News! Pagini de interes:

vineri, 14 martie 2014

As rade, de nu ar fi de plans! Vine mica eră... glaciară! Semnele timpului... Spun aceasta... de cel putin... 2-3 ani!


Soarele a intrat în "adormire", experţii sunt ULUIŢI.
Care este efectul înfricoşător asupra omenirii.


Activitatea Soarelui a scazut la cea mai mica intenstitate din ultimul secol, oamenii de stiinta fiind uluiti de acest aspect. Ei sustin ca planeta poate intra intr-o era glaciara scurta, scrie Ziare.com.

"Sunt fizician in domeniul solar de 30 de ani si nu am vazut niciodata asa ceva. Daca te uiti inapoi cand Soarele a fost la fel de inactiv trebuie sa te intorci in timp aproximativ 100 de ani", spune specialistul Richard Harrison, conform news.com.au. El este seful departamentului de fizica spatiala de la laboratorul Rutherford Appleton, din Oxfordshire, Marea Britanie.

Perspectiva infricosatoare pentru omenire

Acest aspect este incredibil, caci Soarele a intrat in maximul ciclului lui de 11 ani, activitatea astrului nostru fiind, teoretic, mai intensa acum. Dupa acest "maxim solar" urmeaza o perioada de activitate solara minima.

Expertul Mike Lockwood, de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, spune ca Soarele poate deveni din ce in ce mai linistit. El compara situatia de acum cu cea de la sfarsitul secolului al XVII-lea, atunci cand Soarele a intrat intr-o faza deosebit de linistita, cunoscuta sub numele de "Maunder Minimum".

O noua Mini-Era Glaciara?

Atunci, acea perioada solara a coincis cu ierni foarte friguroase inregistrate in Europa, iar Marea Baltica si fluviul Tamisa au inghetat. Multi au spus despre acea perioada ca a fost o adevarat Mini-Era Glaciara.

Acum, expertii se tem de o noua perioada similara cu cea din secolul al XVII-lea. Profesorul Lockwood spune ca frigul de atunci se poate repeta, Europa fiind cel mai expus continent in fata unui asemenea pericol. Astfel, iernile pe care le vom avea pe continentul nostru pot fi din ce in ce mai reci.

Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/soarele-a-intrat-in-adormire-expertii-sunt-uluiti-care-este-efectul-infricosator-asupra-omenirii_1361944.html#ixzz2vwho4kJ8
Follow us: @realitatea on Twitter
------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vine mica eră glaciară. Cum arată ea? IMAGINI FASCINANTE

Meteorologii britanici au stârnit o uşoară îngrijorare luna trecută când au anunţat că ne-am putea confrunta cu o nouă mică eră glaciară. Se ştie că ultima mini-glaciaţiune a avut loc în Evul Mediu. Dar există şi imagini care să depună mărturie pentru frigul din iernile ce au lovit Bătrânul Continent?

Mica eră glaciară din Evul Mediu, o perioadă de răcire a temperaturii care a afectat Vestul Europei, a durat între anii 1550 şi 1850, potrivit NASA. Specialiştii au anunţat că mini-glaciaţiunea care ar putea veni acum este una mai mică.

Dar cum au trecut oamenii prin precedenta perioadă de răcire? Se ştie, evident, că iernile au fost foarte friguroase şi au ţinut mai mult. Printre consecinţe: coloniştii din Groenlanda au dispărut, orăşele din Alpi au fost distruse de extinderea gheţarilor, potrivit The Guardian. Canalele şi râurile din Marea Britanie erau frecvent îngheţate. Reducerea temperaturii se simţea şi în timpul verilor, care erau răcoroase şi umede.

Mica glaciaţiune a avut un efect negativ asupra activităţii economice şi asupra agriculturii în mod special. Prin urmare, mai multe perioade de foamete au avut loc în unele regiuni.

Dincolo de datele din documente, au rămas şi imagini din perioadă cu pricina. Peisaje cu ierni geroase şi aşezări îngheţate au fost surprinse de pânzele pictorilor vremii. Reprezentativ este probabil Pieter Bruegel cel Batrân şi tabloul său "Vânători în zăpadă", imaginea iernii absolute într-un orăşel din Ţările de Jos. Tamisa îngheţată apare în două dintre tablourile lui Abraham Danielsz, un olandez care a pictat o mare parte a vieţii la Londra.

Profesorul Hans Neuberger, fostul şef al catedrei de Meteorologie la Universitatea din Pennsylvania, a analizat mai bine de 12.000 de tablouri din perioada micii glaciaţiuni pentru a-şi demonstra teoria potrivit căreia picturile pot oferi o măsurătoare destul de corectă a temperaturii.

Vine mica eră glaciară. Cum arată ea? IMAGINI FASCINANTE

Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/vine-mica-era-glaciara-iata-cum-va-arata-ea-imagini_883983.html#ixzz2vwh0ZMTG
Follow us: @realitatea on Twitter
--------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu