Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

luni, 2 ianuarie 2012

2012 a debutat in forta! Doua Cutremure in Romania de 4,1 mag si 4.0 mag, urmate de altele mai mici. Zgâlţâiala a inceput din Oltenia. UPDATE.


Dr.Tr.Severin. 02 ianuarie, ora ... fara un pic 02 ...
O usoara dar ... pronuntata zgâlţâială, a lucrurilor prin casa ...
Imediat, ma gandesc ... Cutremur!
Primul lucru, pun mana pe telefon, sun in Bucuresti!
Cutremur? Nu! Te culca linistit!
Deschid canalele de televiziune ... nimic ...
Caut informatii in mediile online din Romania ... nimic ...
Si totusi, a fost / au fost ... cutremure!
Zgâlţâiala, a inceput din Oltenia!Primul cutremur, cu mag. 4,1 ;
Ora locala: 01:57

Primul cutremur, cu mag. 4,1
Ora locala: 01:57


=====================

La scurt timp, un alt cutremur ... cu mag 4
Ora locala: 02:17


============
Sursa informatiilor:

Hmmm.... O noapte agitata!
 Au urmat alte 6 cutremure, ... din cele obisnuite!
====================
Atat a fost acum, sa fie!
=========
P.S.: Ca o curiozitate: in tot orasul, dupa primul cutremur,
latrau in draci ... maidanezii ...
Si de asta, iubesc eu cainii!
Isi fac bine datoria!
Admin
02 IANUARIE ORA 08:16
======================
===========
UPDATE
====================
Mediafax.ro
02 IANUARIE ORA 11:15
=================================

Aproximativ 20 de cutremure au avut loc în Vrancea şi în Câmpia Romană, începând de duminică după-amiază până luni, la ora 2.15, cel mai puternic având magnitudinea de 4.4 grade pe scara Richter, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism s-a produs duminică după-amiază la ora 17.47 (UTC), în Vrancea, la o adâncime de 114 kilometri, având magnitudinea de 2.9 grade, iar ultimul în noaptea de duminică spre luni, la ora 2.15 (UTC), în Câmpia Română, cu magnitudinea de 2.6 grade.

Între timp, alte 19 cutremure au avut loc.

Cele mai puternice au avut magnitudinea de 4.4 grade la ora 23.57 (UTC), de 3.9 grade la 0.17 (UTC), de 3.8 la 0.23 (UTC), de 3.6 la 1.33 (UTC).

Seismele nu s-au simţit în Bucureşti.

Mediafax.ro
=====================
===========

6 comentarii:

 1. Se misca pamantul boier Burcu. Oamenii cand s-or misca ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Poporul?
  Poporul amarat doarme, Marine!
  Iar ceilalti ... petrec! Gem statiunile!
  Astia DA boieri, nu Burcu!

  RăspundețiȘtergere
 3. Romania, tara adormitilor!
  ==========================
  Pacat ca nimeni nu ne mai spune cum a fost azi-noapte! Revin cu o intrebare, care m-a macinat toata ziua: cum de a fost posibil, ore, multe ore in sir, nimeni sa nu dea un COMUNICAT oficial?!? De ce autoritatile au dormit? De ce si cum explica salariile pe care le incaseaza din bugetul public? Pentru ce mai sunt platiti?
  Televiziuni gramada, de ce mai exista?
  Mass-media cu pretentii, cui serveste?

  RăspundețiȘtergere
 4. Sau ....
  Comunicatele curgeau garla, doar in cazul in care Bucurestiul ar fi fost afectat?!! Frica de a ramane fara palate, ar fi scos "sobolanii" la lucru?! Dar TARA, restul tarii ... nu conteaza? Poporul, se pare ca trebuie sa inceapa marea, temeinica deratizare!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cred ca au dormit si cei care erau de serviciu la... monitoare.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cutremur cu epicentrul la cativa kilometri de Timisoara - 7 ianuarie 2012 ;
  ===========================
  Dimineaţa zilei de sâmbătă nu a fost una deloc linistită din punct de vedere seismic în România şi în imediata ei vecinătate: două cutremure în Vrancea, unul în Serbia şi, la câteva secunde după acesta, unul în Banat, de 3,1 grade, cu epicentrul, calculat de Institutul Naţional de Fizică a Pământului, la doar 8 kilometri de Timişoara.

  Cutremurele din Vrancea, încadrându-se în activitatea seismică normală a zonei, au avut loc la orele 3:45 şi la 6:29, unul la 112 kilometri, iar cel de-al doilea la 143 de kilometri adâncime. Ele au avut 3,3, respectiv 2,9 grade.

  La ora 7:43 şi 12 secunde a fost înregistrat un cutremur în Serbia, ceva mai răsărit – de 3,8 grade, la câţiva zeci de kilometri de Subotica şi Zrenianin, urmat la ora 7:43 şi 25 de secunde de cutremurul din Banat, produs la o adâncime de 7 kilometri. Localităţi apropiate: Timisoara (8km), Sacalaz (14km), Jebel (16km), Sacosu Turcesc (17km), Liebling (17km), comunică INFP. Cutremurul a fost localizat în zona localităţii Chişodei, fiind resimţit de foarte mulţi oameni.

  Principalele caracteristici ale cutremurelor din Banat: se produc la suprafaţa scoarţei terestre, la adâncimi mici, şi au un caracter total imprevizibil. In cazul de faţă, pare să fi fost o replică a celui din Serbia. Acum mai bine de dou’ăa decenii, în 12 iulie 1991, comuna timişeană Banloc şi localităţile învecinate au fost lovite de un cutremur cu o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter şi cu o intensitate în zona epicentrală de 8 grade pe scara Mercalli, care a produs însemnate pagube materiale. El a fost urmat de zeci de replici de peste 4 grade.

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: