Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

duminică, 20 ianuarie 2013

Sfârșitul Lumii, un subiect mereu in actualitate! Oricand, ni se poate intampla ceva. Mai mult sau mai putin predictibil!

 
Dacă profeția civilizatiei maya nu a adus Sfârșitul Lumii,
oamenii de știință spun că există cataclisme reale ce pot aduce sfârșitul lumii.
 
Ce cataclisme reale pot aduce Sfârșitul Lumii.
Cometele, foametea, super-vulcanii, schimbările climatice catastrofale și o epidemie de cancer sunt doar câteva dintre posibilitățile sfârșitului nostru, informează Dailymail.
 
Profesorul de astrofizică Jocelyn Bell Brunell, care a descoperit un pulsar, consideră că un dezastru ce ar putea aduce sfârșitul lumii este o cometa întunecată.
 
Un astfel de scenariu ar fi asemănător celui care a dus la dispariția dinozaurilor ce au dominat Terra aproximativ 165 de milioane de ani, până când au fost uciși de un asteroid sau de o cometă de 10 kilometri în diametru, care a lovit planeta noastră.
 
Cometele întunecate au doar putina gheață față de celelalte comete, dar conțin foarte mult praf, ceea ce face să fie mult mai dificil de observat atunci când se deplasează prin spațiu, a spus profesorul Bell Burnell.
 
Coleziunea cometei cu Pământul ar fi puțin probabil să fie fatală pentru toată populația lumii, în afara zonei de impact, dar în atmosferă s-ar ridica atât de mult praf încât miliarde de oameni ar putea să aibă o moarte lentă.
 
Un scenariu similar s-ar putea petrece în cazul erupției unui super-vulcan, potrivit dr. Dave Rothery, de la Universitatea Open din Marea Britanie.
 
Mai mult de 1.000 de kilometri cubi de rocă topită și cenușă ar fi aruncați în atmosferă în acest caz. O mare parte din cenușă ar rămâne în atmosferă sub formă de praf vulcanic, blocând astfel razele Soarelui. Finalul scenariului ar însemna moartea prin foamete. “Aceasta ar duce atât de multă cenușă și dioxid de sulf în atmosferă încât fotosinteza nu s-ar mai putea produce”, a explicat Rothery.
 
Un fenomen similar, dar mai puțin devastator, a avut loc în anul 1816, când un vulcan din Indonezia a erupt și a aruncat atât de mult praf în atmosferă încât perioada respectivă a devenit “anul fără vară”.
 
Un alt scenariu posibil, menționat de către Bryan Lovell, fostul președinte al Geological Society, este o “evacuare” de gaz metan, cauzată de o alunecare de teren subacvatică.
 
Metanul este un gaz cu efect de seră, care este de 20 de ori mai puternic pentru încălzirea globală decât dioxidul de carbon.Depozitele de metan subacvatice ar accelera schimbările climatice și ar conduce la modificări catastrofale.
 
Sursa:
 
====================================
=======================
============

joi, 3 ianuarie 2013

Soarele in 2013, continua sa ramana un pericol major! Marele Cutremur, se agita in adancuri. Nici ca mai conteaza, care va lovi primul! Important ar fi, sa nu atace-n haita!


Ameninţarea vine de la Soare în 2013.
 
Steaua sistemului nostru solar va erupe cum n-a mai făcut-o de 11 ani, spun cercetătorii. Dacă în multe părţi ale planetei oamenii se vor bucura de aurore boreale, în alte părţi comunicaţiile ar putea fi date peste cap. Medicii avertizează că am putea avea probleme mari şi dacă ne expunem prea mult la soare.


"În 2013, se estimează să vină maximul de activitate a Soarelui, maximul se produce o dată la 11 ani, deci am avut şi acum 11 ani maxim. Iar exploziile din Soare pot ajunge şi pe Pământ" explică Adrian Sonka, cercetător la Observatorul Astronomic.

"Materia care pleacă de pe Soare circulă prin sistemul solar cu viteze mari şi dacă se întâmplă să fie îndreptată înspre Pământ va ajunge la Pământ şi când ajunge apar anumite fenomene."

Materia poate produce la poli aurore boreale. Există însă şi părţi negative ale activităţii intense a Soarelui. "Dacă te afli în spaţiu atunci când se produce o erupţie solară nu prea e bine pentru că prin tine vor trece electroni şi protoni, sateliţii care au circuite destul de sensibile se pot strica curentul acesta din atmosferă poate să destabilizeze comunicaţiile radio, semnalale de GPS nu vor mai fi atât de precise", explică Adrian Sonka.

Medicii avertizează chiar că putea avea probleme dacă ne expunem prea mult la soare.

Şi NASA a tras un semnal de alarmă asupra acitivităţii sorelui în 2013. Erupţiile puternice ar putea influenţa câmpul magnetic al Pământului.
Sursa:
Exploziile solare, la apogeu în 2013. Vezi ce pericole prezintă pentru planeta noastră.
http://www.antena3.ro/romania/exploziile-solare-la-apogeu-in-2013-vezi-ce-pericole-prezinta-pentru-planeta-noastra-197735.html

miercuri, 2 ianuarie 2013

Ne cutremuram des, pana la Marele Cutremur. In Romania, Apocalipsa vine din adancuri! Timpul, inca are rabdare! Guvernanti, Luati masurile ce se impun! UPDATE.

 
Trei cutremure s-au înregistrat în zona Vrancea în prima zi a anului, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
 
 
Primul seism din seria de trei a avut loc azi noapte, la ora 0.51 şi a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter.
 
După aproximativ o oră, a urmat un nou cutremur de 2,7 grade, iar azi la ora 13.12 s-a produs şi al treilea seism, acesta având o magnitudine de 2,5 grade.
 
Sursa:
 
 
PROGNOZA SEISMICĂ PE 2013:
"La anul, vom avea o medie de 15 cutremure pe lună”
 
Anul 2013 va fi unul bogat în activitate seismică, susţin reprezentanţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului. "Prognoza noastră pentru 2013 arată că, la anul, vom avea o medie de aproximativ 15 cutremure pe lună.
S-ar putea să avem luni în care în Vrancea se vor produce 10 cutremure, dar şi luni în care se vor produce 20 de cutremure",
a declarat directorul ştiinţific al institutului, Mircea Radulian.
 
Radulian a explicat, pentru Gândul, că, potrivit datelor pe care le are până în prezent, cele mai multe dintre cutremurele care se vor produce la anul în zona Vrancea vor fi unele de intensitatea scăzută şi moderată.
 
"Cutremurele mari nu pot fi prezise. Acestea apar destul de rar. Statistic vorbind, o dată la doi ani, în această zonă seismică apar şi cutremure mai mari de 5 grade pe scara Richter. Astfel că, în 2013, ne-am putea aştepta la un asemenea cutremur, dar el se poate produce la fel de bine şi în 2014 sau în 2020. Nu putem prezice cu exactitate când se va produce un cutremur mai mare de 5 grade pe scara Richter", a punctat Radulian.
 
Directorul ştiinţific de la Institutului Naţional de Fizică a Pământului a mai spus că o activitate seismică bogată nu ar trebui să ne îngrijoreze. "Atunci când se produce un cutremur, Pământul se eliberează de energie. Un cutremur de intensitate mică poate preveni un cutremur de intensitate mare. Este mult mai bine dacă avem o intensitate seismică bogată, decât dacă am avea una săracă", a menţionat reprezentantul institutului.

 
Acesta a completat că în anul 2012 în Vrancea s-au produs, în medie 10 cutremure pe lună. "Nici unul nu a avut o intensitate mai mare de 5",
a amintit Mircea Radulian.
Sursa:
 
========================================
==========================

UPDATE
=================================
=================================================


Romania a intrat in anul cutremurelor: seisme in estul Transilvaniei si in Vrancea
3. ianuarie 2013

Trei cutremure a inregistrat Institutul National pentru Fizica Pamantului joi dimineata: doua in estul Transilvaniei, cu epicentrul in zona Toplita – Vatra Dornei, si unul in Vrancea, langa Focsani. Cel mai puternic a avut 3,4 grade magnitudine. De la inceputul anului au avut loc pe teritoriul Romaniei 9 cutremure, tot atatea cat in ultimele doua saptamani din 2012!

Zona seismica Vrancea le transmite romanilor un avertisment in ultima zi a lui 2012
Marmureanu da o magnitudine de maxim 7 unui viitor cutremur major in Vrancea.

Localizarea acestor cutremure, potrivit INFP:
 - cutremur de 3,4 grade, la ora 4,52, la 5 km adancime, cu epicentrul in perimetrul Toplita – 11 km, Vatra Dornei – 38 km, Gheorgheni – 38 km, Balan – 56 km, Reghin – 57 km.
 - cutremur de 2,6 grade, la ora 5,07, la un km adancime, cu epicentrul in perimetrul Toplita – 7 km, Gheorgheni – 36 km, Vatra Dornei – 42 km, Reghin – 54 km, Balan – 55 km.
 - cutremur de 3,2 grade, la ora 5,33, la 122 km adancime, cu epicentrul in perimetrul Focsani – 33 km, Marasesti – 39 km, Ramnicu Sarat – 45 km, Covasna – 48km, Adjud – 52 km. Toate acestei seisme nu au fost simtite de romani,

“Prognoza noastra pentru 2013 arata ca, la anul, vom avea o medie de aproximativ 15 cutremure pe luna. S-ar putea sa avem luni in care in Vrancea se vor produce 10 cutremure, dar si luni in care se vor produce 20 de cutremure“, a declarat directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului, Mircea Radulian.

“Cutremurele mari nu pot fi prezise. Acestea apar destul de rar. Statistic vorbind, o data la doi ani, in aceasta zona seismica apar si cutremure mai mari de 5 grade pe scara Richter. Astfel ca, in 2013, ne-am putea astepta la un asemenea cutremur, dar el se poate produce la fel de bine si in 2014 sau in 2020. Nu putem prezice cu exactitate cand se va produce un cutremur mai mare de 5 grade pe scara Richter”, a tinut sa precizeze Radulian.
http://www.agenda.ro/romania-a-intrat-in-anul-cutremurelor-seisme-in-estul-transilvaniei-si-in-vrancea/273698
====================================
===========================
===================

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: