international, exista un sistem prin care se pot depista tsunami la 25 de minute si dupa doua ore si jumatate se pot avertiza. In Romania, la Institutul de Fizica a Pamantului exista un sistem care in patru secunde poate detecta magnitudinea unui cutremur.

Gheorghe Marmureanu le propune specialistilor din strainatate sa foloseasca sistemul nostru, pentru ca daca e un cutremur mare, de 7,5 - 9, probabilitatea de tsunami este si ea la fel de mare.

Intrebat daca exista vreun risc imediat de tsunami in Marea Neagra, Marmureanu a raspuns: "Nu. Avem tsunami cam o data la 500 de ani. Mai multe valuri din acestea seismice se inregistreaza pe partea cealalalta a Marii Negre, la turci si in Marea Azov, la ucraineni, de exemplu".
Un studiu al unui turc arata ca in ultimii 95 de ani, au fost 23 de tsunami, dar mici.
autor: Pro TV ; acum 6 luni 22 zile

==========================
===================
==========

marți, 4 octombrie 2011

UPDATE. Cutremur, zona Vrancea. Magnitude 4.7 - ROMANIA. Resimţit in Bucureşti. Posibil un nou cutremur!


Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade s-a produs, marţi dimineaţă, la ora 5,40, în zona Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la o adâncime de 134 km şi a a avut o intensitate epicentrală IV.

Potrivit Institutului de geofizică american USGS cutremurul a avut 4,7 grade, s-a produs la o adâncime de 128,4 km şi la 130 km de Bucureşti.

Centrul Seismologic European-Mediteraneana anunţat, de asemenea, un cutremur cu manitudinea de 4,8 grade, la o adâncime de 150 km, în zona Vrancea. ===================


Magnitude 4.7 - ROMANIA
2011 October 04 02:40:48 UTC

This event has been reviewed by a seismologist.
Magnitude 4.7
Date-Time Tuesday, October 04, 2011 at 02:40:48 UTC
Tuesday, October 04, 2011 at 05:40:48 AM at epicenter
Time of Earthquake in other Time Zones
Location 45.578°N, 26.421°E
Depth 128.4 km (79.8 miles)
Region ROMANIA
Distances 57 km (35 miles) NNW of Buzau, Romania
65 km (40 miles) E of Brasov, Romania
128 km (79 miles) W of Galati, Romania
130 km (80 miles) N of BUCHAREST, Romania
Location Uncertainty horizontal +/- 14.6 km (9.1 miles); depth +/- 16.4 km (10.2 miles)
Parameters NST= 82, Nph=100, Dmin=37.8 km, Rmss=1.23 sec, Gp= 32°,
M-type=body wave magnitude (Mb), Version=5
Source Magnitude: USGS NEIC (WDCS-D)
Location: USGS NEIC (WDCS-D)
Event ID usc000646z

Magnitude mb 4.8
Region ROMANIA
Date time 2011-10-04 02:40:46.0 UTC
Location 45.58 N ; 26.53 E
Depth 150 km
Distances 52 km W Focsani (pop 105,112 ; local time 05:40:46.8 2011-10-04)
25 km NE Nehoiu (pop 11,350 ; local time 05:40:46.8 2011-10-04)
11 km W Valea râmnicului (pop 5,702 ; local time 05:40:46.8 2011-10-04)

========================
UPDATE
================================================
Seismologul Victorin Toader:
=========
Şeful laboratorului de avertizare seismică din cadrul Institutului de Seismologie Aplicată, Victorin Toader, explică, pentru romanialibera.ro, că România trece de la o perioadă seismică mai calmă la una agitată şi spune că, până la sfărşitul anului, se poate produce un cutremur cu magnitudinea de 6 în România.

"De obicei, în luna noiembrie avem descărcări de energie mai mari. Ne putem aştepta aşadar la un seism de maximum 6 grade, dacă va fi o descărcare însemnată. La 6 grade nu e totuşi foarte rău în România. Vor cădea bibelourile şi cam atât",
afirmă Victorin Toader.

Stresul tectonic
Expertul spune că România a trecut, între 2006 şi 2010, printr-o perioadă mai liniştită din punct de vedere seismic. Dar precizează că asta implică o acumulare mare de ceea ce numeşte "stres tectonic". Adică o energie care se eliberează prin cutremure.
"Se poate elibera deodată sau treptat. În primul caz, s-ar înregistra un seism puternic",
menţionează Victorin Toader.

"Un cutremur pe zi"
Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a estimat cutremurul de marţi dimineaţa la 4,8 grade, numărând anul acesta peste 30 de cutremure în România. Victorin Toader insistă însă că totatul seismelor din 2011 ar fi mult mai mare. "Depinde de tipul măsurătorii. La Institutul de Seismologie Aplicată am identificat un cutremur pe zi, în medie". Expertul mai spune că, în ultima vreme, a crescut numărul seismelor de mare adâncime - de peste 100 de kilometri. "Asta înseamnă mişcări mai profunde, mai periculoase", adaugă Victorin Toader.

Cum a fost înainte de ‘77
Victorin Toader aminteşte că şi marele cutremur din martie 1977 - 7,2 grade - a fost precedat de o serie de seisme însemnate, dar spune că nu se pot face comparaţii între perioada aceea şi cea prezentă. Motivul principal: lipsa măsurătorilor precise. "În noiembrie '76 a fost un cutremur de 6 grade. Şi în anii anteriori fuseseră mai multe seisme, dar aparatura românească nu le-a putut măsura corect. Cel din '77 a fost măsurat de americani. Aşa că nu putem şti clar ce a fost în acea perioadă".

Unii seismologi susţin că, deşi nu se poate vorbi de o ciclicitate cu care au loc cutremurele, dacă se iau în calcul ultimele cutremure mari din România, din 1908, 1940 şi 1977, distanţa între două seisme grave este între 32 - 37 de ani. Au trecut deja 34 de ani de la cutremurul din 1977, aşa că românii se pot aştepta la un alt cutremur foarte puternic în următorii 3 ani.

Până la seismul de marţi, cel mai important cutremur înregistrat în 2011 în România a măsurat 4,2 grade, fiind semnalat pe 8 septembrie.

Fara PANICA,
dar neapărat, de luat aminte!
Nu uitati: pregatiti-va familiile, copii!
Admin

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: