Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

sâmbătă, 27 august 2011

Dupa cutremur, America da piept cu uraganul. Hurricane Irene. Se va intampla duminică

Apropierea uraganului Irene a determinat autoritatile sa ordone vineri evacuarea obligatorie a peste 250.000 de persoane din mai multe cartiere ale orasului New York.

Primarul din New York, Michael Bloomberg, a ordonat vineri evacuarea mai multor cartiere, in contextul apropierii uraganului Irene, zonele vizate fiind Coney Island si Manhattan Beach, in Brooklyn, Far Rockaway si Broad Channel, in Queens, si sectoare situate pe coasta in Staten Island. Primarul orasului a mai anuntat ca sistemul public de transport nu va functiona incepand de sambata seara, relateaza Mediafax.


Michael Bloomberg a lansat un apel la prudenta si a avertizat ca "pericolul este major". Uraganul Irene a fost retrogradat vineri la categoria a doua pe scara Safir-Simpson, cu cinci trepte, prezentand rafale de vant cu o intensitate de 175 de kilometri pe ora, dar Centrul National american al Uraganelor (NHC) cu sediul la Miami (Florida), prevede
o noua intensificare a acestuia, pana sambata.


Vineri la ora 9.00 GMT (12.00, ora Romaniei) ochiul ciclonului se afla in largul Floridei, la aproximativ 675 de kilometri de Cap Hatteras (North Carolina) si inainta cu viteza de 22 de kilometri pe ora catre nord, potrivit ultimului buletin NHC. Aceasta traiectorie il aduce direct spre Coasta de Est a Statelor Unite, pe care urmeaza sa o atinga
sambata dimineata.


Uraganul se va indrepta duminica, spre New York. Aici, "o furtuna extrem de periculoasa", cu rafale de vant de 153 de kilometri pe ora potrivit serviciilor meteorologice americane, ar putea provoca o crestere a nivelului apelor cu
trei-patru metri.


Insulele Bahamas au fost lovite in plin, joi, de uraganul Irene. Vantul, care a atins viteze de aproape 200 de km/h, a provocat daune materiale serioase. Zeci de case si masini au fost distruse. In plus, in weekend uraganul este asteptat pe Coasta de Est a Statelor Unite. Sase state, intre care si New York, au decretat stare de urgenta.


Potrivit estimarilor, Irene ar putea fi cel mai puternic uragan din ultimii 50 de ani care se abate asupra Coastei de Est a Statelor Unite, zona ferita de obicei de astfel de fenomene extreme, scrie antena3.ro.

=======================
==================


Președintele Obama își scurtează vacanța
Preşedintele american Barack Obama va părăsi reşedinţa de vacanţă din Martha's Vineyard cu o zi mai devreme decât era prevăzut, din cauza uraganului Irene

Potrivit AFP, preşedintele Obama a estimat că e mai prudent să meargă la Casa Albă, în timp ce ciclonul ar urma să ajungă pe coasta de est la sfârşitul acestei săptămâni, a explicat presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Josh Earnest:

"Preşedintele şi-a informat echipa că doreşte să părăsească Martha's Vineyard în această seară, pentru a se întoarce la Casa Albă''.

Martha's Vineyard este o insulă situată în largul coastelor statului Massachusetts
"Trebuie să luăm în serios această furtună'',
le-a declarat preşedintele în cursul dimineţii americanilor pe tema Irene,
vorbind despre un ciclon de proporţii potenţial ''istorice'',
scrie Agerpres.

==================
===================

When a Hurricane Threatens
Depending on your location, you could be told to evacuate before a warning or even a watch is issued by the National Hurricane Center. Notify someone unaffected by the storm about your whereabouts.

No later than when a watch is issued:
•Fill vehicles with gas.
•Get extra cash.
•Fill prescriptions.
•For mobile homes, secure tie-downs and prepare to evacuate when ordered.
•Bring in loose objects from outside.
•Prepare to secure all windows with shutters or plywood.

No later than when a warning is issued:
•Secure all windows with shutters or plywood.
•Place valuables and important papers in a waterproof container and store on highest floor
•of home.

If you are told to evacuate:
•Follow all instructions from local officials, and leave immediately when told to do so.
•Bring emergency supplies listed above.
•Bring copies of important papers such as insurance policies and list and photos of your home’s contents.
•Bring blankets, sleeping bags, books, and games.
•Unplug appliances, turn off electricity and main water valve.
•Lock windows and doors of your home.
•Go!

If you are not told to evacuate:
•Stay at home! Leave the roads available for those who must evacuate.
•Clean bathtub with bleach, fill with water for washing and flushing (not drinking).
•Set fridge to maximum cold and keep closed.
•Turn off utilities if told to do so by local officials.

During a Hurricane
•Go to an interior room on the lowest level of the structure in which you’re taking shelter.
•Stay away from windows and doors, even though they’re covered with shutters or
•plywood.
•During extremely strong winds, lie under something sturdy such as a stairwell or large piece of furniture.
•Do not go outside, not even during passage of the eye. If the eye passes directly over you, the winds could become very weak, but only for a very short period. It will not be long before hurricane-force wind resume, blowing from the opposite direction as before the eye arrived.

After a Hurricane
•Help might not come for up to a few days, and power could be out for days or even weeks.
•Avoid driving on roads covered by water and/or debris. It is often difficult to determine the depth of water covering a road. Turn around, don’t drown.
•Avoid downed power lines. Stay away from objects that are touching a downed power line, such as a fence or tree.
•Do not touch anything electrical if you are wet. Stay out of water that could be touching anything electrical, such as in a basement with electrical appliances, or in flooded areas outside where there could be downed power lines.
•Only use a generator in an outdoor, well-ventilated area, and closely follow manufacturer’s instructions. Many people have died in the aftermath of a hurricane from inhalation of poorly ventilated carbon monoxide from a generator.
•Use flashlights instead of candles for light. Candles pose a serious fire hazard.
=======================

7 comentarii:

 1. UPDATE. Peste doua milioane de americani au primit ordin sa plece din calea uraganului Irene care va lovi Coasta de est a SUA, informeaza CBS. Ordinele de evacuare au vizat un milion de oameni din New Jersey, 315.000 din Maryland, 300.000 din Carolina de Nord si 100.000 din Delaware.

  RăspundețiȘtergere
 2. UPDATE 2. Uraganul Irene a ajuns în North Carolina. Primarul New York-ului: Nu este o glumă, vieţile voastre ar putea fi în pericol.
  ==================
  ► El a precizat că este posibil ca partea de sud a cartierului Manhattan să rămână "fără electricitate" duminică, după trecerea uraganului, când este aşteptată "multă apă pe străzi".

  "Nu este o glumă, vieţile voastre ar putea fi în pericol", a declarat el, insistând încă o dată ca persoanele care locuiesc în zonele inundabile să respecte ordinul de evacuare dat vineri.

  "Am ordonat evacuarea obligatorie a 370.000 de persoane" , a precizat el. "Şapte mii de pacienţi din spitale şi azile" au fost deja evacuaţi, a precizat el.

  Primarul a reamintit că transporturile publice vor fi întrerupte la prânz (19.00 ora României) la New York şi a insistat ca oamenii să plece "acum".

  Ploi puternice şi rafale de vânt au afectat în acelaşi timp Kill Devil Hills, în Noth Carolina, la câţiva kilometri de centrul uraganului. Nimeni nu se aventurează afară şi este dificil de traversat cu maşina străzile,a constatat un jurnalist al AFP. Numeroase clădiri au fost acoperite preventiv cu panouri de lemn.

  Irene urmează apoi să traverseze coasta de est sâmbătă şi duminică îndreptându-se spre Washington, New York şi Boston,una dintre regiunile cele mai populate din lume, care numără 65 de milioane de locuitori, şi ar putea să fie însoţit de valuri înalte de trei sau patru metri potrivit NHC.

  Din North Carolina până în Massachussetts, autorităţile au decretat stare de urgenţă sau au lansat alerte de uragan, iar zeci de mii de persoane au primit ordinul de a se îndepărta de coaste. La New York, autorităţile americane au ordonat evacuarea inedită a 250.000 de persoane şi închiderea aeroporturilor.

  RăspundețiȘtergere
 3. ► "Ordonăm evacuarea tuturor cetăţenilor noştri de pe coastă", a declarat guvernatorul statului North Carolina, Bev Perdue, care a precizat că statul nu poate forţa pe nimeni să plece dar că cine nu va respecta recomandările "se va afla singur în faţa furtunii".

  ► Armata a anunţat că 100.000 de membri ai Gărzii Naţionale sunt pregătiţi de mobilizare. Avioanele US Airforce au părăsit bazele situate în Florida, Delaware şi Virginia pentru a fi puse la adăpost. Marina a trimis în larg, unde sunt mai puţin vulnerabile, toate navele sale ancorate în portul Hampton Roads (Virginia).

  ► "Nu ne-am confruntat cu o asemenea ameninţare din partea unui uragan de decenii", a declarat Chris Vaccaro, purtătorul de cuvânt al serviciilor de meteorologie.

  "Va fi un sfârşit de săptămână lung pentru locuitorii" coastei de est, a conchis Vaccaro.

  ► La ora 09.00 GMT (12.00 ora României), centrul uraganului Irene se afla la 55 de kilometri de Cap Lookout, în North Carolina, fiind însoţit de rafale de vânt cu viteza de 150 de kilometri pe oră, potrivit NHC, cu sediul la Miami.
  Stiri: Mediafax.ro

  RăspundețiȘtergere
 4. UPDATE 3.Uraganul Irene a lovit SUA: vijelii, valuri imense, evacuati si victime
  ==================================
  Weekend de groaza pentru americani. Sute de mii de persoane evacuate, sute de mii de gospodarii fara curent, victime omenesti.Uraganul Irene a lovit sambata coasta Americii, in apropiere de Cap Lookout, in Carolina de Nord, cu valuri imense si vant de 140 km/h. Pe traiectoria uraganului se gasesc Washington, New York si Boston, una dintre regiunile cele mai populate din lume. Pagubele s-ar putea ridica pana la 12 miliarde de dolari. Presedintele Barack Obama le-a cerut americanilor sa "trateze cu seriozitate" aceasta furtuna ale carei proportii ar putea fi "istorice".

  Sambata, la ora locala 08.00 (15.00 ora Romaniei), uraganul Irene, uraganul de categoria 1 pe o scara de cinci niveluri se afla la zece kilometri nord-est de Cape Lookout si se deplasa catre nord-est cu 22 de kilometri pe ora, fiind insotit de rafale de vant cu viteze de pana la 140 de kilometri pe ora, anuntau autoritatile americane, potrivit Mediafax.

  Ploi puternice si rafale de vant au afectat in acelasi timp Kill Devil Hills, in Noth Carolina, la cativa kilometri de centrul uraganului. Nimeni nu se aventureaza afara si este dificil de traversat cu masina strazile pe timpul trecerii uraganului Irene, a constatat un jurnalist al AFP. Numeroase cladiri au fost acoperite preventiv cu panouri de lemn.

  Uraganul Irene urmeaza apoi sa traverseze coasta de est sambata si duminica indreptandu-se spre Washington, New York si Boston, una dintre regiunile cele mai populate din lume, care numara 65 de milioane de locuitori, si ar putea sa fie insotit de valuri inalte de trei sau patru metri potrivit NHC.

  Din North Carolina pana in Massachussetts, autoritatile au decretat stare de urgenta sau au lansat alerte de uragan,iar zeci de mii de persoane au primit ordinul de a se indeparta de coaste. La New York, autoritatile americane au ordonat evacuarea inedita a 250.000 de persoane si inchiderea aeroporturilor.

  RăspundețiȘtergere
 5. UPDATE 4. După ce a făcut opt morţi şi a evacuat forţat cel puţin 1,5 milioane de persoane, uraganul Irene a lovit New Yorkul sâmbătă seară, transformat într-un oraş-fantomă măturat de ploi torenţiale.

  "Extremitatea uraganului a sosit peste noi", a declarat primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, într-o conferinţă de presă.

  Primarul a cerut locuitorilor să rămână neapărat la domiciliu.

  "Nu ieşiţi pe străzi, rămâneţi acasă sau în centrele de primire", a cerut el, adăugând că este "prea târziu pentru a pleca" pentru cei care nu au respectat instrucţiunile de evacuare în zonele de inundaţii.

  În timp ce vânturile puternice suflau asupra oraşului, primarul a declarat că se aşteaptă la o creştere semnificativă a apelor în cursul dimineţii.

  Transportul public oprit, aeroporturile închise, mii de evacuări, New Yorkul, de obicei atât de festiv sâmbătă seară, semăna cu un oraş mort, notează AFP. În Manhattan, barurile şi restaurantele au fost închise, spectacolele pe Broadway anulate, mulţimea de turişti a părăsit în grabă Times Square.

  Numeroase magazine şi-au protejat ferestrele cu placaj şi newyorkezii s-au baricadat în case.

  370.000 de persoane au primit ordinul primarului de evacuare înainte de sâmbătă seară din zonele inundabile ale oraşului, ceea ce n-a mai văzut niciodată oraşul New York.

  Unii au părăsit oraşul, alţii s-au refugiat la rude, în hoteluri luate cu asalt sau în cele o sută de mici centre de primire deschise de primărie. AGERPRES

  RăspundețiȘtergere
 6. UPDATE 5. Primarul Michael Bloomberg a declarat ca "ce a fost mai rau a trecut" la New York, unde uraganul Irene a lasat in urma duminica inundatii si arbori cazuti, dar fara a provoca victime. Transportul in comun, suspendat pe durata weekendului, nu a fost insa redeschis, iar primarul nu a oferit nicio data privind reluarea acestuia, relateaza AFP.

  "Va fi dificil" luni dimineata pentru milioanele navetisti, a recunoscut primarul, in cadrul unei conferinte de presa, la cateva ore dupa trecerea furtunii tropicale Irene.

  El a raportat ca s-au inregistrat inundatii limitate pe teritoriului orasului, iar circa 62.000 de locuinte sunt fara electricitate.

  Dar "pana in prezent, nu avem niciun mort sau ranit", a precizat Bloomberg.

  Primarul a anuntat totodata ca ordinul de evacuare dat vineri pentru cei aproximativ 370.000 de newyorkezi ce locuiesc in zonele inundabile va fi ridicat duminica la ora locala 15.00 (22.00, ora Romaniei).

  In schimb, nicio data nu a fost avansata cu privire la reluarea transportului in comun, utilizat zilnic de circa cinci milioane de newyorkezi.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ciclon de proporţii potenţial ''istorice''?
  *******************
  Sa fim seriosi! O mare cacialma!
  ►U.S. a facut un ANTRENAMENT la scara nationala!
  Problema ar fi doar UNA: pentru ce se pregatesc?
  ►Ce stiu EI ca urmeaza a fi si nu stim si NOI?

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: