News! Pagini de interes:

joi, 15 martie 2012

A sosit Nibiru? Speculatiile, pot fi intemeiate!

VIDEO: NASA a surprins imagini cu un obiect misterios care se alimenta din COROANA SOLARĂ cu ajutorul unui tub.
Autor: Mediafax



Un telescop spaţial al NASA a surprins în imagini un obiect misterios de mărimea unei planete, care zbura foarte aproape de Soare, luni, şi care părea că se alimentează din coroana solară cu ajutorul unui tub, informează dailymail.co.uk.


Obiectul întunecat, care semăna cu celebra staţie spaţială Death Star din "Războiul stelelor", a fost scăldat în lumina emisă de Soare pentru câteva momente, iar apoi a dispărut în spaţiu, informează Mediafax.



Un fişier video, editat pe baza fotografiilor realizate de Solar Dynamics Observatory, a generat un val uriaş de speculaţii în rândul internauţilor, după ce a fost postat pe YouTube.
Fişierul a fost postat pe YouTube de un utilizator care foloseşte pseudonimul Sunflare, care i-a rugat pe experţii în astronomie să explice natura acestui "vizitator" al Soarelui.


Agenţia spaţială americană a oferit o explicaţie mai degrabă prozaică pentru acest fenomen. Potrivit NASA, obiectul straniu nu este un vizitator venit dintr-un alt sistem solar, nici o planetă care s-a născut din coroana solară, aşa cum au sugerat câţiva internauţi pe YouTube.



Savanţii au spus că este vorba de o "proeminenţă" solară, denumită "filament" - o extensie a coroanei solare, care se formează pe parcursul unei zile şi care poate să se întindă în spaţiu pe o lungime de câteva sute sau chiar mii de kilometri.



Zonele întunecate la culoare reprezintă o materie mai rece decât materia solară înconjurătoare.



C. Alex Young, un specialist în astrofizică solară la Centrul Spaţial Goddard al NASA, a declarat:
"Filamentele solare par să fie întunecate, deoarece materia din care sunt alcătuite este mai rece decât mediul care le înconjoară. Atunci când le priveşti dinspre marginea discului solar, ceea ce vezi pare să fie un obiect sferic, dar, în realitate, priveşti de fapt într-un tunel".


Proeminenţele solare pot lua o varietate de forme, inclusiv forma unei erupţii uriaşe, precum cea captată de Solar Dynamics Observatory la începutul acestui an.


"O proeminenţă solară (cunoscută şi sub denumirea de filament atunci când este privită din faţa discului solar) este un filament mare şi strălucitor care pare că ţâşneşte din suprafaţa solară. Proeminenţele sunt acorate de suprafaţa Soarelui şi se extind în atmosfera înaltă a Soarelui, denumită coroană solară. Oamenii de ştiinţă încă încearcă să înţeleagă modul în care se formează aceste proeminenţe. O proeminenţă eruptivă apare atunci când o astfel de structură devine instabilă şi explodează în exterior, eliberând plasmă solară",
au afirmat savanţii de la NASA.


Telescopul Solar Dynamics Observatory surprinde adeseori acest fenomen - deşi acesta apare de multe ori mai degrabă sub forma unor erupţii violente şi mai puţin sub forma unor sfere misteroase, precum aceea produsă în timpul erupţiei solare din această săptămână.


Mai in gluma, mai in serios, as specula un pic, dandu-mi cu parerea:
A sosit NIBIRU.
Si-a facut alimentarea, iar acum a pornit-o, pe unde a mai fost!
De vazut cu ce ganduri, intentii, isi viziteaza neamurile!
Sa tinem aproape!
Admin

3 comentarii:

  1. Un asteroid cu un diametru de 50 de metri, a cărui putere de distrugere este comparabilă cu cea a unei bombe nucleare, va trece la mică distanţă de Terra, pe 15 februarie 2013.

    Asteroidul 2012 DA14 va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă de 24.000 de kilometri, mult mai aproape decât mulţi dintre sateliţii comerciali aflaţi pe orbită. Deşi oamenii de ştiinţă afirmă că nu există riscul unui impact ]n 2013, ei nu exclud posibilitatea ca acest risc să crească în anii viitori.

    Dacă va intra în atmosfera Terrei şi va exploda, forţa generată va fi suficientă pentru a distruge complet un teritoriu de mărimea zonei metropolitane a Londrei.

    Asteroidul a fost descoperit în luna februarie de o echipă de cercetători de la observatorul La Sagra Sky Survey, din apropiere de Granda (Spania), după ce oamenii de știință au decis să îşi îndrepte cercetările spre câteva zone ale boltei cereşti unde asteroizii nu sunt văzuţi în mod obişnuit.

    Profesorul Gerhard Drolshagen, de la Space Situational Awareness (SSA), din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), a spus: "Obiectul are un diametru de 50 de metri şi, cu această mărime, ar putea provoca distrugeri serioase dacă ar exploda deasupra unei zone locuite. Ar avea forţa celei mai mari bombe nuclare".

    În anul 1908, un aesteroid al cărui diametru a fost estimat la circa 40 de metri, s-a prăbuşit în regiunea Tunguska din Siberia şi a distrus complet pădurea pe o suprafaţă de 2.000 de kilometri pătraţi. "Este o suprafaţă echivalentă cu cea a zonei metropolitane a Londrei. Noul asteroid este doar cu puţin mai mare", a adăugat Drolshagen.


    URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=167352
    ===================
    ===========

    RăspundețiȘtergere
  2. In Tunguska inca nu se cunoaste ce sa intimplat in realitate... sau cel putin nu s-a publicat. a distrus padurea dar nu a lasat nici un crater_cam straniu pentru un meteorit... (meteorit defrisator) xD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca sa-ti raspunzi la intrebare, cauta in youtube despre Valeri Uvarov si te va lamuri el, in plinatatea functiei din guvern ce-o detine. si daca tot nu esti convins, cauta in google earth coordonatele locului ce ti-l indica si vei observa ce trebuie.

      Ștergere