News! Pagini de interes:

vineri, 30 decembrie 2011

Soarele fierbe! Soarele, a devenit inamicul public numarul 1. Se pregateste pentru 2012.

Asa arata azi, soarele! Din 28 decembrie, a inceput din nou sa fiarba.
Daca vom trece cu bine prin 2012, NASA ne confirma ca apogeul va fi atins in 2013.

O nouă furtună solară va afecta Pământul şi va provoca întreruperi ale undelor radio, care pot afecta funcţinarea sistemelor GSM, a aparatelor radio şi a telefoanelor mobile.

Vom avea semnal la telefoanele mobile de Revelion? Sistemele de comunicaţii, afectate de o nouă explozie solară (Imagine: NASA)

O nouă explozie solară, care a început pe 28 decembrie, va lovi Pământul şi va afecta frecvenţele radio timp de câteva zile, din cauza radiaţiilor puternice, scrie dailymail.co.uk.


Experţii spun că furtuni geomagnetice minore (din categoria G1) vor avea loc pe 28 şi 29 decembrie, iar întreruperi de gradul R1 ale undelor radio sunt aşteptate în jurul datei de 31 decembrie. Aceste întreruperi ar putea afecta dispozitivele care depind de undele radio, cum ar fi sistemele GSM, aparatele radio şi telefoanele mobile.


Explozia este rezultatul unei creşteri a activităţii solare, care are loc în cicluri de 11 ani. Maximul actualului ciclu este aşteptat în 2013.


Cea mai mare explozie solară din ultimii cinci ani a avut loc în luna august, fenomenul lansând în spaţiu un nor de zece miliarde de tone cu viteza de peste opt milioane de kilometri pe oră.


Oamenii de ştiinţă au avertizat că exploziile solare ar putea avea efecte devastatoare pentru tehnologia umană peste aproximativ doi ani, când vor atinge punctul maxim.


Kathryn Sullivan, secretar la Administraţia Oceanică şi Atmosferică a SUA, a declarat că furtunile reprezintă o ameninţare în creştere pentru comunicările prin satelit, sistemele de navigaţie şi echipamentele de transmisie electrică. Furtunile solare eliberează particule care pot dezactiva temporar sau chiar distruge circuitele computerelor.


O furtună solară puternică ar putea cauza economiei americane pagube de 20 de ori mai mari decât cele produse de uraganul Katrina în 2005, a avertizat Academia americană de ştiinţe, într-un raport publicat în 2008. Costul acestor pagube ar putea ajunge la două trilioane de dolari în primul an după o astfel de catastrofă.


Acest raport a relevat în premieră vulnerabilitatea unor sectoare cheie: reţelele electrice, sistemul de localizare GPS, transporturile aeriene, tranzacţiile financiare şi comunicaţiile prin radio.


Pe 13 martie 1989, o furtună magnetică provocată de un flux de particule solare încărcate cu sarcină electrică au provocat o pană a reţelei Hydro-Québec, privând de electricitate peste 6 milioane de canadieni vreme de nouă ore.


În 2003, o furtună magnetică a cauzat distrugerea transformatoarelor din Africa de Sud, privând de electricitate o mare parte din populaţia acestei ţări. Şi America de Nord a fost afectată serios de acea furtună.


În 1921, o furtună magnetică a generat o serie de curenţi la sol, de 10 ori mai puternici decât cei înregistraţi în 1989 în Québec.
Sursa:
Mediafax.ro

Sursa PHOTO:
The Very Latest SOHO Images
Heliophysics


Asa arata azi, soarele!
Din 28 decembrie, a inceput din nou sa fiarba.
Daca vom trece cu bine prin 2012, NASA ne confirma ca apogeul va fi atins in 2013.
Regretabil ca mass-media din Romania, preia precum papagalul, stirea bruta!
Nimeni nu vrea sa aprofundeze, sa ne spuna mai multe cu privire la
multitudinea conexiunillor din aceste vremuri: Soare-Pamant,
impactul major asupra a tot ce inseamna viul,
sanatatea umana!
Cititi aici, arhiva blogului!
Admin

2 comentarii:

  1. Coroborat cu Soarele vazut de mine azi 01.01.2012 in Dr.Tr.Severin, este cea mai importanta si de luat in seama STIRE. Ma intreb ce si cum va fi la vara?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul 2012 ar putea fi unul dintre cei mai călduroşi după 1850; Miercuri, 04 Ianuarie 2012.
    ===================
    Anul care tocmai a început ar putea fi unul din cei mai calzi din 1850 încoace, temperatura medie aşteptată pe plan global fiind cu aproape o jumătate de grad Celsius mai mare decât media de 14 grade din perioada 1961-1990, relatează miercuri Reuters.

    'Este de aşteptat ca anul 2012 să fie cu 0,48 grade mai călduros faţă de media globală pe termen lung /1961-1990/ de 14,0 grade Celsius', potrivit Oficiului naţional britanic pentru meteorologie. 'În 2011, fenomenul La Nińa, care poate determina temporar o scădere globală a temperaturilor, a fost foarte puternic. La Nińa a revenit şi, chiar dacă nu e la fel de puternic ca anul trecut, ne aşteptăm să influenţeze temperaturile şi ca 2012 să fie ceva mai călduros decât anul 2011, dar nu la fel de cald ca 2010' - a precizat Adam Scaife, şeful departamentului de previziuni al agenţiei britanice.

    Potrivit Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei /OMM/, anul 2010 a fost cel mai călduros de când există înregistrări de specialitate. Cei mai călduroşi 12 ani din analele OMM s-au înregistrat între 1998 şi 2011, aminteşte Reuters. Oficiul britanic al meteorologiei include între cei mai călduroşi 12 ani şi anul 1997. Într-un document prezentat la finele lui noiembrie 2011 la Conferinţa Internaţională pentru Schimbările Climatice de la Durban (Africa de Sud), OMM a indicat că temperatura medie globală înregistrată în deceniul 2002-2011 'este mai mare cu 0,46 grade Celsius faţă de media înregistrată în urma măsurătorilor efectuate pe termen lung' şi este cea mai ridicată temperatură din istorie.

    Potrivit aceluiaşi document, după un an 2010 cu temperaturi record, anul 2011 a fost - cel puţin până la data prezentării raportului - 'al zecelea an cel mai cald la scară globală' de când au început măsurătorile în anul 1850, dar şi cel mai cald dintre anii în care s-a înregistrat fenomenul ciclic La Nińa, care este însoţit de scăderea temperaturilor. AGERPRES.

    RăspundețiȘtergere