Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

joi, 28 iulie 2011

Inversarea polilor magnetici. Inca o amenintare globala. Deocamdata, procesul deplasarii s-a accelerat. Vor bascula ei oare? Update.


Polul nord magnetic si-a dublat viteza, la fiecare 50 de ani, iar deplasarea acestuia din anul 2000 a ajuns la ingrijoratoarea distanta de 70 de kilometri.


Datele furnizate de Centrul National de Geofizica american (NOAA) arata ca polul nord magnetic a revenit la coordonatele din anul 1590, potrivit NewsBad.


Dupa datele din ultimii 420 de ani ale pozitiei polului nord magnetic, de la NOAA, este alarmant sa descoperi modificarea semnificativa a polilor magnetici,
doar in ultimii 10-20 de ani.
Incepand din anul 1860, polului nord magnetic si-a dublat viteza, la fiecare 50 de ani.
In termeni geologici, schimbarea aceasta pare sa fie destul de "rapida".


Un fapt interesant, in ultimii 150 de ani, deplasarea polilor s-a facut in aceeasi directie. Un fenomen uimitor produs in ultimii 10 ani, polul nord magnetic si-a modificat pozitia, cu aproape jumatate din distanta totala din ultimii 50 de ani!


Ritmul actual de deplasare a polului nord magnetic este de 55 de kilometri pe an. Potrivit datelor de la NOAA, in cursul anului 2000, acesta si-a modoficat pozitia cu 70 de kilometri.
Inversarea polilor magnetici a ajuns in prezent la modificari record, mai ales in ultimii 10-20 de ani. Acest fenomen incepe sa provoace probleme in lume.
________________


Schimbările rapide în mişcarea de reaşezarea a nordului magnetic au obligat autorităţile de pe aeroportul Tampa, Florida să retraseze o pistă. The Epoch Times vorbeşte şi despre alte cazuri asemănătoare, în 2006 pe aeroportul Sylt din Germania şi aeroportul Stansted din Londra, în vara lui 2009.

Despre deplasarea şi chiar inversarea polilor magnetici se ştie de mult timp, iar geologii vorbesc despre o deplasarea a polului magnetic arctic cu 1.100 de kilometri în ultimii 200 de ani. Momentan se află în dreptul Canadei, dar se estimează că va ajunge în Siberia în anul 2050. Această deplasare a polilor cauzează o slăbire a câmpului magnetic general al Pământului, care a scăzutt cu 10% în ultimii 150 de ani, comunică Gândul.

Aceste aproximări făcute de experţii în studiul Pământului stârneau în 2008 previziuni cum ar fi că dispariţia completă a câmpului magnetic ar expune Pământul direct la radiaţiile solare şi planeta se va transforma într-o uriaşă Hiroshima. În prezent însă, deşi menţionează o vulnerabilitate a Pământului la aceste schimbări, geologii au eliminat aceste suspiciuni.
Sursa: gandul.info
___________________________


Cercetatorii rusi au elaborat o noua teorie a apocalipsei: odata cu inversarea polilor magnetici, Pamantul nu va mai fi protejat impotriva radiatiilor cosmice, transformandu-se in cele din urma intr-o Hiroshima la scara mondiala.

Yevgeni Shalamberidze, cercetator la Institutul Central Militar, declara ca desi polii geografici isi pastreaza pozitia, polii magnetici au suferit deja o deplasare de 200 de kilometri fiecare. “Planeta elibereaza in spatiu energia excesiva, prin intermediul ruperilor de la nivelul crustei. In momentul in care acestea se inchid, energia negativa se stocheaza in interiorul Pamantului, cea ce poate genera o serie de catastrofe naturale”, sustine Shalamberidze.

“Pamantul isi poate schima brusc inclinatia axei la o perioada de aproximativ 23 000 de ani. Unghiul polilor se poate modifica cu pana la 30 de grade. Inainte de ultima relocare, polul sud se afla mai la est, in vreme ce polul nord era localizat in zona Himalayei. De aceea mamutii sau rinocerii obisnuiau sa locuiasca la latitudini arctice. Arheologii inca mai descopera animale cu hrana nedigerata in stimac, semn ca inghetul s-a produs foarte rapid”, adauga Alexander Fefelov, din cadrul Academiei Ruse de Stiinte Naturale.

Deplasarea polilor poate avea ca rezultat disparitia atmosferei, ceea ce atrage dupa sine racirea planetei. Chiar daca biosfera planetei va fi distrusa, vor exista supravietuitori ai dezastrului, desi intr-un numar extrem de redus. Un alt doctor in stiinte matematice, Vladimir Kuznetsov, are insa o alta parere. Acesta sustine ca in ultimii 4 milioane de ani au avut loc 16 inversari ale polilor si de fiecare data planeta a supravietuit.
Sursa: Pravda
_______________________


________________Cutremurele din ultima vreme, eruptiile vulcanice, ca si imensele explozii solare, afecteaza din ce in ce mai mult magnetismul terestru. Pamantul este ca un urias generator electric. De pe urma miscarii de rotatie a centrului sau, care este asemeni unui rotor, rezulta un camp magnetic invartitor, care la randul lui este stabilizat de "stator" (scoarta terestra), dar care si acesta se afla in miscare de rotatie in jurul axei. Din toate aceste combinatii rezulta un camp magnetic terestru.

Acesta este foarte afectat de pe urma ultimilor miscari ale scoartei, ceea ce face ca polul nord magnetic sa-si schimbe frecvent pozitia. Si nu numai polul, ci si axa de rotatie are foarte mici variatii, dar insemnate la nivel al stabilitatii planetare. Ultima descoperire a cercetatorilor e de natura sa panicheze populatia, mai ales ca despre inversarea polilor magnetici s-a tot vorbit in ultima vreme.

Polul nord magnetic se deplaseaza 60 de kilometri pe an. ceea ce este considerata o viteza foarte mare fata de anii precedenti. Asa ceva nu s-a mai intamplat in istoria omenirii, spun specialistii care avertizeaza: siguranta sistemelor de transport este pusa in pericol. Dezvaluirea s-a facut in urma cu cateva zile, la Londra.

Oamenii de stiinta spun ca polul nord magnetic al Pamantului, care pentru doua secole a fost in dreptul unei insule pustii si inghetate din arhipelagul canadian, se relocheaza in acest moment. Modificarea are loc extraordinar de repede. Polul magnetic se deplaseaza spre Rusia iar viteza acestuia este cu 30% mai mare fata de acum 10 ani.

Cum era si firesc, aceasta veste a nascut imediat speculatii cum ca polii magnetici ai Terrei ar fi pe punctul de a se inversa, ceea ce ar fi o catastrofa pe plan mondial. Specialistii spun ca o astfel de inversare are loc de trei pana la sapte ori la fieacare un milion de ani. Deja fenomenul creeaza probleme in aviatie. Aeroportul International Tampa, din Florida, Statele Unite si-a inchis o pista timp de o luna de zile pentru a o redesena si pentru a reloca anumite sectoare. Totul pentru ca acestea nu mai corespundeau coordonatelor actuale de pe busole.

Rata actuala a miscarii polului nord magnetic dinspre Insulele Ellesmere, Canada spre Siberia, Rusia, este echivalenta pe busole cu un grad la fiecare 5 ani, potrivit calculelor facute de Administratia Federala a Aviatiei din Statele Unite. Autoritatea a decis, de asemenea, ca ar fi cazul sa reevalueze pistele aeroporturilor din intreaga tara la fiecare cinci ani. Deja pistele de la Fort Lauderdale si Palm Beach au fost si ele refacute.

Geologii cred ca polul nord magnetic (care este diferit de Polul Nord, cel prin care trece axa de rotatie a Pamantului), se schimba din cauza modificarilor petrecute in miezul Planetei. Datele oficiale arata ca polul magnetic sa mutat inca din primele decenii ale secolului trecut spre nord-est, cu o viteza de aproximativ 15 kilometri pe an. Aceasta viteza a inceput sa creasca in mod semnificativ din 1989 incoace.

Cam tot de atunci a inceput sa se incetineasca miscarea de rotatie a miezului pamantului, despre care se banuieste ca va ajunge in scurta vreme sa stea pe loc, in relatie cu viteza de roatie in jurul axei. Ba chiar exista o teorie care spune ca se va opri in raport cu planul solar, ceea ce ar insemna ca miezul magnetic terestru se va roti in sens invers fata de miscarea de rotatie, iar in timp va antrena o perioada in care Pamantul nu se va mai roti, dupa care isi va incepe rotatia in sens invers, fapt ce pare sa se mai fi petrecut in trecutul tumultos al planetei noastre.

Ca de obiciei, aceasta descoperire nu i-a lasat indiferenti pe cei ce studiaza fenomenul Nibiru. Se spune ca aceasta planeta (pe care NASA o ascunde de opinia publica) va trece in 2012 foarte aproape de Pamant si va produce inversarea polilor magnetici, va opri Terra in loc pentru trei zile, dupa care aceasta va incepe sa se roteasca in sens invers. Nibiru trece o data la 3600 de ani de Terra, iar cea din 2012 ar fi cea mai apropiata. Planeta ar fi locuita de stramosii pamantenilor, cei pe care ii numim zei.


Inversarea polilor magnetici este un subiect mult dezbatut pe net.
Ca intotdeauna, unii, altii, fie au minimalizat, fie exagerat.
Acum, iata, este cert: polii magnetici se deplaseaza.
Chiar accelerat putem spune. Pana cand? Pana unde?
Care vor fi urmarile? Greu de preconizat.
Voi urmări atent si acest subiect.
Admin

Un comentariu:

  1. Chestia cu oprirea invartirii e cam gogonata! Ar trebui sa fie perceputa tendita, de catre cei care masoara timpul N-am auzit ca ziua n-ar mai avea 24 de ore! Cand se va opri din rotatie, sa fie ziua la noi! Mai facem economie de energie. Hihihihi!

    RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: