Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

marți, 24 iulie 2012

Apocalipsa romanilor. Un fenomen complex, aiuritor! Vine din toate partile!


Seceta urmata de scumpirea mancarii, deprecierea leului care umfla ratele la banci, scumpeste carburantul si de aici o gramada de produse, scandalul politic legat de referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu care a invrajbit roman cu roman. Romania pare sa fi intrat in zodia neagra a necazurilor in aceasta vara.

In unele zone ale Romaniei n-a mai plouat sanatos de vreo doua luni! Seceta a parjolit culturile de legume, iar asta se va vedea in preturile din piata! Porumbul a inceput sa se usuce, iar productia de anul acesta este amenintata. Guvernul va subventiona intreaga energie necesara sistemelor de irigatii, pentru a combate efectele secetei din acest an, a anuntat premierul Victor Ponta.

In prezent, 14 orase din Romania, majoritatea din Moldova, au restrictii la alimentarea cu apa potabila intre patru si 16 ore pe zi. Navigatia pe Dunare? “Suntem nevoiti sa intervenim. Avem 10 convoaie si 22 de unitati de dragaj. Riscul cel mai mare este scaderea cotelor Dunarii pana la blocarea navigatiei pe acest fluviu, insa, in prezent, nu se poate discuta despre acest lucru”, a afirmat Valentin Preda, secretar de stat din Ministerul Transporturilor.

Au fost semnalate incendii de vegetatie si chiar de padure in mai multe judete ale Romaniei. Dramatic este unde focul izbucneste in creierii muntilor, unde e dificil de intervenit – in muntii Surianu, Fagaras, Bucegi.

Leul e la pamant – cate se trag de la cursul BNR?

Cursul oficial BNR a ajuns la peste 4,6 lei/euro. Cei care au rate in plus la banci, in Romania, scrasnesc din dinti: s-a calculat ca, in cazul unei rate de 200 de euro, de la inceputul anului, un imprumutat a ajuns sa dea cu 13 euro in plus. BNR nu mai pare asa convinsa sa arunce cu bani pentru a mentine leul pe linia de plutire.

Carburantii, dar si alte produse aduse din import se vor scumpi, sumele in valuta “traduse” in lei vor fi mai mari si asta va atarna mai greu in buzunarul fiecaruia dintre noi, fie ca mergem la pompa de carburant, fie ca mergem la supermarket.

Victor Ponta: de luni, ne intoarcem la economie. Traian Basescu: Abia acum vine criza

Toate energiile de pe varful scenei politice romanesti par concentrate pe batalia pro si contro Traian Basescu, inaintea referendumului.

Scandalul politic a daramat leul, insa premierul Victor Ponta e optimist ca acesta isi va reveni: “Duminica, criza politica se va incheia, intr-un fel sau altul, prin decizia democratica a poporului roman si ca de luni ne intoarcem la problema numarul unu a oricarei tari europene in acest moment, si anume situatia economica si financiara. (…) Criza politica a influentat piata financiara, in special cursul de schimb, si de aceea duminica sunt la fel de dornic ca si dumneavoastra sa punem capat, intr-un mod democratic, prin vot, unei crize politice si de luni sa avem stabilitate, predictibilitate si coerenta in actul economic”.

De cealalta parte, Traian Basescu ne avertizeaza ca de abia acum incepe greul in Romania, de cand nu mai e el la Palatul Cotroceni, folosindu-se de tintele lui favorite: “Abia acum vine criza, iar o paiata si cu un plagiator fac jocuri politice in tara asta, in interesul lor, al lui Dan Voiculescu”.Tineti apropape!
Daca ceva important se intampla, veti afla si de aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: