News! Pagini de interes:

sâmbătă, 2 iulie 2011

UPDATE: Grecia nu mai e o ţară suverană. Se răscolesc in morminte, eroii Eladei. Grecia, ultima lectie? Mii de oameni cer eliberarea de sub jugul FMI şi UE



Grecia nu mai e o ţară suverană. Se răscolesc in morminte, eroii Eladei.
Şeful miniştrilor de Finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, a declarat într-un interviu citat de The Guardian, că
"suveranitatea Greciei este în prezent limitată masiv".

"Suveranitatea Greciei este sever restricţionată. Ei singuri au acceptat ajutorul pe care statele din zona euro sunt gata sa il acorde, dar trebuie sa realizeze ca acest sprijin financiar presupune şi anumite conditii, pe care trebuie sa le respecte".

Tot acesta a ţinut să precizeze că, acum, Grecia trebuie să treacă printr-un val de privatizări asemănător cu cel din Germania de Est după căderea comunismului. Junker a oferit aici ca exemplu agenţia Treuhand, folosită de nemţi pentru a privatiza între 1990 şi 1994 peste 14.000 de firme est germane.

Preşedintele Eurogroup declara la începutul lunii iunie că a primit ameninţări cu moartea din Grecia, unde măsurile de austeritate impuse în schimbul unui ajutor financiar extern nu se bucură de popularitate.

Financial Times preciza la rândul său faptul că grecilor li se vor impune condiţii şocante pentru a beneficia de un nou acord financiar. Mai concret, autorităţi din afara ţării vor prelua controlul asupra colectării taxelor şi impozitelor şi al privatizărilor. Noile măsuri de austeritate ar putea fi impuse din afara ţării, iar Grecia ar putea rămâne, temporar, fără Guvern. Deocamdată autorităţile internaţionale şi cele elene nu au confirmat informaţiile.

Grecia speră să obţină din vânzarea unor companii de stat și a unor proprietăți 50 de miliarde de euro până în 2015. În perioada 2011-2013, statul elen are în plan atragerea a 15 miliarde de euro, după vânzarea mai multor porturi, aeroporturi, dar şi a unui cazino, potrivit Business Insider.

Grecii nu renunţă la proteste: Mii de oameni cer eliberarea de sub jugul FMI şi UE.
De la adoptarea noilor măsuri de austeritate, Atena s-a transformat într-un imens câmp de luptă. Mii de oameni continuă să iasă în stradă şi cer eliberarea de sub jugul Fondului Monetar Internaţional şi a Uniunii Europene.


Numărul forţelor de ordine este tot mai mare, iar manifestanţii acuză poliţia că îi provoacă. Grecii ameninţă cu noi greve generale şi proteste în următoarea lună.


Parlamentul elen a aprobat în ultimele zile planul de austeritate şi accelerare a privatizărilor propus de guvernul Papandreou, care ar trebui să reducă deficitul bugetar cu 78 miliarde euro în următorii cinci ani.


Oficiali germani şi francezi au sugerat anterior că ţinta de participare a investitorilor privaţi ar fi de circa 30 miliarde euro, însă ministrul austriac al Finanţelor, Maria Fekter a precizat că "nu se poate spune cu siguranţă cât va totaliza contribuţia sectorului privat".

Participarea investitorilor privaţi la programul de bailout al Greciei se va constitui în rostogolirea voluntară a obligaţiunilor statului elen ajunse la maturitate în următorii trei ani în titluri cu scadenţa pe termen lung.


Miniştrii Finanţelor din zona euro au programat o conferinţă telefonică pentru sâmbătă pentru a discuta problema şi pentru a aproba cea de-a cincea tranşă, de 12 miliarde euro, din împrumutul acordat anul trecut Greciei.

Grecia are nevoie de aceşti bani pentru a onora un pachet de obligaţiuni de 6,6 miliarde euro, care ajung la scadenţă în august.

Băncile germane au acceptat să rostogolească obligaţiunile statului elen care vor ajunge la scadenţă până în 2014, în valoare totală de 2 miliarde euro, a declarat joi la Berlin ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, potrivit Mediafax.

Franţa a propus în această săptămână o adoptare largă la nivelul zonei euro a unul plan convenit de guvernul de la Paris cu băncile franceze, potrivit căruia deţinătorii de obligaţiuni ar trebui să rostoglească în proporţie de 70% datoriile care vor ajunge la maturitate până la mijlocul anului 2014 în obligaţiuni noi cu maturitatea la 30 de ani emise de Atena, iar principalul noilor datorii astfel create să fie garantat prin investiţii efectuate de Grecia în obligaţiuni cu cupon zero de maturitate similară. Potrivit unei alte variante discutate, investitorii ar rostogoli 90% din creanţe în noi obligaţiuni cu maturitatea la cinci ani, fără garanţii.

Oficialii austrieci au adăugat că plăţile către Grecia în cadrul noului program vor fi condiţionate de rezultatele evaluărilor trimestriale efectuate de experţi ai UE, FMI şi ai Băncii Centrale Europene, iar prima tranşă ar putea fi acordată încă din luna septembrie, în cuantum similar cu cea din iulie, de 12 miliarde euro.
Ar trebui, daca ar avea cui,
sa dea de gandit ce se intampla in Grecia!
Nu poporul este VINOVAT! Nu POPORUL a imprumutat in nestire!
Grecia, ultima lectie? De departe, NU!
... toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor ...
Admin
_____________
“Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci … si pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si ciuma. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor.”
 Matei 24 6-8
___________________________

2 comentarii:

  1. Miniştrii de finanţe ai zonei euro au autorizat sâmbătă deblocarea unui nou împrumut acordat Greciei şi vor hotărî "în următoarele săptămâni" modalităţile unui nou plan de salvare pentru această ţară ameninţată cu falimentul, potrivit unui comunicat publicat la sfârşitul unei teleconferinţe.

    'Miniştrii au aprobat plata celei de-a cincea tranşe din împrumutul prevăzut în prezent pentru Grecia până la 15 iulie, după aprobarea de către consiliul de administraţie al FMI', potrivit unui comunicat publicat după o teleconferinţă a forumului lor de discuţie, Eurogrupul.

    Această tranşă reprezintă în total un împrumut de 12 miliarde de euro: la împrumutul european se adaugă 3,3 miliarde de euro pe care Fondul Monetar Internaţional a promis joi să le deblocheze 'în curând'.
    Ea intră în cadrul primului plan de salvare stabilit pentru Grecia în mai 2010, ce prevede un împrumut total de 110 miliarde de euro pe trei ani, aminteşte AFP.

    RăspundețiȘtergere
  2. ati auzit/vazut/citit ceva in legatura cu presupusul raport al CIA catre presedintia romaniei despre iminenta revolutie/revolta organizata de catre cadrele militare romane,active sau in rezerva??? http://bloguri.piatza.net/lui-basescu-ii-e-frica-de-un-razboi-civil/

    RăspundețiȘtergere