Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Povesti cu extraterestrii. Orice este posibil. "Cartea secretă rusă privind rasele extraterestre"


Cartea interzisă a serviciilor secrete ruseşti privind speciile extraterestre!
De aici s-au inspirat producătorii de jocuri video şi Hollywood-ul…
 
Faceţi cunoştinţă cu o carte despre extratereştri scrisă pentru agenţii sovietici SMERŞ! O puteţi găsi uploadată pe site-ul calameo.com şi mai este cunoscută şi sub numele de
“Cartea secretă rusă privind rasele extraterestre”.
 
Povestea este următoarea: cel care a tradus această carte absolut uimitoare în limba engleză s-a întâlnit în 2004 cu un tip ucrainian pe nume Petro. Cei doi au devenit prieteni, iar 4 ani mai târziu au făcut împreună o excursie, ajungând la casa din Portugalia a tatălui lui Pedro care a fost diplomat rus şi s-a retras în această ţară. Tatăl lui Pedro deţinea numai puţin de 58 de cutii cu documente secrete şi cărţi vechi încă din timpul URSS. Printre aceste materiale, Pedro şi prietenul său au descoperit o carte secretă, ce era folosită de agenţii de informaţii sovietici şi ruşi, cu privire la presupusele întâlniri cu extratereştrii semnalate pe Pământ de-a lungul timpului. Cartea a fost actualizată de mai multe ori, iar, în ultima perioadă, actualizările se primeau prin poştă sau prin email.

Se pare că producătorii de la Hollywood, cei de jocuri video precum şi ziarele şi revistele s-au inspirat din această carte sovietică despre extratereştri. Prima ediţie a cărţii a fost tipărită în 1946 sau 1947, urmând apoi alte ediţii ca cele din 1951, 1959, 1968, 1971, 1980 etc. Cea mai nouă ediţie este cea din 2011.

În anii 80, o copie a acestei cărţi a fost găsită pe un câmp din estul Siberiei. Copia a ajuns în mâinile unui agent KGB ce avea prieteni în mass-media. După colapsul Uniunii Sovietice, unele informaţii şi imagini din această carte s-au “scurs” (probabil că au fost vândute), pentru a fi folosite mai târziu în seriale TV cu extratereştri sau în jocuri video.

Iată, de exemplu, ce scria în 1947 mareşalul Constantin Vershinin către subordonaţii săi din Departamentul IV SMERSH:
Este datoria voastră de a investiga toate evenimentele cu privire la vizitele sau incidentele ce au ca subiect creaturi de pe alte planete sau creaturi non-terestre care se ascund pe planeta noastră. Este datoria voastră de a raporta imediat superiorului vostru orice dovadă strânsă în timpul investigaţiilor întreprinse. Este datoria voastră de a păstra secretul absolut în timpul investigaţiilor voastre, cu excepţia raportărilor către superiorul de care aparţineţi. Este datoria voastră de a distruge această carte în cazul în care integritatea voastră vă este pusă în pericol. Pierderea aceste cărţi va avea consecinţe serioase asupra dvs. precum şi a familiei dvs.
Aşadar, un mareşal sovietic vorbeşte despre “creaturi de pe alte planete sau care se ascund pe planeta noastră”! Să citez din această carte câteva rase extraterestre:
 
ALLGRUULK. Vine din constelaţia Sculptorului şi provine dintr-o veche rasă reptiliană care a dispărut. Aceşti extratereştri sunt specialişti în construcţia navelor spaţiale, putând trăi până la 230 de ani. Ultima dată a fost observat un extraterestru de acest tip în Tokyo, Japonia, în 2005.
 
KYLLIMIR AUK. Este considerată a fi o rasă misterioasă. Se spune că i-a fost interzisă vizitarea Pământului în jurul anului 1.000 î.Hr., dar ea totuşi a mai făcut-o pe ascuns.

KURS. Despre aceşti extratereştri se crede că ar fi înrudiţi cu Anunnaki. Vin de pe planeta Dillimuns, fiind rasa extraterestră din spatele poveştii lui Enlil şi Ninlil. Ei sunt implicaţi direct în dezvoltarea rasei umane în stadiile sale timpurii. Liderul lor se află printre cei mai recenţi vizitatori. Ei vor sta permanent pe Pământ şi vor avea un rol important în anii care o să vină.

MAZAREK. Reprezintă o rasă extrem de războinică şi de violentă. Sute de ani nu li s-a permis să-şi părăsească planeta.

AL-GRUUALIX. Deşi adesea ei sunt confundaţi cu reptilienii, totuşi ei nu au nimic de-a face cu aceştia. Au circa 2 metri şi pot trăi până la 350 de ani. Au 8 sexe (nu 2 sexe ca oamenii), putându-se reproduce între ei. Ultima dată au fost văzuţi în Peru în 2004.

RAMAY. Vin din steaua Capella. Este o rasă extrem de paşnică, încercând să coexiste cu oamenii. Ei au creat cultura civilizaţiei mayaşe, învăţându-i pe mayaşi despre astronomie. După ce au plecat de pe Pământ, mayaşii au început să facă sacrificii în onoarea lor. Ultima oară au fost observaţi în Bora Bora în anul 2001.

MOOVIANTHAN-KAYPHIC. S-au întâlnit cu cel puţin doi preşedinţi americani, dar şi cu lideri sovietici. Ei au oferit americanilor şi ruşilor o parte din tehnologia lor avansată în schimbul răpirii unor oameni. Ei au avut un rol important în cultura tibetană şi încă deţin baze subterane sub munţii noştri. Ei au mai colonizat încă 40 de planete de pe alte sisteme solare.

RAK. Au vizitat planeta noastră doar de câteva ori, ultima vizită înregistrându-se acum 1.300 de ani. Vizita lor a creat în rândul teologiei islamice credinţa în djinn sau “genii”. Conform unor învăţători musulmani, ei trăiesc într-o lume nevăzută, într-o altă dimensiune dincolo de a noastră. Ei nu au mai vizitat Pământul, întrucât sistemul lor imunitar nu s-a mai putut adapta florii şi faunei terestre.

ALLMAHULUK STRAT 163. Se presupune că ar veni de pe Jupiter sau de pe unul din sateliţii săi; ar reprezenta una dintre cele mai avansate rase din punct de vedere tehnologic. Navele construite de aceşti extratereştri sunt adesea invizibile. Ei au fost nevoiţi să părăsească Pământul după ce au pierdut o bătălie cu reptoizii din vechea Indie.

 
 
 
 
Sursa:
===================
====================================
==================================================

vineri, 29 noiembrie 2013

Cometa ISON a dispărut ? Fără urmă ? Hmm... poate DA...poate NU... Uau... si ce draga imi era...


Cometa ISON a dispărut fără urmă în apropierea Soarelui .VIDEO.

 
Cometa ISON nu pare să fi supraviețuit joi periplului său extrem de aproape de suprafața Soarelui, au concluzionat astronomii care au examinat imaginile transmise de mai mulți sateliți de observație solară, relatează AFP.

 
"Din câte se pare, cel mai probabil cometa ISON nu a supraviețuit periplului său", a declarat Karl Battams, om de știință în cadrul Naval Research Laboratory din Washington, la o masă rotundă organizată de televiziunea aparținând NASA.
 
"Am văzut ultimele imagini din satelit și nu am observat nimic ieșind din spatele discului solar, iar acesta ar putea fi ultimul cui bătut în coșciug", a adăugat el.
 
Aceeași concluzie și din partea lui Phil Plait, astronom și editor al site-ului 'Bad Astronomy': "Nu cred că această cometă a supraviețuit", a spus el. "ISON pare să fi dispărut, să se fi dislocat în ultimele ore", a adăugat Dean Pesnell, fizician specialist în Soare și responsabil științific al 'Solar Dynamics Observatory' sau SDO, un satelit al NSA care observă Soarele. "Nu vedem nimic, iar SDO, la fel ca SOHO (Observatorul Solar și Heliosferic), este un detector extrem de bun de comete", a subliniat el. SOHO este administrat în comun de NASA și ESA, agenția spațială europeană.
 
"Speră că vom vedea în curând o altă cometă", a adăugat el.
 
Cometa ISON, un mare bloc de gheață și rocă, urma să treacă pe lângă suprafața soarelui la o distanță de 1,17 milioane de kilometri, joi, în jurul orei 18.30 GMT, fiind supusă unor temperaturi de 2.700 de grade și pierzând trei milioane de tone pe secundă.
 
Majoritatea astronomilor anticipaseră că ISON nu va supraviețui acestei apropieri de soare.
ISON a mobilizat comunitatea astronomică după descoperirea sa în septembrie 2012 de astronomi ruși, deoarece își are originile, vechi 4,5 miliarde de ani, în sistemul solar. Cometa a scăpat, de fapt, în urmă cu câteva milioane de ani din Norul Oort, un fel de 'parcare' de comete în sistemul solar, la jumătatea distanței dintre Soare și următoarea stea. AGERPRES
 
 
==============================================
=======================================================================

joi, 28 noiembrie 2013

News. Cometa ISON. Ne aflăm în punctul critic, anunţă specialiştii!


 
Cometa ISON va trece joi, 28 noiembrie, extrem de aproape de suprafaţa Soarelui. Cercetătorii nu ştiu, însă, dacă cometa "secolului" va supravieţui acestui moment.

Cometa ISON se va apropia joi la doar 1,1 milioane de kilometri de suprafaţa solară, la ora 20:38, ora României. Deşi este monitorizată de un an, experţii nu pot prezice ce se va întâmpla cu ea atunci.

Miercuri, cometa se deplasa către soare cu viteza de 386.000 de kilometri pe oră şi, în ciuda căldurii extrem de ridicate, era încă intactă, potrivit spaceweather.com. Imaginile făcute publice de NASA şi de ESA arată că obiectul spaţială încă rezistă.

Cometa ISON, fotografiată de Giancarlo Vignale miercuri, 27 noiembrie

Cometa ISON a intrat miercuri şi în câmpul vizual al sondei spaţiale Solar and Heliospheric Observatory (SOHO). Intrarea cometei coincide cu o ejecţie coronală de masă (CME) extrem de puternică, iar astronomii se întreabă ce se va întâmpla dacă cometa va fi lovită de o CME. Din fericire, cometa a scăpat de această explozie solară.

"Cometa ISON este o cometă nouă care trece pe lângă soare, proaspăt venită din Norul Oort, iar ultima dată când am văzut aşa ceva a fost...niciodată!", a declarat astronomul Karl Battams de la Comet ISON Observing Campaign, NASA.

Când cometa secolului va trece prin atmosfera solară pe 28 noiembrie, se va afla în "zona fierbinte" pentru ejecţiile coronale de masă. Dacă va fi lovită de o CME, probabil nu va fi distrusă, apreciază spaceweather.com, însă ar avea un efect dramatic asupra cozii sale fragile.

Cometa ISON a fost descoperită în septembrie 2012 de astronomii amatori ruşi Vitali Nevski şi de Artyom Novichonok.

Citeşte şi Cometa secolului se apropie de noi: Care este traiectoria ei - HARTĂ INTERACTIVĂ


Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cometa-ison-aproape-de-momentul-culminant-se-va-dezintegra-sau-va-supravietui-foto_111427.html#ixzz2lxJ0566W
===================================================================
======================================================
==========================================
UN MATERIAL VIDEO.
Click here:
---------------

===============================
Multumesc mult si frumos pentru semnalare,
Natalia Conran
===========================================
==================================================================

duminică, 24 noiembrie 2013

Cometa ISON se apropie de SOARE. Joi, 28 noiembrie 2013, se va afla in puctul cel mai apropiat de suprafata soarelui. Scenarii... sunt mai multe! Comet ISON nears the sun.

 View larger. | Gerald Rhemann in Namibia in SW Africa captured this photo of Comet ISON on November 21, 2013, one week before its encounter with the sun. Visit Gerald’s website Sky Vistas. Used with permission.

    Comet ISON is now inside the orbit of Mercury. It’s on the last leg of its journey sunward, a journey that began at least a million years ago.

At least a million Earth-years ago, the icy chunk we know as Comet C/2012 S1 ISON began its journey sunward from the Oort Cloud surrounding our solar system. Comet ISON will reach its perihelion – closest point to the sun – on Thursday, November 28, 2013. One week beforehand, on November 21, Gerald Rhemann in Namibia in southwestern Africa captured this beautiful photo of ISON, now in the last leg of its long journey. Details of the photo are:
Date: 21.11.2013 UT 02h49m
Location: Farm Tivoli, Namibia/SW Africa
Telescope: ASA 12″ N f 3.8 Astrograph
Camera: FLI ML 8300
Mount: ASA DDM85
Exposure time: LRGB 3/2/2/2 min.
Thank you, Gerald!
ISON is considered a sun-diving comet. At its closest, it will skim very close to the sun, just 724,000 miles (1,165,000 km) above the sun’s surface.
If Comet ISON is able to sweep past the sun and head back toward the outer solar system again without breaking up, it may become visible to the eye alone in the predawn sky in early December.

View larger. | Our friend Annie Lewis in Madrid, Spain caught Comet ISON on Saturday morning, November 23, near the planets Mercury and Saturn.  Thank you, Annie!  Notice that the comet is very low in eastern predawn twilight.  Annie's camera caught it, but your eye may not.
View larger. | Our friend Annie Lewis in Madrid, Spain caught Comet ISON on Saturday morning, November 23, near the planets Mercury and Saturn. Thank you, Annie! Notice that the comet is very low in eastern predawn twilight. Annie’s camera caught it, but your eye may not.
Can you still see Comet ISON.  It's getting difficult because the comet is so near the sunrise.  This chart shows the comet's location Sunday morning.   It'll be near Saturn and Mercury, which are poised for a close conjunction on November 25 and 26.
On Sunday morning, November 24, the comet will still be near Saturn and Mercury, which, by the way, are poised for a close conjunction on November 25 and 26. Will you be able to see the comet? You’ll need a pristine sky – clear all the way to the horizon – and binoculars to scan near the planets.
Here is Comet ISON Monday morning, November 25.  See how it's even farther below Mercury and Saturn than on Sunday?  It'll encounter the sun on November 28.
Here is Comet ISON Monday morning, November 25. See how it’s even farther below Mercury and Saturn than on Sunday? It’s heading toward the sun! It’ll come closest to the sun on November 28. If it survives, it might then become a bright object in our predawn sky.
ISON best early December, east before dawn.
If Comet ISON survives its close sweep past the sun, it should emerge back into our eastern predawn sky in early December. Fingers crossed!
Everything you need to know: Comet ISON in 2013
Close pairing of Saturn and Mercury dawn November 25 and 26

Sursa:
http://earthsky.org/todays-image/comet-ison-nears-the-sun
=========================================
=====================================================
===============================================================
MATERIALE VIDEO:
========================



========================
================================================


========================
=================================================

miercuri, 20 noiembrie 2013

Cometa ISON (C/2012 S1) continuă să se apropie de Soare! Pe 28 noiembrie, va fi in PUNCTUL cel mai apropiat de Soare!

 
În această săptămână, strălucitoarea stea Spica ne arată drumul către vizitatorul ceresc - Cometa ISON


Cometa ISON (C/2012 S1) continuă să se apropie de Soare, ea va trece la 730,000 mile (1,160,000 kilometri) de suprafața stelei noastre pe
28 noiembrie.
 
Razele soarelui  vor incalzi in aceasta saptamana nucleul cometei, iar aceasta va avea punctul culminant de stralucire.  Gheata din care este alcatuita cometa se va topi apoi, iar nucleul ei se va transforma din solid in gazos cu o rata mult mai mare, iar cometa va stralucii în mod semnificativ in aceasta perioada.



Dovada acestui scenariu a fost aratat in cursul celei de-a doua saptamani, cand o explozie majora a cauzat cometei ISON o stralucire de 10 ori mai mare decat in mod obisnuit. In acest moment  cometa se poate vedea cu ochiul liber in situatia unui cer intunecat si absolut curat, iar daca aveti un binoclu sau o luneta mai mica, ea poate fi observata chiar foarte bine. Din pacate acest lucru este destul de greu, din cauza faptului ca luna  ajunge a faza completa pe 17 noiembrie.
 
Totusi un mare avantaj este ca luna se afla in partea de Vest a cerului , iar cometa in partea de Est, inainte de ivirea zorilor. Apoi se va apropia la 5 grade pe data de 16 si la 2 grade pe data de 17. In cazul in care coada cometei va stralucii puternic, ea va arata ca si Sabia lui Damocles deasupra stelei SPICA. Pana pe 18 capul cometei se afla chiar sub SPICA, iar coada cometei in fata ei.

Pentru a o putea observa, trebuie sa stiti ca in  acest moment, Cometa ISON se afla in dreptul Constelatiei Fecioara in apropiere de steaua SPICA. Pe data de 15, cometa se va afla la 8 grade V-NV de SPICA, cu 1 ora inainte de venirea zorilor.




Dacă sunteți în căutarea unei oportunitati de a face o fotografie "mare", in oricare dintre aceste dimineti ar trebui să funcționeze. Puteți obține rezultate superbe cu un aparat de fotografiat digital single-lens reflex, un obiectiv standard, si un trepied robust,setați diafragma obiectivului cât mai larg posibil (cel mai mic f / raport) și ISO la 400. Dacă vă păstrați expuneri de la 15 secunde sau mai puțin, vei obține stelele din spate pe imaginea dv.

Cometa ar trebui să continue să lumineze pe masura ce trece săptămâna. Predictiile arata ca ea strălucește la magnitudinea 4 grade in noiembrie 21, atunci când se ridică, chiar înainte de asfințit, la 35 ° latitudine nordică. ISON ar trebui să apară izbitoare pe cer la Est cu o oră înainte de răsărit.

În doar o săptămână, cometa va face abordarea cea mai apropiata de Soare și ar trebui să strălucească mult mai luminos.


Pe data de 24 noiembrie va putea fi vizibila cu 45 minute inainte de rasarit la est-sud-est
http://truezone.ro/stiinta-si-tehnologie/cometa-ison-saptamana-aceasta-se-poate-vedea-cu-ochiul-liber!-vezi-cum-si-unde/
============================================
============================================================
=======================================================================

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Dincolo de orice speculatii... si ceva CONCRET. Soarele, potrivit astronomilor NASA, trece printr-un proces de inversare completă de polaritate. Aceasta "inversare completa" a polilor magnetici, va produce numeroase schimbări in Sistemul Solar

 •   14 Noi 2013   •
Toţi ochii se îndreaptă acum spre SOARE.
Ce s-a întâmplat în această noapte în Univers.  

 
 
Chiar dacă nu îl vedem, trebuie să ştim că Soarele este "foarte ocupat" în aceste zile. Şi asta deoarece câmpul magnetic al Soarelui trece printr-un proces de inversare completă de polaritate.

Potrivit astronomilor NASA această inversare completă de polaritate va produce numeroase schimbări în Sistemul Solar.

Saltul magnetic se produce la apogeul fiecărui ciclu solar de 11 ani. Apropiindu-se de punctul care marchează jumătatea celui de-al 24-lea ciclu solar, polul sudic al astrului se va deplasă spre polul nordic, schimbând astfel semnele de polaritate ale câmpului magnetic.



 Schimbarea de polaritate va avea anumite efecte asupra heliosferei – domeniul solar, care se întinde dincolo de Pluto – dar, aşa cum precizează experţii de la NASA, unul dintre efectele majore la care pământenii trebuie să se aştepte va consta în apariţia unui spaţiu furtunos în jurul planetei noastre.

Astronauţii de pe orbită ar putea constata la rândul lor anumite modificări ale radiaţiei solare, iar acest proces poate reprezenta un pericol real.

Ciclul de 11 ani regularizează activitatea solară a astrului. În acest an, în timpul de maxim al ciclului, când activitatea solară este cea mai intensă, inversarea de polaritate a câmpului magnetic va fi însoţită de o creştere a nivelului de turbulenţe solare şi de creşterea numărului de pete solare, scrie www.huffingtonpost.com.
Sursa:
http://www.antena3.ro/high-tech/stiinta/toti-ochii-se-indreapta-acum-spre-soare-ce-s-a-intamplat-in-aceasta-noapte-in-univers-234691.html
=============================
============================================
=============================================================


Sun's Magnetic Field Reversal Still A Scientific Mystery

=========================================================
==============================================================
=====================================================================

luni, 11 noiembrie 2013

November 5, 2013. Un OZN (UFO) gigant, se indrepta spre soare! Vezi si VIDEO. Nimeni nu stie a EXPLICA ce ar putea fi


Un înger de foc de mărimea Terrei a fost surprins cum se îndrepta spre Soare. Giant UFO Angel Approaches The Sun, November 5, 2013.
 
O fotografie apărută pe site-ul de monitorizare a activității solare, Helioviewer.org, arată cum un înger de foc se îndreaptă direct spre miezul stelei noastre.
 
Fotografia a fost capturată în urmă cu câteva zile și a fost pusă la dispoziția publicului larg de site-ul afliliat NASA și ESA, care se ocupă cu monitorizarea activității solare. După cum se poate observa, un înger gigant de foc, de dimensiunile planetei noastre sau chiar mai mare se îndreaptă cu o viteză impresionant de mare spre miezul fierbinte al Soarelui.
 
Pentru că nu există un sistem de suprimare al imaginilor dubioase surprinse în apropierea Soarelui, specialiștii NASA, au ales ca niciodată să nu ofere niciun punct de vedere cu privire la aceste anomalii.
 
Iubitorii teoriei conspirației susțin că NASA cunoaște foarte bine fenomenul extratereștrilor care au legătură cu Soarele, pentru că astfel de imagini sunt captate de nenumărate ori în fiecare lună. Dar cu toate acestea, nu există niciun punct de vede oficial, iar astfel de informații sunt întotdeauna tratate cu indiferența de parcă ar fi lipsite de importanță.
 
Probabil că adevărul este undeva dincolo de înțelegea noastră umană și limitată, dar după cum bine știm o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte. Astfel, adevărul este că această specie extraterestră poate să-și aibă originile pe Soare, așa cum în mitologia egipteană se credea că zeii creatori au venit din sau prin Soare pe Terra, unde au sădit semințele vieții.
 
 
Oare să existe o legătură între acei zei egipteni și extratereștri ale căror nave sunt fotografiate în ziua de astăzi?
 
 
Sursa
===========================
Click here:
==============================================
===========================================================
===================================================================

marți, 5 noiembrie 2013

Ha, ha, ha... Concluzie stiintifica: "... în sfârşit (Soarele, n.r.) s-a activat". Punct.


28 de ERUPŢII SOLARE în ultimele 7 zile. Vezi ce spun specialiştii.
 
Aproximativ 28 de erupţii solare au fost înregistrate în ultimele şapte zile, însă radiaţiile emise de aceste fenomene nu afectează viaţa de pe Terra, putând totuşi perturba sistemele de comunicaţii la sol şi în spaţiu, potrivit specialiştilor americani, citaţi de dailymail.co.uk, conform Mediafax.
 
Aceste fenomene nu înseamnă nimic altceva decât că Soarele se apropie de punctul culminant al ciclului său actual de activitate, după o lungă perioadă de acalmie. În general, un ciclu de activitate solară durează aproximativ 11 ani.
 
 
Specialiştii au urmărit ciclurile de activitate solară din 1843, când s-a descoperit acest fenomen, şi spun că este normal ca în perioada de vârf să se producă multe erupţii solare. Însă specialiştii americani spun că, anul acesta, numărul erupţiilor solare de categorie mare a fost mai ridicat.
 
Specialiştii de la National Oceanic and Atmospheric Administration din SUA spun că, în ultimele şapte zile, au fost înregistrate patru explozii solare de categorie X - nivelul maxim pe scara intensităţii erupţiilor - şi 24 de categorie M (intensitate medie).
 
 
Administraţia americană a emis mai multe avertismente în ceea ce priveşte perturbarea comunicaţiilor radio în ultimele două zile.
 
Erupţiile solare de această intensitate pot provoca perturbări grave ale telecomunicaţiilor la sol şi în spaţiu şi pot afecta sistemele de distribuţie a energiei electrice, spun specialiştii.
 
Holly Gilbert, de la Goddard Space Flight Center al NASA, a declarat pentru Los Angeles Times: "A fost o perioadă de acalmie în ultimele luni, deci în sfârşit (Soarele, n.r.) s-a activat".
 
Erupţiile solare au fost însoţite de ejecţii de masă coronară, puternice explozii magnetice la nivelul coroanei solare care proiectează în spaţiu plasmă ionizată cu o viteză de sute de kilometri pe secundă. Ejecţiile de masă coronară pot provoca furtuni geomagnetice, ce pot afecta şi ele comunicaţiile, dar pot determina şi apariţia aurorei boreale.
 
Sursa:
================================
=================================================
====================================================================

duminică, 3 noiembrie 2013

Cometa ISON. C/2012 S1 (ISON). Noiembrie a venit! Dar Cometa ISON? Se spune ca DA!


Descoperită pe data de 21 septembrie 2012, cometa ISON, poreclită și ”cometa secolului”, va putea fi vizibilă fără ajutorul telescoapelor.
 
Se apropie cometa ISON și chiar dacă nu va fi acel “spectacol extraordinar” care are loc o dată la o sută de ani, așa cum sperau astronomii, oameni interesați de acest fenomen trebuie să afle că vor putea vedea cometa, incepând cu luna noiembrie, scrie Yoda.ro.
 
 
Dacă totul decurge conform spuselor astronomilor, ar trebui să o vedem chiar la răsărit, pe cerul aproape luminat. Cometa ISON este vizibilă cam în toate diminețile lunii noiembrie, începând cu ora 5.00 până în jurul orei 7.00. Pentru a o vedea, trebuie să căutați o zonă cu orizont plat către răsărit.
 
Există și posibilitatea ca, atunci cand se va apropia de Soare, în luna noiembrie, cometă să se topească din cauza căldurii și să se sfărâme în bucăți. Pentru planeta noastră, pericolele sunt de două feluri, dupa cum spune Laurențiu Primo în emisiunea pe care o prezintă.
 
”În primul rând, dezintegrarea acestei comete ar putea fi periculoasă pentru Pământ în sensul în care Terra ar putea să-și intersecteze traiectoria sa evolutivă cu traiectoria de dispersie a resturilor cometei. Este un risc nu atât de mare… depinde în câte bucăți se dezintegrează.
 
În al doilea rând, un impact între o cometă și Soare are repercusiuni de natură electromagnetică. Va avea loc un impuls electromagnetic chiar înainte de ciocnire. Pentru sănătatea noastră, nu înseamnă foarte mult, dar pentru tehnologie va fi ceva devastator. Imaginați-vă ce ar fi lumea noastră fară telefon, laptop sau alte astfel de produse”, a mai zis Laurențiu Primo la Meritocrația.
 
Sursa:
===================================================================
=========================================================
=======================================
 
Ce se va intampla in decembrie, cand cometa ISON va trece pe langa Terra
 
Descoperita pe 21 septembrie 2012, cometa ISON, poreclita si "cometa secolului" va trece pe langa planeta noastra in decembrie 2013 si ar fi vizibila cu o luna inainte. .

Pentru multi dintre noi, apropierea unei comete nu este nimic mai mult decat un fenomen interesant si poate un subiect de discutie mai deosebit.  Daca ne gandim insa ca aceasta bucata de roca si gheata si-a inceput calatoria in urma cu 10.000 de ani, parca povestea ei devine ceva mai interesanta.
 
ISON, sau C/2012 S1, cum mai este numita, provine din Norul Oort, o zona foarte intinsa din spatiu, situata dincolo de Pluto si plina de asemenea comete. S-a desprins de acolo acum 10.000 de ani, se va apropia periculos de mult de Soare si, daca va supravietui “atingerii” sale fierbinti, va trece si pe langa noi, chiar in a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie. Va fi un cadou frumos pentru cei pasionati de astronomie si nu numai, pentru ca ISON poate fi plina de surprize.
 
Chiar si astronomii recunosc ca este greu sa afle totul despre comete, pentru ca ele sunt imprevizibile. Iata ce spunea David Levy, unul dintre cei care au descoperit cometa Shoemaker-Levy 9, pentru Space.com: "Cometele sunt la fel ca pisicile. Au coada si fac exact ce vor ele”. Prin urmare, exista vreun risc pentru  planeta noastra?
 
Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic din Bucuresti, explica: “Citatul lui David Levy se refera la stralucirea cometelor, care nu se potriveste mereu cu calculele. Nu se refera la riscul pentru planeta noastra”.
 
Deci nu exista niciun pericol si trebuie sa tinem cont ca ISON se va apropia de Pamant pe 26 decembrie la o distanta minima de 64 de milioane de kilometri, adica la jumatatea distantei dintre planeta noastra si Soare.
 
In plus, exista posibilitatea ca, atunci cand se va apropia de Soare, in luna noiembrie, cometa sa se topeasca din cauza caldurii si sa se sfarame in bucati. Nu exista niciun pericol, ne asigura Adrian Sonka si nici nu am vedea ceva pe cer, pentru ca bucatile desprinse ar fi foarte mici.
 
Numele de “cometa a secolului” i-a fost dat de jurnalisti, pentru ca expertii au estimat ca va fi foarte luminoasa si va oferi un spectacol impresionant pe cer. Deocamdata este totusi greu de estimat ce anume vom vedea. Intre timp, entuziasmul astronomilor a mai scazut, pentru ca datele obtinute recent nu sunt mai fel de incurajatoare, spune Sonka.
 
Chiar daca nu va fi acel “spectacol extraordinar” care are loc o data la 100 de ani, cum sperau initial astronomii, cei interesati de acest fenomen trebuie sa stie ca vor putea vedea cometa, incepand cu luna noiembrie, desigur, daca aceasta nu va fi intre timp distrusa de Soare.
 
Prin urmare, se pot intampla multe cu aceasta cometa, nu ne ramane decat sa asteptam sa vedem. Si sa nu uitam ca, orice vom vedea, va fi unic, pentru ca ISON nu se va mai trece niciodata pe langa noi, ci va iesi din sistemul nostru solar.
 
Poate fi devastator un potential impact intre o cometa si planeta noastra? Raspunsul este simplu: marimea conteaza, “ea dicteaza efectele. Cu cat obiectul este mai  mare cu atat vom suferi pagube mai mari, ducand pana transformarea Pamantului intr-o planeta ostila vietii”, precizeaza Adrian Sonka.
 
In cazul lui ISON insa, nu avem motive de ingrijorare: nu este o cometa foarte mare si nici nu are cum sa-si schimba traiectoria atat de mult incat sa se prabuseasca pe Terra.
Comet ISON's Trek Around the Sun
 

 
Sursa:
 
=========================



==============================
=======================================
=========================================================

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: