Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

vineri, 11 martie 2011

11 martie 2011. Nu este de glumit! CUTREMUR DEVASTATOR ÎN JAPONIA: 8,9 magnitudine. Alertă de tsunami pentru Rusia, Filipine, Australia şi America de Sud

O alertă de tsunami a fost emisă vineri, incluzând Japonia, Rusia, Insulele Mariane şi Filipine, după un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,9, înregistrat în nord-estul Japoniei, a anunţat Centrul pentru tsunami în Pacific. Cel puţin patru persoane au murit şi multe altele au fost rănite.
► O replică având magnitudinea de 6,7 a cutremurului puternic care a afectat vineri Japonia s-a produs în largul regiunii Tokyo, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie.
► O alertă de tsunami a fost emisă vineri pentru aproape toate coastele Pacificului, inclusiv cea a Australiei şi Americii de Sud.

►Câteva zeci de persoane au fost declarate dispărute, dar potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, bilanţul ar urma să crească, iar Ministerul Apărării a trimis nave pentru a participa la operaţiunile de salvare.

► Autorităţile au avertizat împotriva unor valuri care ar putea ajunge până la şase metri înălţime, iar televiziunea publică NHK a anunţat un tsunami de 4,2 metri înălţime în portul Kamaishi, în prefectura Iwate (nord-est).

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.
"Am fost zguduiţi atât de violent încât a trebuit să ne agăţăm să nu cădem", a mărturisit un oficial din municipalitatea Kurihara, cel mai grav afectată din această prefectură.
"Nu putem să ieşim din clădire deoarece cutremurele nu încetează să se succeadă", a declarat ea prin telefon pentru AFP.

La Tokyo, situat la circa 380 de kilometri distanţă, zgârie-norii, construiţi pe structuri paraseismice speciale, s-au clătinat îndelung, după seismul care a durat peste două minute.

Zece incendii au fost semnalate în capitală, unde ar fi mai mulţi răniţi, potrivit presei.

Aeroportul internaţional Narita, situat la aproximativ 50 de kilometri est de Tokyo, a suspendat traficul şi a decis să îşi evacueze clădirile.

Televiziunile şi-au oprit emisia pentru a transmite în direct imagini din Tokyo.

"Eram în birou, la etajul zece al clădirii. Pereţii au început să se mişte, apoi mobila. Nu am văzut niciodată aşa ceva, mi-e teamă!", a declarat Horikane Saki, un angajat al unui birou din cartierul Ginza, care a coborât împreună cu colegii săi la câteva minute după cutremur.

Mii de rezidenţi şi salariaţi din acest cartier comercial şi de afaceri erau în continuare pe străzi, la o oră şi jumătate după cutremur, de teama replicilor.

► Cinci centrale nucleare au fost închise în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,9 produs vineri în largul coastelor de nord-est ale acestei ţări, relatează BBC News Online.

► "Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore", a precizat Centrul.

O alertă de nivel maxim a fost declanşată de agenţia japoneză, care a avertizat în legătură cu un tsunami de mare amploare, a cărui înălţime ar putea ajunge până la şase metri. O alertă de tsunami a fost emisă pentru Japonia, Rusia, Insulele Mariane, Filipine, Insula Guam, Taiwanul, Insulele Marshall, Indonezia, Papua Noua Guinee, Nauru, Micronezia şi Hawaii.

În Japonia, valuri de 4,20 de metri înălţime au ajuns pe coasta Pacificului, potrivit televiziunilor, luând maşini şi vapoare. În prefectura Iwate, mai multe maşini au fost văzute plutind în port.
►Un tsunami de zece metri a ajuns vineri pe coastele Sendai (nord-est), în urma cutremurului puternic, cu magnitudinea de 8,9, produs anterior în largul coastelor Japoniei, a anunţat presa niponă.

Pista aeroportului din Sendai, în prefectura Miyagi, a fost inundată, potrivit presei.

Alte puncte de pe coasta Pacificului au fost, de asemenea, lovite de valuri înalte de câţiva metri.

►Numeroase persoane au fost rănite în timpul cutremurului, a anunţat agenţia Kyodo, citând poliţia din prefectura Miyagi, situată în apropierea zonei în care s-a produs cutremurul.

În Filipine, unde estul arhipelagului este ameninţat de un tsunami, nu a fost emis niciun ordin de evacuare, dar locuitorii din zonele de coastă au fost plasaţi în alertă "în aşteptarea unor noi instrucţiuni", a declarat Renato Solidum, şeful agenţiei de seismologie din Filipine, într-un mesaj difuzat la radio în toată ţara.
O alertă de tsunami a fost emisă vineri şi pentru arhipelagul rus Kurile, potrivit unei purtătoare de cuvânt a departamentului local al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Această alertă se referă la tot arhipelagul Kurile, inclusiv cele patru insule din Kurilele de Sud, disputate de Rusia şi Japonia, a declarat această purtătoare de cuvânt, Ekaterina Potvorova.

"Populaţia este în curs de evacuare", a precizat ea.

Potrivit aceleiaşi surse, alerta de tsunami nu se referă la insula Sahalin, mult mai întinsă şi mai populată.

► O replică puternică a cutremurului cu magnitudinea de 8,9 grade din nord-estul Japoniei s-a produs vineri la ora 15.20 (08.20 ora României) şi a fost resimţită la Tokyo.

► Şase incendii au fost semnalate la Tokyo în urma cutremurului puternic produs în nord-estul ţării, a anunţat agenţia de presă Jiji.
► Acoperişul unei clădiri din centrul Tokyo, unde 600 de studenţi participau la o ceremonie de înmânare a diplomelor, s-a prăbuşit, provocând rănirea mai multor persoane, potrivit pompierilor şi medicilor.

► Transporturile aeriene, feroviare şi rutiere, oprite în apropiere de Tokyo şi în nord-estul Japoniei

Traficul aerian a fost oprit în marele aeroport din arhipelag, la Narita (regiunea Tokyo), unde serviciile aeroportuare verificau starea pistelor.

Trenurile expres Shinkansen au fost imediat oprite în întreaga zonă de nord-est a arhipelagului şi autostrăzile din regiunea Tokyo au fost închise la câteva minute după cutremur.

► Japonia şi-a trimis navele aparţinând forţelor navale de autoapărare (FAD) către zona Miyagi.

► În capitala Tokyo, situată la 380 de kilometri distanţă, cutremurul a fost puternic resimţit timp de cel puţin două minute, iar majoritatea locuitorilor au ieşit pe străzi.
Sursa: Mediafax.ro
________________________
Oare, chiar se precipita evenimentele?
Vor mai continua IMINENT si ALTELE?
Atentie, oameni! De 3*Atentie!
Admin

16 comentarii:

 1. Conform „Legii atracţiei universale” a lui Isaac Newton (pe care o prezint mai jos-sursa: Wikipedia) două sau mai multe corpuri cereşti/planete interacţionează unul asupra celuilalt cu o anumită forţă rezultantă. În cazul Lunei efectul acesta se poate observa prin producerea mareelor pe Pământ.
  În situaţia când la un anumit moment dat şi alte planete se află pe axa imaginară care uneşte Pământul cu Luna, atunci forţa care ia naştere din alinierea acestora se amplifică (sau scade) şi produce pe Terra o serie întreagă de perturbaţii geofizice...cutremure, erupţii vulcanice ş.a.
  Legea atracţiei universale, descoperită şi enunţată de Sir Isaac Newton, este o lege a mecanicii clasice. Enunţul său este următorul:
  Două corpuri punctiforme de masă m1 şi m2 se atrag reciproc printr-o forţă direct proporţională cu produsul maselor corpurilor şi invers proporţională cu pătratul distanţei dintre ele, orientată pe direcţia dreptei ce uneşte centrele de greutate ale celor două corpuri.
  (Corpurile sunt considerate punctiforme faţă de distanţa dintre ele).

  Expresie matematică:

  F=k *(m1*m2)/r²

  în care:
  • F este magnitudinea forţei gravitaţionale dintre cele două corpuri punctiforme,
  • K este un coeficient de proporţionalitate numit constanta atracţiei universale,
  • m1 este masa primului corp,
  • m2 este masa celui de al II-lea corp,
  • r este distanţa dintre cele două corpuri.
  În Sistemul Internaţional, F se măsoară în newtoni (N), m1 şi m2 în kilograme (kg), r în metri (m), iar constanta K este aproximativ egală cu 6,672 × 10-11 N m2 kg−2.
  K a fost măsurată pentru prima dată cu acurateţe prin experimentul Cavendish, de către savantul britanic Henry Cavendish, în 1798. A fost prima verificare experimentală, în laborator, a teoriei gravitaţiei, la 111 ani după ce Isaac Newton publicase Principiile matematice ale filozofiei naturale şi la 71 de ani după moartea lui Newton. Este remarcabil faptul că Newton nu a putut folosi în calculele sale valoarea lui K, el calculând o forţă numai relativ la altă forţă.
  Cititoru din stele

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi eu mă simt atrasă de Cezar deşi are masa mult, mult mai mică decât Pământul...De ce să-i faci aşa e în dragoste.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Cititoru din stele,
  Nimeni nu te contrazice!
  Nici pe tine, nici pe oamenii de stiinta!
  Problema este alta: se pare ca in vremurile acestea, in vremurile din urma, traim EVENIMENTE care depasesc gandirea comuna, elementar stiintifica! Vom trai si vom vedea!Admin

  RăspundețiȘtergere
 4. Oare vom mai trăi????

  RăspundețiȘtergere
 5. Nenorocirea este ca AUTORITATILE, precum multi dintre noi, NU dau doi bani pe EVENTUALE nenorociri ce se pot abate si asupra Romaniei!
  Nu se iau niciun fel de masuri, nici macar de informare a populatiei, cu NORME care trebuie respectate in caz da diverse CATASTROFE!
  Fereasca Dumnezeu, sa se intample ceva,
  cu NETOTII care ne Guverneaza la carma!

  RăspundețiȘtergere
 6. Guvernul japonez anunţă că seismul de vineri a provocat 'pagube considerabile!
  __________
  Cutremurul violent cu magnitudinea de 8,9 grade înregistrat vineri în largul coastelor de nord-est ale Japoniei a provocat 'pagube considerabile', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, citat de AFP.

  Guvernul face tot posibilul pentru a coordona operaţiunile de salvare 'pornind de la ipoteza că acest cutremur a provocat pagube considerabile', a afirmat Yukio Edano.

  Autorităţile au decis să trimită avioane şi nave spre prefectura Miyagi (nord-est), cel mai grav afectată, potrivit mass-media.

  Seismul a fost urmat de numeroase replici puternice, între care una cu magnitudinea de 6,7 grade, produsă în largul regiunii Tokio, conform Agenţiei de meteorologie japoneze.

  Cel puţin 310 persoane şi-au pierdut viaţa şi 350 sunt date dispărute în urma seismului devastator cu magnitudinea de 8,9, produs în largul coastelor nord-estice ale Japoniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu furnizat de Poliţia Naţională la circa 10 ore după violentul cutremur.
  Alte câteva sute de persoane au fost rănite.

  RăspundețiȘtergere
 7. După avertismentele de tsunami lansate pentru practic toate coastele Pacificului, inclusiv cele ale Australiei şi Americii de Sud, autorităţile ruse din Insula Sahalin şi din teritoriile învecinate au evacuat circa 11.000 de locuitori din zonele de coastă, relatează Associated Press. Oficiali regionali din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă au afirmat că tsunamiul ar putea lovi mai multe sate din Sahalin.

  De asemenea, Filipine a ordonat evacuarea a mii de cetăţeni de pe coasta de nord-est a ţării.

  Autorităţile din Taiwan şi statul american Hawaii au ordonat şi ele locuitorilor de pe coasta Pacificului să părăsească zona şi să se adăpostească în locuri mai sigure, după alerta de tsunami emisă ca urmare a seismului din Japonia.

  Seismul care a lovit vineri nord-estul Japoniei este cel mai puternic înregistrat vreodată în acest arhipelag, a anunţat agenţia de meteorologie niponă, şi al patrulea ca intensitate pe plan mondial, potrivit AFP şi EFE.

  Agenţia de meteorologie niponă a estimat magnitudinea seismului la 8,8, iar Institutul de geofizică al SUA (USGS) a evaluat magnitudinea la 8,9.

  RăspundețiȘtergere
 8. Vulcanul Karangetang, unul din cei mai activi din Indonezia, a intrat vineri în erupţie în insulele Celebes, la câteva ore după ce un cutremur cu o magnitudine de 8,9 grade a zguduit nord-estul Japoniei şi a provocat un tsunami, transmite Efe.

  Vulcanul a început să arunce nori de gaz şi lavă, care s-a prelins peste marginile craterului.

  Autorităţile indoneziene au indicat că se ocupă de evacuarea persoanelor care locuiesc în zonele de lângă vulcan, precizând că până în acest moment nu dispun de informaţii cu privire la eventuale pagube materiale sau victime.

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitari, D-le Primar!
  _____
  Primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, a convocat, vineri, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului, tema principală a întâlnirii fiind capacitatea autorităţilor publice de a interveni în cazul producerii unor dezastre naturale.

  ''Am pus accentul pe nivelul de pregătire a populaţiei în cazul evacuării locuinţelor şi al instituţiilor în cazul unui cutremur. Am solicitat Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Voluntari o actualizare privind acţiunile necesare privind pregătirea populaţiei pentru o astfel de situaţie - salvarea de vieţi omeneşti, evacuări, ajutorarea celor rămaşi fără adăpost - precum şi reactualizarea planului de acţiuni în caz de cutremur. Este important să ştim nivelul de pregătire în cazuri de calamităţi şi efectele acestora în unităţile şcolare'', a declarat, pentru AGERPRES, primarul Florentin Pandele.

  La întâlnirea convocată de edilul oraşului Voluntari au mai participat medici, profesori ai şcolilor de stat şi private de pe raza localităţii, reprezentanţi ai marilor societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în Voluntari.
  ____________
  Singurul din Romania, care se pare ca pricepe ceva! Felicitari, inca o data!

  RăspundețiȘtergere
 10. Japonia/seism/tsunami: Primele valuri au ajuns pe coastele SUA.
  _______
  Primele valuri de tsunami provocate de seismul de vineri din Japonia au atins coasta de vest a Statelor Unite ale Americii /SUA/, în statul Oregon, informează AFP.

  Gerard Fryer, de la Centrul de avertizare de tsunami din Pacific, a precizat că apele au ajuns la Port Orford /Oregon, nord-vest/ vineri în jurul orei locale 07.30 /15.30 GMT/.

  Localnicii au fost avertizaţi cu câteva ore mai devreme să părăsească zonele joase.

  Au avut loc evacuări în zonele costale din statele Oregon, California şi Washington. În California, la Crescent City, valurile ar putea atinge 2 metri, potrivit Serviciilor meteorologice naţionale.

  Lângă Alaska, tsunami-ul creat de seismul din Japonia a adus un val de circa 1.5 m la Shemya, în insulele Aleutine.

  RăspundețiȘtergere
 11. Un nou cutremur... cu magnitudinea de 6,6 grade s-a produs în zona centrală a Japoniei, la doar câteva ore de la devastatorul seism înregistrat pe coasta de nord-est a ţării, a anunţat Agenţia de Meteorologie.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cutremurul, cel mai puternic din ultimii 140 de ani, pentru care există măsurători în Japonia, a cauzat cel puţin 80 de incendii în oraşe situate în apropierea coastei, potrivit agenţiei nipone Kyodo.

  RăspundețiȘtergere
 13. A fost avertizare de tzunami si la noi Rai, in Vancouver.
  Daca bine ma insel, citisem pe undeva ca la o anumita inclinatie a axei planetei, viata nu mai este posibila, din cauza climei, mediului. eu sunt pe dinafara cu treburile astea, asa ca intreb aici : asa sa fie ? Ca axa se tot inclina tot mereu cate putin...

  RăspundețiȘtergere
 14. @Tzipi,
  te-ai miscat mai repede ca mine!
  Gata, am facut postarea! Are si cateva imagini bune! Problema vad ca este controversata, inca din 2010! Ramane de vazut ... cum va fi!

  RăspundețiȘtergere
 15. En direct : nouvelle explosion à l'usine de Fukushima
  LEMONDE.FR avec AFP et Reuters | 14.03.11 |
  Deux explosions se sont produites lundi au niveau du réacteur 3 de la centrale nucléaire de Fukushima n° 1, accidenté à la suite du séisme et du tsunami de vendredi dans le nord-est du Japon, rapporte l'opérateur Tokyo Electric Power Co. (Tepco). La possibilité d'importantes fuites radioactives est "faible" après les explosions d'hydrogène, a déclaré le porte-parole du gouvernement japonais, Yukio Edano.

  Un autre problème est apparu dans la nuit de dimanche à lundi dans une centrale de la préfecture d'Ibaraki, à seulement 120 km au nord de Tokyo. Une pompe du système de refroidissement du réacteur n° 2 a cessé de fonctionner. Cette centrale, Tokai, avait connu un accident nucléaire en 1999. Le premier ministre Naoto Kan, l'air sombre, a estimé lors d'une conférence de presse que ce séisme et ses conséquences – tsunami, accident nucléaire – représentaient la crise la plus grave depuis la seconde guerre mondiale pour l'Archipel, mais il a souligné que cela n'était en rien un nouveau Tchernobyl.

  Près de deux millions de foyers sont privés d'électricité dans le nord du pays, où les températures sont hivernales, et 1,4 million d'habitations n'ont plus d'eau courante. Des centaines de milliers de personnes ont été évacuées des zones sinistrées, dont 140 000 aux abords de la centrale de Daiichi, après le séisme. Cent mille soldats japonais ont été mobilisés pour participer aux secours, soit le double du chiffre précédemment annoncé.

  http://www.lemonde.fr/asie-pacifique/article/2011/03/14/en-direct-nouvelle-explosion-a-l-usine-de-fukushima_1492576_3216.html#ens_id=1491461

  RăspundețiȘtergere
 16. USGS revizuieşte la 9 magnitudinea cutremurului din Japonia.
  Experţii din cadrul institutului american de geofizică USGS au reevaluat de la 8,9 la 9 magnitudinea de moment a cutremurului care a avut loc vineri în Japonia, acesta devenind astfel cel de-al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 şi până în prezent.

  USGS a anunţat că şi seismologii japonezi au reevaluat puterea cutremurului, care a provocat un tsunami uriaş.

  "USGS reevaluează adesea magnitudinea unui cutremur, cu ajutorul datelor şi analizelor disponibile în timp", a declarat institutul american, într-un comunicat.

  Institutul a precizat că acesta devine, astfel, cel mai puternic cutremur înregistat în Japonia de când sunt înregistrate date şi, totodată, cel de-al patrulea cel mai puternic înregistrat în lume din 1900 şi până în prezent.

  http://www.mediafax.ro/externe/usgs-revizuieste-la-9-magnitudinea-cutremurului-din-japonia-8062342

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: