Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

miercuri, 11 iunie 2014

Inversarea polilor magnetici poate declansa extinctii in masa! Sustine Academia chineza de stiinte. Hmm... ceva... ceva... tot se va intampla!


Daca pana acum se credea ca extinctiile in masa erau cauzate de impactul unor asteroizi, o cercetare recenta a dezvlauit un fapt neasteptat: inversarea polilor magnetici ai Pamantului au declansat astfel de fenomene.

 Inversarea campului magnetic al Terrei a produs extinctii in masa in trecut, din cauza pierderii oxigenului din atmosfera terestra, potrivit Discover Magazine. [Earth’s Magnetic Flips May Have Triggered Mass Extinctions ]

Campul magnetic natural al Pamantului, generat de miezul exterior lichid, se inverseaza in mod spontan la aproximativ 500.000 de ani. Cunoscut sub numele de inversarea geomagnetica, procesul produce schimbarea polilor de nord si de sud, intre ei.

Campul magnetic al Pamantului actioneaza ca un scut in jurul atmosferei protejandu-l de vantul solar. In timpul unei inversari geomagnetice, campul slabeste dramatic, expunand atmosfera intregii forte a fluxului solar si cauzand scaparea ionilor de oxigen in spatiu.

Un studiu recent a unei echipe de cercetatori condusa de Yong Wei de la Academia chineza de stiinte a descoperit ca oxigenul pierdut in timpul unei inversari geomagnetice poate provoca extinctii in masa.

Wei si colegii sai s-au axat pe extinctia in masa denumita "Triassic-Jurassic" din urma cu 200 de milioane de ani, cand pana la 84% din toate speciile de pe Pamant au disparut.

Studiile independente au demonstrat ca in cazul acestei inversari a campului magnetic, cantitatea de oxigen atmosferic a scazut cu 9%. Aceasta este una dintre cauzele posibile ale extinctiei.

Sursa:
http://www.ziare.com/magazin/descoperire/descoperire-neasteptata-inversarea-polilor-magnetici-poate-declansa-extinctii-in-masa-1303690
===============================
================================================
==================================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: