Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

vineri, 11 noiembrie 2011

Categoria Stiri de Top. Agenția nucleară a ONU: Nivel neobișnuit de radiații deasupra Europei


Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a detectat, în ultimele zile, niveluri scăzute de iod-131 radioactiv în Cehia, dar şi în alte ţări europene, însă particulele nu pun în pericol sănătatea populaţiei.


Agenţia nucleară a Naţiunilor Unite încearcă în prezent să determine sursa radiaţiilor,
scrie  Reuters.
Potrivit cercetărilor, acestea nu provin de la incidentul nuclear din Japonia, din luna martie.

"AIEA este la curent cu măsuratori similare în alte părţi ale Europei",
se arată în declaraţia agenţiei.

Agenţia nucleară cehă este cea care a semnalat AIEA în legătură cu detectarea nivelului foarte scăzut de iod radioactiv. În plus, Agenţia nucleară a aflat că analizele din alte ţări din Europa au furnizat rezultate asemănătoare.


"AIEA consideră că nivelul actual al urmelor de iod-131 măsurat nu reprezintă un risc pentru sănătatea publică şi că radiaţiile nu sunt cauzate de accidentul nuclear de la Fukushima 1, din Japonia. AIEA lucrează împreună cu instituţiile naţionale pentru determinarea originii iod-131",
au explicat reprezentanţii AIEA.


Cat adevar? Cata manipulare?
Cred ca se stie mai mult, dar se spune doar ce vor!
Ma intreb in afara Cehiei, pe unde or mai bantui radiatii?
Care state au identificari/masuratori similare dar nu spun nimic?
Din care cauze/motive?
Admin

7 comentarii:

 1. Iti mai aduci aminte, Vasile, de postarea mea despre radiatiile de la Poiana Tapului? Pacat ca am sters-o! Poate-o mai caut, prin "varza" din calculator.

  RăspundețiȘtergere
 2. Victore, nu stiu ce sa mai cred!
  Suntem exact ca in bancul acela ...
  Unii spun ca Da ..., altii spun ca Nu ...

  RăspundețiȘtergere
 3. Acolo, la Poiana Tapului, spuneam de o masuratoare personala, Vasile! Cu aparate adevarate! Nu spun ca am auzit, ci ca am vazut, si asta e altceva.

  RăspundețiȘtergere
 4. Particule cu un nivel redus de iod radioactiv 131 au fost descoperite in Cehia si Ungaria. Agentia Internationala a Energiei Atomice precizeaza: iodul radioactiv nu provine de la centrala atomica japoneza de la Fukushima, avariata in luna martie. Atunci de unde provine?

  Autoritatile ungare au detectat saptamana trecuta o crestere minima de iod radioactiv 131 la doua statii de monitorizare din Budapesta si Miskolc.

  "O crestere minima a activitatii a fost inregistrata pe 5 noiembrie, insa este mult sub nivelul detectat dupa Fukushima. In acest moment, sursa scurgerilor nu poate fi determinata. Cu siguranta nu reprezinta un pericol pentru sanatate", a declarat vineri dr. Geza Safrany, directorul Institutului Ungar de Cercetare Radiobiologica, potrivit HotNews.

  RăspundețiȘtergere
 5. Originea radiaţiilor înregistrate de aproape două săptămâni deasupra Europei rămâne un mister deşi multe surse sunt posibile, de la laboratoarele medicale la spitale sau submarine nucleare, afirmă experţii.
  .....................
  Massimo Sepielli, directorul unităţii pentru fisiune nucleară al companiei ENEA a declarat că sursele acestei poluări pot fi multiple. "Ar putea proveni de la transportul de materiale (nucleare), ar putea proveni de la un spital ... ar putea proveni chiar de la un submarin nuclear, chiar dacă este o posibilitatea prea complicată... ea nu poate fi exclusă", a explicat el.

  Oficialii din Spania, Rusia, Ucraina, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Polonia şi Norvegia susţin că nu au detectat niciun nivel anormal de radiaţii. România susţine că nu a fost înregistrat niciun incident la centrala sa nucleară.

  Ministerul austriac al Mediului a anunţat că a măsurat un nivel mic de radioactivitate în nordul ţării. Mediafax.ro

  RăspundețiȘtergere
 6. Mei, mei tocmai voi sa nu stiti de unde provine iodul? Pai n-auzirati de ciordeala de materiale radioactive dintr-un depozit al Institutului de la Magurele?

  RăspundețiȘtergere
 7. ENIGMA DEZLEGATA: Particule de iod radioactiv, eliberate de un laborator din apropiere de Budapesta. Mediafax.ro
  ======================
  Un nivel ridicat de iod 131 a fost eliberat în ultimele luni de un laborator din Csilleberc, în apropiere de Budapesta, a anunţat joi directorul companiei.
  .................
  Institutul a suspendat producţia în perioada verii pentru a adăuga noi filtre. Instalaţia a fost repusă în funcţiune în septembrie, dar nivelul de iod radioactiv eliberat a rămas neschimbat, a declarat el.

  Producţia de iod 131 a fost suspendată din nou pentru instalarea unor noi filtre, a declarat directorul.

  Institutul de cercetare în domeniul radiobiologiei din Ungaria a declarat vineri că ţara a înregistrat o creştere minimă a nivelului de radiaţii.

  Directorul Geza Safrany a declarat că staţiile de monitorizare din Budapesta şi Miskolc (nord-estul Ungariei) au detectat o creştere foarte mică a cantităţii de iod radioactiv în ultimele zile, precizând însă că acesta nu prezintă riscuri pentru sănătatea publică.

  La 11 noiembrie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat prezenţa iodului 131 în atmosferă în Cehia şi în alte ţări europene, dar a precizat că nivelul identificat nu prezintă "niciun risc pentru sănătate".

  AIEA nu a precizat despre ce alte ţări este vorba, dar mai multe agenţii pentru siguranţa nucleară din ţările vecine - Polonia, Austria, Slovacia - au dezvăluit prezenţa acestei substanţe în atmosferă, în doze foarte mici.

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: