Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

joi, 17 martie 2011

News Alert. Comisarul european pentru energie: SITUAŢIA REACTOARELOR DIN JAPONIA "A SCĂPAT DE SUB CONTROL, ÎN URMĂTOARELE ORE AR PUTEA URMA EVENIMENTE CATASTROFALE"


Comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, spune că situaţia nucleară din Japonia a scăpat de sub control, scrie Reuters. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al oficialului european, care susţine că Oetinger nu deţine informaţii suplimentare privind situaţia.
"În următoarele ore, ar putea urma şi alte evenimente catastrofale, care ar pune în pericol viaţa niponilor", a declarat Oetinger în Parlamentul European. "Încă nu e panică, dar Tokyo este, totuşi, cea mai mare metropolă din lume, cu 35 de milioane de locuitori", a continuat comisarul, lăsând să se înţeleagă că trebuie luate măsuri de precauţie.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Francois Baroin, a afirmat, de asemenea, miercuri, că, "în cel mai grav dintre scenarii", după accidentul nuclear din Japonia, catastrofa ar putea avea "un impact superior celei de la Cernobîl".
Întrebat dacă poate să facă precizări suplimentare, purtătorul de cuvânt a răspuns că nu. "Suntem la acelaşi nivel de informare: guvernele aflate în prezent la putere, mass-media şi jurnaliştii şi, în consecinţă, publicul", a spus Baroin.
Niponii cer ajutorul americanilor
Japonia este pregătită să ceară ajutorul armatei americane, pentru a preveni o catastrofă nucleară la centrala de la Fukushima, care a fost avariată de seismul de vineri, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon.

"Cooperarea militară americană ar putea fi utilă la Fukushima, unde s-au produs mai multe accidente", a spus Yukio Edano.
Edano a precizat că "americanii cooperează deja, cu un sprijin logistic". Purtătorul de cuvânt făcea referire la faptul că opt nave militare americane, între care portavionul USS Ronald Reagan, participă la operaţiuni de salvare în nord-estul Japoniei, cea mai afectată regiune de cutremur.

USS Ronald Reagan este utilizat ca platformă plutitoare pentru alimentarea cu carburant a elicopterelor armatei şi a Pazei de Coastă japoneze, implicate în operaţiuni de salvare.

Aparatele de la bordul portavionului, aproximativ 80 de avioane şi elicoptere, efectuează, de asemenea, misiuni de recunoaştere şi livrează apă şi pături sinistraţilor, potrivit Pentagonului.

UE recomandă verificarea nivelului de radiaţii al alimentelor aduse din Japonia

Uniunea Europeană le-a recomandat statelor membre să controleze nivelul de radiaţii al alimentelor importate din Japonia, în urma accidentului nuclear din arhipelag, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.

În cazul depistării unui nivel superior pragului de contaminare radioactivă autorizat, statele membre au obligaţia de a informa Uniunea Europeană.

"Aceste controale se referă totuşi la cantităţi minime" de produse, a precizat purtătorul de cuvânt Frederic Vincent, subliniind că UE a importat 9.000 de tone de fructe şi legume provenind din Japonia în 2010.

UE importă, de asemenea, produse de pescuit, dar acest flux este foarte slab, a precizat Vincent. (Mihai Schiau, mihai.schiau@gandul.info,  Iulia Enache, iulia.enache@mediafax.ro)
La puţin timp după aceste declaraţii, purtătorul de cuvânt al comisarului european a negat că oficialul ar fi spus că va urma o catastrofă şi că, mai degrabă, şi-a exprimat temerile.

Update 18:46 Apă din elicopter împotriva dezastrului
Japonia face eforturi disperate pentru a preveni un dezastru nuclear la Fukushima. În urmă cu puţin timp, compania care gestionează centralele nucleare a cerut din nou armatei să toarne apă din elicopter peste reactoare, într-o tentativă de a opri fuziunea unora dintre ele. În ultimele ore, au apărut mai multe declaraţii şocante: şeful companiei nucleare de stat din Rusia spune că situaţia evoluează în Japonia conform celui mai rău scenariu posibil. În jurul orei 17, comisarul european pentru Energie, Guenter Oetinger, a spus că, în Japonia, ar putea urma o serie de evenimente catastrofale în următoarele ore. La puţin timp după aceste declaraţii, purtărul de cuvînt al comisarului european a negat că oficialul ar fi spus că va urma o catastrofă şi că, mai degrabă, şi-a exprimat temerile. Recent, premierul japonez, Naoto Kan, a afirmat că radioactivitatea a crescut considerabil în regiunea de nord-est. La Ibaraki, în apropiere de Tokyo, nivelul radiaţiilor ar fi de 300 de ori peste limita normală. În cel mai rău scenariu posibil, miezul reactoarelor s-ar topi, iar magma radioactivă ar putea ajunge în contact cu atmosfera. S-ar elibera, astfel, particule radioactive cu durată lungă de viaţă. Dacă se va ajunge aici, oficialii de la Paris spun că impactul va fi mai puternic decât cel al dezastrului de la Cernobîl.
_____________________
Stiri in curs de actualizare!
Admin
________________________________
INCREDIBIL ... IATA CINE NE DA O LECTIE:
__________________________________________
Un câine din Japonia nu vrea să abandoneze un câine rănit
Acest videoclip se alătură numeroaselor imagini impresionante postate pe Youtube în urma celui mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia şi aminteşte că nu numai oamenii au avut de suferit, ci şi animalele. Potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu, stabilit joi de poliţia naţională, seismul din Japonia a provocat moartea a 5.178 de persoane şi dispariţia altor 8.606
Sursa: Mediafax.ro

6 comentarii:

 1. eu nu inteleg de ce nu evacueaza Tokio. Sau intai asteapta sa explodeze reactoarele...

  RăspundețiȘtergere
 2. @Tzipi,te salut!
  Tragedia este incomensurabila!
  Oficialul european a vorbit aiurea!
  Orice speculatie, nu poate face decat rau!

  RăspundețiȘtergere
 3. IMPORTANT.Remember: 02 iunie 2008.
  Un cutremur de proportii poate declansa replici pe toata suprafata Terrei.
  _____
  Cel putin asa afirma un grup de seismologi americani in ultimul lor comunicat de presa. Conform acestora orice cutremur cu o magnitudine de 9 grade pe scala Richter , asemanator cu cel care in anul 2004 a delansat tsunami-ul din Oceanul Indian, poate declansa la randu-i o serie de replici in cele mai neasteptate zone de pe glob.

  Tom Parsons cercetator sef in cadrul U.S Geological Survey din California este de parere ca este inca prea devreme sa se pronunte asupra efectelor secundare ale cutremurului care a lovit recent China, dar nu exclude ca acesta sa actioneze ca un declansator pentru multe alte cutremure cu magnitudine mai mica care se pot produce practic oriunde in lume. Vibratiile aparute in urma unui mega-cutremur pot reduce momentan presiunea interna din cadrul placilor scoartei terestre ducand, in consecinta, la alunecarea acestora si poducerea de cutremure in lant. “Acesta duce la un stres temporar pe o placa tectnica, este o presiune relativ mica dar poate declansa cutremure mari pentru ca efectele si anticiparea miscarii placilor intre ele sunt pur si simplu incalculabile” afirma Dr. Parsons. Pentru a studia acesta ipoteza seismologii americani au examinat efectele a 15 cutremure mari cu magnitudinea de peste 7 grade pe scala Richter. Studiile corelate au dus la concluzia ca 12 din cele 15 cutremure analizate au dus la declansarea de replici in cele mai diverse zone ale globului.

  Sursa: National Geographic

  http://www.descopera.ro/dnews/2679568-un-cutremur-de-proportii-poate-declansa-replici-pe-toata-suprafata-terrei

  RăspundețiȘtergere
 4. Marele cutremur, prima lovitură a Superlunii din 19 martie?
  - Cutremurul devastator de 8,9 grade Richter are loc cu doar opt zile înainte ca luna să atingă cel mai apropiat punct de Pământ din 1992 încoace.
  Fenomenul astronomic, poreclit deja “Superluna”, a iscat o adevărată furtună pe internet. Au fost prevestite evenimente apocaliptice, tulburări mari ale vremii, cutremure şi erupţii vulcanice. Chiar dacă printre aceste voci alarmiste nu se află nici un om de ştiinţă recunoscut, rezultatul viral al profeţiilor astrologilor, ghicitorilor şi sectanţilor, a fost cel al unui tsunami.

  Astronomii calificaţi au încercat să tempereze efectele proorociilor catastrofice. Ei au spus că singurul efect al “Superlunii” vor fi fluxuri şi refluxuri puţin mai mari decât de obicei. Altfel, dacă vor fi totuşi cataclisme în această perioadă, ele s-ar fi produs oricum, cu sau fără “Superlună”.

  Statisticile ultimilor ani în care s-au înregistrat “Superluni” le dau totuşi apă la moară catastrofiştilor: în 1955, 1974,1992 şi în 2005 s-au înregistrat fenomene meteorologice extreme. Tsunami-ul care a ucis sute de oameni în Indonezia a avut loc cu doar două săptămâni înainte de “Superluna” din ianuarie 2005. Iar în ziua de Crăciun a lui 1974, ciclonul Tracy a devastat oraşul Darwin din Australia, scrie ziuaveche.ro.

  Pe 19 martie, luna se va afla la punctul de pe orbita sa circumterestră, numit “perigeu”. “Perigeul” este punctul de pe orbita unui satelit sau al unui astru aflat la cea mai mică distanţă de Terra, în opoziţie cu „apogeul”, punctul cel mai îndepărtat de pe orbită. Sâmbăta viitoare, Luna se va afla la doar 356.577 de kilometri de Pământ, cea mai mică distanţă de 19 ani încoace.
  http://www.financiarul.ro/2011/03/11/marele-cutremur-prima-lovitura-a-superlunii-din-19-martie/
  ________
  Dumnezeu cu mila!

  RăspundețiȘtergere
 5. 19 martie 2011.Despre Perigeul lunar.
  _______
  Luna face un ocol complet în jurul Terrei în 29,5 zile, însă orbita sa nu este un cerc, ci un oval. Punctul cel mai îndepărtat al Lunii faţă de Pământ se numeşte „apogeu”, iar punctul cel mai apropiat, „perigeu”. Distanţa medie a Lunii faţă de Terra este de 384.400 km, iar la data de 19 martie 2011 ea va trece la o distanţă de 356.578 km. Dacă cerul va fi senin, timp de trei nopţi vom vedea o Lună foarte mare, cu 15% mai mare şi cu 30% mai strălucitoare decât de obicei. Asta i-a făcut pe unii oameni s-o numească „super Lună”.

  Astfel de evenimente astronomice datorate Lunii au avut loc în 1955, 1974, 1993 şi 2005. Luna Plină şi perigeul „se aliniază” destul de des, în medie cam la 413 zile (cam la 1 an, 1 lună şi 18 zile). Aceste momente diferă între ele doar prin timpul care desparte maximumul de Lună Plină de momentul în care Luna atinge perigeul. De exemplu, între cele două momente, la 21 iulie 2005 a fost o diferenţă de 9 ore.
  _________________________
  În data de 19 martie 2011 va fi o diferenţă de doar 1 oră între ele.

  RăspundețiȘtergere
 6. Absolut remarcabil:
  ______
  În anul 1980, Papa Ioan Paul al II-lea a spus: "Trebuie să ne pregătim, într-un timp nu prea îndepărtat, să suferim mari încercări, care ne vor cere hotărârea de a pierde chiar viaţa. Prin rugăciunea voastră şi a mea, este posibil să îndulcim această soartă, dar nu e cu putinţă să o înlăturăm, căci numai astfel Biserica poate fi reînoită. Trebuie să fim tari. Trebuie să ne pregătim să ne încredinţăm lui Hristos şi Prea Sfintei Sale Mame". În mai 1990, Papa a mai declarat într-un interviu, publicat în revista Stimme des Glaubens, în legătură cu conţinutul Secretului de la Fatima: "Dacă există un mesaj, în care este scris că oceanele vor inunda suprafeţe întregi de uscat şi că, la un moment dat, milioane de oameni vor muri, este de la sine înţeles că nu este de dorit să se publice acest text".
  ________
  Voi reveni maine, cu o PROFETIE ... din Japonia!

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: