Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

luni, 10 iunie 2013

Vine Lupu? Ciobanii spun ca NU! Iar daca totusi vine... vai mama noastra! Guvernanti, treziti-va! Prevenirea oricarui eveniment, este mai usoara decat lichidarea consecintelor lui!

 
Cea mai mare CATASTROFĂ naturală vine spre România.
Scenariu de coşmar pentru Autostrada Soarelui.
Ce se întâmplă dacă se rupe digul.
 
În timp ce multe ţări din Europa îşi contabilizează pagubele, autorităţile de la noi spun că sunt pregătite pentru momentul în care viitura, care a măturat Europa, va lovi ţara noastră.

Cu toate acestea, dacă viitura, anunţată să lovească România în 15 iunie, va rupe digul de la Feteşti, Autostrada Soarelui ar putea fi inundată pe segmentul Feteşti-Cernavodă, iar o conductă de petrol de interes naţional va fi ruptă.

Autorităţile vor să refacă acum digul care a fost şubrezit la ultimele inundaţii. Vor să îl întărească cu o "membrană" din pietriş şi să îl ramforseze cu piloni metalici.




Cu toate acestea, ministrul Apelor a asigurat că viitura nu va fi atât de puternică în momentul în care va intra în ţara noastră.

În acest timp, guvernul cancelarului Angela Merkel pregătea o reuniune de criză cu conducători din landuri, în vederea discutării repartiţiei costurilor inundaţiilor, scrie cotidianul german Leipziger Volkszeitung în ediţia de luni.

"Ne confruntăm cu o catastrofă naţională", a declarat pentru ziar Gerda Hasselfeldt, o deputată din cadrul partidului conservator CSU din Bavaria, altă regiune dur afectată de inundaţii.

Oraşul bavarez Passau a fost afectat în urma creşterii nivelului apelor Dunării şi a doi afluenţi ai acesteia, care se întâlnesc în acest oraş, la frontiera cu Austria. Revărsarea a lăsat, săptămâna trecută, mii de clădiri în noroi.

Revărsarea Dunării a afectat de asemenea Austria, Slovacia, iar în prezent Ungaria, unde apele fluviului urmează să atingă nivelul maxim, la Budapesta, duminică seara.
Sursa:
 
==============================
==============================================
================================================================



Cum asteapta Romania inundatiile de pe Dunare.
Masurile luate de autoritati la Portile de Fier 1

La intrarea in tara, Dunarea le da deocamdata batai de cap doar pescarilor. Autoritatile au inceput sa goleasca uriasul baraj de la Portile de Fier 1 pentru a prelua viitura din amonte, care tocmai a trecut de Budapesta.
      
In 2006, Dunarea facea ravagii in localitatea Rast, dupa ce a rupt un dig. Zeci de case au ajuns atunci sub ape.

"Uite, pana aici au venit apele peste noi, s-a intamplat noaptea, s-a intors Dunarea spre noi." - Gheorghe Screciu, localnic din Rastul Vechi.

Exact in acelasi an, Dunarea inunda si Budapesta. Numai ca ungurii si-au invatat lectia si au trecut la fapte. Au accesat fonduri europene pentru digul mobil care acum a salvat cartiere intregi.

"Dupa inundatiile din 2002 si 2006, zidul de pe promenada a devenit foarte fragil si am decis sa-l daramam. Dupa demolare, am luat hotararea sa instalam un zid mobil, mai ales pentru ca asigura securitate totala.", a declarat Ferenc Dietz, primar din Szentendre.

Aici, dupa refacerea digului in 2006 nu s-a mai facut nimic. Oricum, ai nostri sunt convinsi ca viitura ne va ocoli.

"Nu cred ca mai vin apele cu asa putere, acum digul este consolidat, mult mai lat, puternic.", spune Iulian Silisteanu, primarul comunei Rast.

Imediat dupa prapadul de acum 7 ani responsabilii locali au incercat sa ii mute pe oameni la 5 kilometri de zona inundabila. N-au avut succes.

"Aici era casa mea, casa cu cinci camere, si nu a mai ramas nimic", a declarat Florea Corcoveanu, din Rastul vechi.

In Rastul nou ai senzatia ca intri intr-un sat abandonat. Foarte putini au inceput aici o viata noua.
"Mi-a cazut casa, de la 11 camere m-am mutat aici, la doua.", spune o locuitoare din Rastul nou.
Viitura de pe Dunare care a lovit Europa, spun hidrologii a fost provocata de un afluentul Inn din Germania care a avut debit istoric.

Cea asteptata acum si la noi depinde de Tisa, Sava si Morava care au deocamdata debite normale.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romania-se-pregateste-de-inundatii-masurile-luate-de-autoritati-la-portile-de-fier-1.html

2 comentarii:

  1. Ce se întâmplă dacă digul erodat de la Fetești Cernavodă cedează – SCENARIU DE GROAZĂ.
    ================
    Digul de la Fetești-Cernavodă s-a erodat foarte mult și ar putea ceda din cauza viiturii care va lovi România.

    Localnicii spun că, din digul de 27 de metri au mai rămas doar doi, în urma erodării. Totul s-a întâmplat în doar zece zile, scrie realitatea.net.

    Dacă digul va ceda, apa va inunda Autostrada Soarelui, calea ferată Bucureşti-Constanţa, dar şi gospodăriile oamenilor.

    Sătui să aştepte intervenţia autorităţilor, localnicii au consolidat cum au putut digul.

    Duminică dimineaţă, autorităţile au început și ele să lucreze la dig.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, lume, lume!
      Unde o fi digul asta intre Fetesti si Cernavoda?
      Tampitii de la Realitatea au filmat la Stelnica (Spelnica au scris pe ecranele tv.) Si nu era digul, ci malul bratului Borcea dinspre comuna. Stelnica se afla la vreo 5 km N de Fetesti.
      "..din digul de 27 de m. ..." Intre Fetesti si Cernavoda sunt doar 27 de metri? 27 de m inaltime a digului? Doar nu e Marele Zid chinezesc.

      Ștergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: