Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

miercuri, 2 ianuarie 2013

Ne cutremuram des, pana la Marele Cutremur. In Romania, Apocalipsa vine din adancuri! Timpul, inca are rabdare! Guvernanti, Luati masurile ce se impun! UPDATE.

 
Trei cutremure s-au înregistrat în zona Vrancea în prima zi a anului, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
 
 
Primul seism din seria de trei a avut loc azi noapte, la ora 0.51 şi a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter.
 
După aproximativ o oră, a urmat un nou cutremur de 2,7 grade, iar azi la ora 13.12 s-a produs şi al treilea seism, acesta având o magnitudine de 2,5 grade.
 
Sursa:
 
 
PROGNOZA SEISMICĂ PE 2013:
"La anul, vom avea o medie de 15 cutremure pe lună”
 
Anul 2013 va fi unul bogat în activitate seismică, susţin reprezentanţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului. "Prognoza noastră pentru 2013 arată că, la anul, vom avea o medie de aproximativ 15 cutremure pe lună.
S-ar putea să avem luni în care în Vrancea se vor produce 10 cutremure, dar şi luni în care se vor produce 20 de cutremure",
a declarat directorul ştiinţific al institutului, Mircea Radulian.
 
Radulian a explicat, pentru Gândul, că, potrivit datelor pe care le are până în prezent, cele mai multe dintre cutremurele care se vor produce la anul în zona Vrancea vor fi unele de intensitatea scăzută şi moderată.
 
"Cutremurele mari nu pot fi prezise. Acestea apar destul de rar. Statistic vorbind, o dată la doi ani, în această zonă seismică apar şi cutremure mai mari de 5 grade pe scara Richter. Astfel că, în 2013, ne-am putea aştepta la un asemenea cutremur, dar el se poate produce la fel de bine şi în 2014 sau în 2020. Nu putem prezice cu exactitate când se va produce un cutremur mai mare de 5 grade pe scara Richter", a punctat Radulian.
 
Directorul ştiinţific de la Institutului Naţional de Fizică a Pământului a mai spus că o activitate seismică bogată nu ar trebui să ne îngrijoreze. "Atunci când se produce un cutremur, Pământul se eliberează de energie. Un cutremur de intensitate mică poate preveni un cutremur de intensitate mare. Este mult mai bine dacă avem o intensitate seismică bogată, decât dacă am avea una săracă", a menţionat reprezentantul institutului.

 
Acesta a completat că în anul 2012 în Vrancea s-au produs, în medie 10 cutremure pe lună. "Nici unul nu a avut o intensitate mai mare de 5",
a amintit Mircea Radulian.
Sursa:
 
========================================
==========================

UPDATE
=================================
=================================================


Romania a intrat in anul cutremurelor: seisme in estul Transilvaniei si in Vrancea
3. ianuarie 2013

Trei cutremure a inregistrat Institutul National pentru Fizica Pamantului joi dimineata: doua in estul Transilvaniei, cu epicentrul in zona Toplita – Vatra Dornei, si unul in Vrancea, langa Focsani. Cel mai puternic a avut 3,4 grade magnitudine. De la inceputul anului au avut loc pe teritoriul Romaniei 9 cutremure, tot atatea cat in ultimele doua saptamani din 2012!

Zona seismica Vrancea le transmite romanilor un avertisment in ultima zi a lui 2012
Marmureanu da o magnitudine de maxim 7 unui viitor cutremur major in Vrancea.

Localizarea acestor cutremure, potrivit INFP:
 - cutremur de 3,4 grade, la ora 4,52, la 5 km adancime, cu epicentrul in perimetrul Toplita – 11 km, Vatra Dornei – 38 km, Gheorgheni – 38 km, Balan – 56 km, Reghin – 57 km.
 - cutremur de 2,6 grade, la ora 5,07, la un km adancime, cu epicentrul in perimetrul Toplita – 7 km, Gheorgheni – 36 km, Vatra Dornei – 42 km, Reghin – 54 km, Balan – 55 km.
 - cutremur de 3,2 grade, la ora 5,33, la 122 km adancime, cu epicentrul in perimetrul Focsani – 33 km, Marasesti – 39 km, Ramnicu Sarat – 45 km, Covasna – 48km, Adjud – 52 km. Toate acestei seisme nu au fost simtite de romani,

“Prognoza noastra pentru 2013 arata ca, la anul, vom avea o medie de aproximativ 15 cutremure pe luna. S-ar putea sa avem luni in care in Vrancea se vor produce 10 cutremure, dar si luni in care se vor produce 20 de cutremure“, a declarat directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului, Mircea Radulian.

“Cutremurele mari nu pot fi prezise. Acestea apar destul de rar. Statistic vorbind, o data la doi ani, in aceasta zona seismica apar si cutremure mai mari de 5 grade pe scara Richter. Astfel ca, in 2013, ne-am putea astepta la un asemenea cutremur, dar el se poate produce la fel de bine si in 2014 sau in 2020. Nu putem prezice cu exactitate cand se va produce un cutremur mai mare de 5 grade pe scara Richter”, a tinut sa precizeze Radulian.
http://www.agenda.ro/romania-a-intrat-in-anul-cutremurelor-seisme-in-estul-transilvaniei-si-in-vrancea/273698
====================================
===========================
===================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: