News! Pagini de interes:

joi, 14 februarie 2013

Stiri care ne pot marca grav viitorul. Demisia Papei trebuie privita cu deosebita atentie. Papa Benedict al XVI-lea denunţă, la începerea Postului Paştelui, "loviturile" împotriva unităţii Bisericii şi "diviziunile în cadrul corpului eclezial".

 
Papa Benedict al XVI-lea a denunţat miercuri, cu ocazia începerii Postului Paştelui, în ultima predică rostită cu ocazia unei mari sărbatori, "loviturile împotriva unităţii Bisericii" şi "diviziunile în cadrul corpului eclezial".
 
"Faţa Bisericii este frecvent desfigurată. Mă gândesc la loviturile împotriva unităţii Bisericii, la diviziunile în cadrul corpului eclezial", a spus Papa Benedict în predica din cadrul Sfintei Liturghii săvârşită în Miercurea Cenuşii în Bazilica San Pietro.
 
Papa Benedict a denunţat "incoerenţa" celor care sunt dispuşi să "renunţe la propriile veşminte, pe fondul scandalurilor şi nedreptăţilor făcute de alţii, dar care nu sunt pregătiţi să acţioneze cu inima, cu conştiinţele şi intenţiile".
 
Suveranul Pontif a denunţat şi "ipocrizia religioasă".
 
 
"Calitatea şi adevărul relaţiei cu Dumnezeu certifică autenticitatea oricărui gest religios",
a spus Papa Benedict.
 
Experţi citaţi de presa italiană apreciază că decizia Papei Benedict de a se retrage din funcţie, care va afea efect pe 28 februarie, ar putea fi rezultatul unei serii de factori care au culminat cu eşecul reformării Curiei Romane, aparatul administrativ al Vaticanului, şi cu un raport secret elaborat de trei cardinali în urma scandalului supranumit "Vatileaks".
 
"În contextul în care nu a reuşit reformarea Curiei Romane, Benedict al XVI-lea a ajuns la o concluzie amară: pleacă el, se schimbă el. Este vorba de sacrificiul extrem, traumatic, al unui pontif intelectual învins de un aparat administrativ prea acaparat de putere şi prea autoreferenţial pentru a fi reformat. Papa Benedict a încercat o emancipare a Papalităţii şi a Bisericii Catolice (...); însă a devenit o victimă", a apreciat, într-un editorial, expertul Corriere della Sera Massimo Franco.
 
"Asistăm acum la un simptom extrem, final, irevocabil, al crizei unui sistem de conducere şi unei forme a papalităţii. Este vorba de revolta unui Sfânt Părinte faţă de o derivă a unei Biserici-instituţie care în ultimii ani a trecut de la statutul de «maestru al vieţii» la cel de «păcătos»; (...) O lungă serie de conflicte, manevre, trădări sub cupola Catedralei San Pietro. (...)", notează Corriere della Sera.
 
Publicaţia italiană vorbeşte şi despre un presupus "raport secret" elaborat de trei cardinali şi prezentat în urmă cu câteva zile pe tema scandalului difuzării de informaţii confidenţiale de către fostul majordom papal Paolo Gabriele.
 
Conform publicaţiei Il Fatto Quotidiano, evenimentele din ultimul an, inclusiv scandalul scurgerilor de informaţii, ar fi fost o manevră a Suveranului Pontif pentru limitarea puterii secretarului de Stat Tarcisio Bertone, şeful aparatului politic şi diplomatic al Vaticanului. Potrivit Il Fatto Quotidiano, Bertone ar fi fost de fapt obiectivul central al scandalului supranumit "Vatileaks".
 
Sursa:
 
=============================================
===============================
=============
Sfântul Malachia
 
Nostradamus
 
Nostradamus şi Sfântul Malachia au văzut în Benedict al XVI-lea "ultimul Papă adevărat"
 
Nostradamus şi Sfântul Malachia, doi dintre celebrii profeţi ai lumii, au prezis că, după Papa Benedict al XVI-lea, Biserica Catolică va suferi un declin major, iar umanitatea se va afla în pericol, însă comentatorii acestora subliniază că profeţiile nu sunt tocmai adevărate.
 
Michel de Nostradame, cunoscut în întreaga lume drept Nostradamus, a devenit celebru prin intermediul profeţiilor sale controversate, a căror interpretare a fost legată, în timp, de tragedii precum cea de la 11 septembrie, din Statele Unite, sau de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. Însă celebrul francez nu a avut viziuni doar cu privire la politică şi societate, multe dintre profeţiile sale făcând referire la religie şi, mai ales, la suveranii pontifi de la Vatican. Astfel, deşi predicţiile i-au au fost aspru criticate, au existat mereu susţinători ai lui Nostradamus care au asociat catrenele din cartea acestuia, "Profeţii", cu unele dintre evenimentele cruciale ale lumii.
 
În ceea ce priveşte viitorul Bisericii Catolice, Nostradamus nu a fost deloc optimist, însă, legat de viitorul lui Benedict al XVI-lea, la care se crede că ar face referire catrenele 2.97 şi 5.31, pare să se fi înşelat. Nostradamus a prezis, pentru 2012, moartea suveranului pontif. Mai mult decât atât, francezul a făcut referire şi la succesorul lui Benedict, "un bărbat tânăr" care "va obţine o funcţie înaltă" în 2014. Mai mult, potrivit unor interpretări, noul Papă va crea un scandal în Biserica Catolică până în 2017, care va fi stins abia în 2020.
 
În cartea "Profeţiile complete ale lui Nostradamus", scrisă de Mario Reading, autorul explica unul dintre catrenele profetului francez: "A German heart is born of Troyan blood/ He will wield such power/ That will chase away the foreign Arabs/ Returning the church to her immaculate preeminence" ("O inimă germană se naşte din sânge troian/ Va exercita atâta putere/ Încât îi va alunga pe străinii arabi/ Readucând biserica la supremaţia ei imaculată").


"Se pare că Nostradamus a răsucit un cuţit adânc în rană cu această profeţie", scrie Reading. Născut în Marktl am Inn, la numai 12 kilometri distanţă de oraşul de unde era originar Adolf Hitler, fostul cardinal Ratzinger a făcut mai multe referiri de-a lungul timpului la opera unuia dintre cei mai celebri traducători în limba germană ai Coranului, profesorul Adel Theodore Khoury, renumit pentru eforturile sale de temperare a dialogului dintre lumea creştină şi cea musulmană.
"Nostradamus a făcut astfel referire la primul Papă de origine germană care să ofere putere Bisericii Catolice în ceea ce el consideră a fi aspectele extreme şi inacceptabile ale credinţei islamice", mai scrie Mario Reading.
 
În anii 2000, Biserica Catolică a devenit un subiect foarte dezbătut, graţie succesului comercial repurtat de romanele din seria "Codul lui Da Vinci" scrise de romancierul Dan Brown. Ea a generat alte controverse atunci când s-a aflat că succesorul papei Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea, a făcut parte din organizaţia Tinerii Hitlerişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Alte controverse au apărut atunci când omenirea a aflat că "în ultimii 50 de ani, între 1,5% şi 5% din clerul catolic a fost implicat în scandaluri cauzate de abuzuri sexuale" (afirmaţie făcută de arhiepiscopul Silvano Maria Tomasi, la sfârşitul anului 2009).
 
Referiri la Papa Benedict al XVI-lea şi la succesorul său au fost făcute şi de unul dintre cei mai populari sfinţi irlandezi, Sfântul Malachia. Acestuia i-au fost atribuite mai multe minuni şi profeţii şi se spune despre el că ar fi deţinătorul listei celor 112 papi. Astfel, potrivit profeţiilor lui Malachia, Benedict al XVI-lea, care este al 111-lea suvern pontif, va fi succedat de un papă al cărui pontificat va duce la dispariţia oraşului Roma, acela fiind, de altfel, şi ultimul suvern pontif. Malachia nu oferă însă şi previziuni cu privire la viitorul Bisericii Catolice şi al umanităţii după dispariţia ultimului papă.
 
Însă Malachia a trecut iniţial în lista suveranilor pontifi numai 111 papi, documentul fiind completat mai târziu cu cel de-al 112 Papă. Astfel, potrivit arhiepiscopului irlandez, "ultimul papă adevărat" este Benedict al XVI-lea, cel care apare în profeţii drept "From the Glory of the Olive". El va fi urmat de cel numit simplu "Peter the Roman". După acesta, Catolicii ar urma să conducă "teribila judecată", desconsiderând astfel "Apocalipsa" biblică.
 
La numirea papei Benedict al XVI-lea în fruntea Bisericii Catolice s-a spus că această alegere a fost una de tranziţie, rolul său fiind acela de a duce la bun sfârşit o parte dintre proiectele Papei Ioan Paul al II-lea. La rândul său, Benedict al XVI-lea a spus că papalitatea sa va fi una de scurtă durată.
 
Sursa:
===============================================
================================
============
 
 
Etim.: "Malachia" înseamnă "îngerul Domnului".
  Biografia Sfântului Malachia.

S-a născut în Armagh, Irlanda, în 1094, în familia O'Morgair, potrivit  Sfântului Bernard de Clairevaux. A fost botezat cu numele de Maelmhaedhoc (latinizat ca şi Malachia). A fost educat de Imhar O'Hagan şi apoi de Abbad Armagh. A fost hirotonisit ca preot de Sfântul Cellach (Celsus)  în 1119.

 După hirotonisirea sa, şi-a continuat studiile de liturghie şi teologie la Lismore, San Malchus. În 1132 a fost ales stareţ la Bangor şi un an mai târziu a fost consacrat episcop de Connor. În 1132, a fost ridicat la cel mai înalt rang la Armagh. Sf. Bernard ne spune că Sf. Malachia avea un mare zel pentru religie.

 
La moartea Sfântului Cellach (Celsus), Sfântul Malachia a fost numit arhiepiscop de Armagh în 1132, deşi în marea sa umilinţă i-a fost greu să accepte. Intrigile nu i-au permis să-şi ia în primire responsabilităţile timp de doi ani. După trei ani a restabilit disciplina ecleziastică în Armagh.

 
În 1139 a călătorit la Roma, iar în drumul sǎu l-a vizitat pe Sfântul Bernard în Clairvaux. În Roma a fost numit legat papal al Irlandei. Întorcându-se prin Clairvaux, a cooptat cinci călugări pentru a întemeia în Irlanda, şi astfel a luat naştere, abaţia din Mellifont , în 1142.

 
Într-o a doua călătorie spre Roma, Sfântul Malachia s-a îmbolnăvit de cum a  ajuns la Clairvaux şi a murit în braţele Sfântului Bernard în data de 2 noiembrie.

 
I se atribuie multe miracole, dar lucrul pentru care este cel mai mult amintit este darul său pentru profeţii. Între  acestea, cea mai renumitǎ este cea referitoare la Papi. A fost canonizat de Papa Clemente al III- lea, în 6 Iulie 1190. Este celebrat în data de 3 noiembrie.
 
Despre Papi

Cea mai faimoasă profeţie atribuită Sfântului Malachia este cea cu privire la Papi. Aceasta este compusă din nişte “motto-uri” pentru fiecare dintre cei 112 Papi, începând cu  Celestino al II- lea, ales în 1143, până la sfârşitul lumii.

Aceste "motto-uri" care descriu Papii, pot face referire la un simbol al ţării sale de origine, la numele sǎu, la scutul sǎu de arme, la un talent al sǎu sau la orice alt lucru referitor la Papă. De exemplu, „motto-ul” atribuit  lui Urban al VIII- lea este Lilium et Rosa; el era din Florenţa, Italia, pe a cărui scut apărea floarea de crin.

Aceste profeţii au fost pierdute până în secolul al XVI- lea, când s-au publicat în cartea "Lignum Vitae " a istoricului benedictin Arnold  Wion. Potrivit Abatelui Cucherat (1871), Sfântul Malachia a scris profeţia la Roma, între anii 1139 şi 1140, când era în vizită la Papa Inocenţiu al II- lea pentru a-i raporta problemele episcopiei sale. Atunci, a înmânat acest manuscris Papei pentru a-l consola în frǎmântǎrile sale. Papa păstră manuscrisul în arhivele romane, unde a rǎmas uitat până la descoperirea lui, în 1590 (Cucherat, "Profeţia succesiunii papilor", ch. xv).

 Ultimii Papi.

•    #101: "Crux de Cruce" (Cruce a Crucii). Pius al IX- lea (1846-1878)
•    #102: "Lumen in caelo" (Lumină în cer). Leon al XIII- lea (1878-1903).
•    #103: "Ignis ardens" (Foc arzător). Pius al X-lea (1903-1914)
•    #104: "Religio Depopulata" (Religie devastată). Benedict al XV- lea (1914-1922).
•    #105: "Fides intrepida” (Credinţă temerarǎ). Pius al XI- lea (1922 –1939).
•    #106: "Pastor angelicus” (Păstor angelic). Pius al XII- lea (1939-1958).
 Recunoscut ca un mare intelectual şi apărător al păcii.
•    #107: "Pastor y nauta” (Păstor şi  navigator). Ioan al XXIII- lea (1958-1963). Ioan al XXIII-lea a fost Cardinalul Veneţiei, oraş de navigatori. A condus Biserica la Conciliul Vatican II.
 •    #108: "Flos florum” (Floarea florilor). Paul al VI- lea (1963-1978).
 Pe scutul său apărea floarea de crin (Floarea florilor).
•    #109: "De medietate Lunae” (A semilunii). Ioan Paul I (1978-1978).
 Numele său era “Albino Luciani” (lumină albă). S-a născut în Episcopia Belluno (din latinescul bella luna). A fost ales în 26 august 1978. În noaptea dintre 25 şi 26, luna era în ultimul pǎtrar( jumatate de lunǎ). A murit în data de 28 Septembrie 1978, după o eclipsă de lună. De asemenea, naşterea sa, hirotonisirea sa sacerdotală şi episcopală au avut loc în nopţi cu jumatate de lună.
•    #110: "De labore solis” (Munca soarelui). Ioan Paul al II- lea (1978-2005).
A făcut o muncă extraordinară şi vastă. În ziua sa  de naştere şi în ziua morţii sale au fost eclipse solare.
•    #111: "Gloria Olivae” (Gloria măslinului). Benedict al XVI- lea (2005-2013).
 Acesta ia numele de la Sfântul Benedict şi Benedict al  XV- lea. Benedictinii au avut o grupare denumită "Olivetanii". Benedict al XV- lea s-a evidenţiat prin eforturile sale de pace în timpul Primului Război Mondial. 

RĂMÂNE DOAR UNUL PE LISTĂ:

•    #112: "Petrus Romanus” (Petru Romanul).
Care va fi ultimul Papă, pentru că în timpul domniei sale va veni sfârşitul:
"În timpul persecuţiei finale a Sfintei Biserici Romane va domni Petrus Romanus (Petru Romanul), care-şi  va hrăni credincioşii  în mijlocul multor suferinţe. După aceea, cetatea celor şapte coline va fi distrusă şi temutul judecător va judeca poporul său. Sfârşitul. "
 
Sursa:
 
===========================================
===============================
================

Un comentariu:

  1. Profeția sfântului Malachia:
    Următorul Papă aduce Sfârşitul Lumii.
    ===============
    Sfântul Malachia, un preot irlandez, a prezis că următorul Papă va aduce Sfârşitul Lumii – sau cel puţin asta arată profeţiile acestuia. Potrivit lui Malachia, când va fi ales cel de-al 112 lea Papă, vine Apocalipsa. Papa Benedict este al 111-lea urmaş al Sfântului Petru pe scaunul Vaticanului şi tocmai a anunţat că se retrage.

    Mai mulţi oameni sunt de părere că o profeţie din secolul al XII-lea arată că succesorul lui Bedendict al XVI-lea va fi ultimul Papă, dar şi că sfârşitul lumii este iminent.

    Potrivit lui Malachia, ultimul papă va fi “Petre Romanul”, după care “oraşul de pe cele şapte coline va fi distrus iar Judecătorul groaznic va decide soarta oamenilor”. Favorit la scaunul Vaticanului este în acest moment, Arhiepiscopul de culoare, din Ghana, Peter Turkson, preşedinte al Conciliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace.

    Indiferent dacă profeţiile sfântului se vor adeveri sau nu, fulgerul care a lovit Bazilica Sfântului Petru chiar în ziua când Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat retragerea a fost perceput ca un semn divin.

    RăspundețiȘtergere