News! Pagini de interes:

duminică, 6 octombrie 2013

Ascultă cum TROSNESTE pamantul in timpul CUTREMURELOR din Galati VIDEO. SUNETUL APOCALIPSEI?


Înregistrare inedită, la România TV: sunetul seismelor din Galaţi. Înregistrarea a fost făcută de cercetători.

Situaţie alarmantă în judeţul Galaţi, unde cutremurele nu mai contenesc. Alte două seisme au zguduit vineri noapte satul Izvoarele, după ce alte 4 cutremure au avut loc vineri după amiază, cel mai mare, cu magnitudinea de 3,8.

Localitatea Izvoarele s-a cutremurat din nou vineri seară. Primul seism, cu magnitudinea 3.4 pe scara Richter, a avut loc la ora locală 21:08 la o adâncime de 9 km. Oraşele apropiate de epicentru au fost Galati (16km), Braila (31km), Macin (38km), Tecuci (51km), Focsani (59km).

Cel de-al doilea seism, cu magnitudinea de 2.6 pe scara Richter, s-a produs la ora locală 21:10, la o adâncime de 6 kilometri, având intensitatea în zona epicentrală 2.6 pe scara Mercalli. Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Galati (15km), Braila (29km), Macin (36km), Tecuci (53km), Focsani (59km).

În ultimele două săptămâni au avut loc aproximativ 100 de cutremure. Între timp, specialiştii au montat peste tot aparatură ca să vadă ce se întâmplă.



===============================
============================================
==========================================================

Cutremur destul de puternic, de 5,5 grade pe scara Richter, resimțit și în București
 Un cutremur destul de puternic, cu intensitatea de 5,5 grade pe scara Richter  și durata de un minut a fost înregistrat duminică dimineața, la orele 4 și 37 de minute. Epicentrul a fost localizat la Nereju, Vrancea, la 134 km adâncime. Cutremurul a fost resimțit destul de serios în București, unde s-au aprins imediat luminile la blocuri. Cei mai mulți cetățeni s-au așezat sub tocul ușii, dar în unele cartiere, cum ar fi Colentina sau Drumul Taberei, unii au ieșit în stradă de frica replicilor.

Mircea Radulian, directorul Institutului Național de Fizica Pământului a declarat că putem aștepta replici dar nu cu intensități mai mari de 4 grade. Mișcarea seismică a fost resimțită în Moldova, Muntenia, Dobrogea dar și la Chișinău și survine pe fondul a numeroase cutremure de mică intensitate care au loc la Izvoarele, județul Galați, de circa zece zile.

Ultimul mare cutremur în România s-a petrecut în 4 martie 1977 și s-a soldat cu 1578 de morți. Numeroase clădiri s-au prăbușit atunci în București mai ales. Mai mulți seismologi din lume au prognozat că România este în pericol de a înregistra un cutremur devastator, chiar cu intensitate mai mare de 8 grade pe scara Richter. Cutremurul din această dimineață din Vrancea a fost înregistrat și de aparatele din SUA.
                                                                   Giorgiana Radu, AMPress
==================================================
===========================================================
==================================================================

Un comentariu:

  1. Cutremur puternic, resimțit la București, în Moldova, Dobrogea și Muntenia.
    Un cutremur puternic a fost resimțit în capitală, în jurul orei 4,37, duminica dimineața. Magnitudinea seismului a fost de circa 5,5 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în dimineața zilei de duminică, 6 octombrie, în regiunea Vrancea, la ora locala 4h37min. Seismul s-a produs la adâncimea de circa 140 km și a fost resimtit pe arie largă în Moldova și Muntenia, inclusiv la București, unde intensitatea a fost de IV-V grade pe scara Mercalli.

    Seismul vine după ce un fenomen straniu a speriat opinia publică: o serie de cutremure de mică intensitate, dar extrem de numeroase, au loc fără oprire de peste o săptămână în județul Galați, într-o zonă afectată de inundații devastatoare.

    Seismul nu a dus la oprirea curentului electric sau a furnizării de utilități. Mișcarea seismică a avut loc mai ales în plan orizontal.

    Opinia publică este deosebit de sensibilă la acest subiect, după ce fenomeniul straniu din localitatea Izvoarele a fost intens mediatizat. O clarvăzătoare avertiza în urmă cu doar trei zile că se apropie un cutremur major în România, dar incidentul sesimic din dimineața zilei de 6 octombrie este departe de a fi unul sever.

    Clădiri cu destinație publică din Centrul Capitalei, capcane mortale în caz de cutremur

    Mai importantă decât predicția ar fi prevenirea unor tragedii similare celei din 1977, prin consolidarea clădirilor și educația populației. Cutremurul din 1977 a avut 7,2 grade pe scara Richter și a ucis 1578 persoane, devastând Capitala și câteva orașe, printre care Zimnicea, care a fost complet distrus.

    Din păcate, sute de blocuri și case din Centrul Istoric al capitalei, dar și din alte orașe, au risc crescut de prăbușire în cazul unui seism. Un deputat al partidului Forța Civică a propus un proiect de lege pentru accelerarea consolidărilor. Dan Cristian Popescu a cerut interzicerea deîndată a funcționării de teatre, cinematografe, restaurante sau magazine în clădirile cu bulină și amenzi uriașe pentru cei care nu-și renovează fațadele. Mai multe accidente cu victime s-au înregistrat prin căderea unor bucăți de stucatură peste oameni sau mașini parcate în centrul Bucureștiului.

    George Purcaru, seismolog român din Frankfurt, a avertizat că se apropie un cutremur major

    George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea “J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1 grade pe scara Richter, conform viata-libera.ro.

    “Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013″, a spus profesorul.

    Directorul ştiinţific al institutului Naţional de Fizică a Pământului, Mircea Radulian nu exclude această ipoteză, scrie realitatea.net. “Cutremurele mari nu pot fi prezise. Acestea apar destul de rar. Statistic vorbind, o dată la doi ani, în această zonă seismică apar şi cutremure mai mari de 5 grade pe scara Richter. Astfel că, în 2013, ne-am putea aştepta la un asemenea cutremur, dar el se poate produce la fel de bine şi în 2014 sau în 2020. Nu putem prezice cu exactitate când se va produce un cutremur mai mare de 5 grade pe scara Richter”, a punctat Radulian pentru Mediafax.
    http://www.dcnews.ro/2013/10/cutremur-puternic-resimtit-la-bucuresti/

    RăspundețiȘtergere