Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

joi, 29 ianuarie 2015

Ceasului Apocalipsei. Ceasul sfârșitului lumii. Doomsday Clock. Acul Ceasului Apocalipsei a fost dat înainte cu două minute


Acul Ceasului Apocalipsei, care simbolizează iminența unui cataclism nuclear, ecologic sau tehnologic, a fost dat înainte cu două minute, arătând acum 23h57, au anunțat joi oameni de știință internaționali.

Ceasul sfârșitului lumii (Doomsday Clock) este un ceas conceptual creat la scurt timp după începerea războiului rece și potrivit cu regularitate din 1947 de conducerea Buletinului Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic de la Universitatea din Chicago (Bulletin of the Atomic Scientists, BAS) — asociație care cuprinde 18 câștigători ai premiului Nobel — și pe care ora 24 reprezintă apocalipsa, relatează AFP.

Ceasul recurge la analogia timpului ce se scurge până la ora 24.00 pentru a denunța pericolele la adresa omenirii din cauza amenințărilor nucleare, ecologice și tehnologice. Din 22 ianuarie 2015, ceasul arată ora 24 fără trei minute, arată Kennette Benedict, președinta grupului de oameni de știință.
Asociația apreciază ca 'foarte ridicată probabilitatea unei catastrofe planetare dacă nu se iau rapid măsuri' împotriva încălzirii climatice și a cursei înarmărilor nucleare.

Minutarul ceasului a fost mutat periodic în funcție de pericolele percepute. Cel mai aproape de 'miezul nopții' a fost mutat în anul 1953, cu numai două minute înainte de o posibilă catastrofă. În acel an Statele Unite au decis să realizeze bomba cu hidrogen, o armă de departe mai puternică decât orice bombă atomică.


Cea mai mare distanță temporală față de o posibilă catastrofă nucleară a fost de 17 minute, în anul 1991, când s-a încheiat războiul rece, iar Rusia și Statele Unite au început să-și reducă semnificativ arsenalele nucleare.

Înainte de modificarea de joi a minutarului, acul ceasornicului a înaintat cu un minut — de la șase la cinci minute — în 10 ianuarie 2012 și a fost menținut așa timp de doi ani. Odată cu modificarea de joi, Ceasul Apocalipsei nu a mai fost atât de aproape de miezul nopții din 1984, când a indicat tot 23h57, în momentul cel mai tensionat al relațiilor americano-sovietice.
'În prezent, încălzirea climatică necontrolată și cursa înarmărilor nucleare prin modernizarea unor imense arsenale reprezintă amenințări extraordinare și de netăgăduit la adresa supraviețuirii omenirii', a apreciat Kennette Benedict. 'Liderii mondiali nu au acționat cu promptitudinea și amploarea necesară pentru protejarea oamenilor de o potențială catastrofă',
a adăugat ea, justificând decizia de a da înainte acul ceasului.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)

http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/01/23/acul-ceasului-apocalipsei-a-fost-dat-inainte-cu-doua-minute-09-44-05
------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

luni, 26 ianuarie 2015

Important! MAI a lansat o campanie națională de informare a populației în caz de cutremur


Felicitari ISU !
Felicitari Secretarului de stat în MAI, d-lui Raed Arafat!
------------------------------------------------------------------------
MAI a lansat luni, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, o campanie națională de informare a populației intitulată "Nu tremur la cutremur" pentru a face cunoscute măsurile și modul de comportare în cazul unui seism.

Specialiștii cooptați în acest proiect sfătuiesc populația să aibă un kit minimal de urgență care să conțină apă, alimente și medicamente.

"Este vorba despre un kit de urgență care să conțină un rucsac plin cu articole de igienă, apă și alimente, trusă de prim ajutor, documente în fotocopii, articole de supraviețuire — pături, un briceag, lanternă, fluier", a declarat pentru AGERPRES Nicolae Cornea, șeful IGSU.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a precizat că noua campanie se va derula pe o perioadă nedeterminată și constă în șapte spoturi care urmează a fi difuzate pe canalele media centrale și locale, în baza unor parteneriate ce urmează a fi încheiate.
"La nivelul IGSU, încă de anul trecut am lucrat pentru a face un număr de spoturi care să fie difuzate la televiziuni, internet, site-ul MAI, al Inspectoratelor situațiilor de urgență și orice site care dorește să transmită aceste informații. Fiecare spot are 30 de secunde și care va intra în conștientul populației dacă se repetă de mai multe ori, așa cum sunt spoturile privind consumul de sare, dulciuri. (...) Grupul țintă al campaniei este întreaga populație",
a spus Arafat.

El a adăugat că recomandările făcute populației în această campanie sunt cele care există și pe plan internațional.
"Soluțiile noastre sunt cele optime, corecte, recomandate și în Japonia și peste tot, pentru protecția celui mai mare număr posibil de persoane afectate de cutremur. Orice recomandare trebuie validată, admisă de instituțiile de specialitate. Proviziile de alimente sunt recomandate a fi pentru 72 de ore. Important este să ai în casă aceste provizii, trebuie apă suficientă, 4 litri, dacă ești bolnav cardiac, diabetic — să ai o rezervă de medicamente pentru o primă zi măcar, aceasta este ideea. Recomandăm acest lucru pentru că în prima fază statul va fi extrem de ocupat cu salvarea de vieți",
a declarat Arafat.

Raed Arafat a arătat că autoritățile pregătesc pentru următorii ani echipe speciale de căutare-salvare care să poată interveni într-o zonă afectată de cutremur. Pompierii au deja o astfel de echipă acreditată internațional.

"Planul nostru la nivel de IGSU este că în următorii 3-4 să creăm un număr de echipe de căutare-salvare (..) ca să poată interveni operativ într-o zonă calamitată de un seism. Anul acesta ne așteptăm ca primele șase echipe să fie pregătite pentru a merge în alte județe. În cazul unui seism major, Bucureștiul nu este singur, este și țara și intenția noastră este să ajungem la cel puțin 20—25 de echipe de căutare-salvare din diferite județe, cu dotarea corespunzătoare și care să se poată mobiliza imediat când se întâmplă o asemenea situație și să ne concentrăm cu echipamente cu tot pentru a interveni în timp scurt, în câteva ore, unde sunt clădiri dărâmate. Pe partea de intervenție medicală de urgență eu cred că din 2007 au fost evoluții majore pe parte de pregătire, dotare, intervenție. Capacitatea a crescut, nu este suficientă situația și nu dau o notă, continuăm să lucrăm pentru dezvoltare",
a explicat secretarul de stat în MAI.

Prezenți la evenimentul de lansare a campaniei "Nu tremur la cutremur", reprezentanți ai MRDAP, Primăriei Capitalei, Universității Tehnice de Construcții au subliniat necesitatea consolidării imobilelor cu grad mare de risc seismic. Până în prezent au fost consolidate mai multe spitale din București — Spitalul Universitar, Spitalul Bagdasar, Spitalul Floreasca.

Raed Arafat a făcut un apel public către populație să coopereze cu autoritățile locale și să își dea acordul pentru începerea lucrărilor de consolidare, acolo unde este cazul.

Spoturile campaniei au o durată de 30 secunde și cuprind mai multe faze în care un cutremur poate surprinde populația — în locuință, pe stradă, la școală sau în centrele comerciale. IGSU lucrează și la o aplicație pentru telefoanele mobile prin intermediul căreia să poată fi difuzate aceste informații.

AGERPRES/(A,AS—autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu)

Sursa: http://www.agerpres.ro/social/2015/01/26/mai-a-lansat-o-campanie-nationala-de-informare-a-populatiei-in-caz-de-cutremur-13-57-44
---------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

marți, 20 ianuarie 2015

Câmpul magnetic terestru, un fenomen complex, enigmatic. „Scutul misterios” al Pământului ne-ar putea pregăti o surpriză nemaivăzută de 780.000 de ani. Preludiul pentru un eveniment dramatic: inversarea polarităţii magnetice.


Agenţia Spaţială Europeană (ESA) va lansa trei sateliţi în cadrul misiunii spaţiale Swarm, săptămâna aceasta, cu scopul de a studia din spaţiu câmpul magnetic terestru, un fenomen complex şi fluctuant care a rămas puţin cunoscut, la 2.000 de ani după inventarea busolei în China, informează AFP.

În timp ce câmpul gravitational este "vizibil" cu ajutorul unui singur măr,
"câmpul magnetic terestru nu se vede, deşi este peste tot în jurul nostru şi ne protejează mai ales de vânturile solare",
a declarat Mioara Mandea, cercetătoare la Centrul Naţional de Studii Spaţiale (CNES) - agenţia spaţială din Franţa, asociată proiectului Swarm.

Câmpul magnetic terestru nu se vede, deşi este peste tot în jurul nostru şi ne protejează mai ales de vânturile solare
Câmpul magnetic terestru nu se vede, deşi este peste tot în jurul nostru şi ne protejează mai ales de vânturile solare    (Foto: Shutterstock.com)

Sursa principală a câmpului magnetic al Terrei se află la adâncimea de 3.000 de kilometri, în nucleul de fier şi nichel al planetei, un amestec în fuziune care funcţionează ca un dinam uriaş, graţie curenţilor care îl traversează.

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: