Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

marți, 7 august 2012

Apocalipsa temperaturilor ridicate, continua! Cod portocaliu! Luati masuri!


COD PORTOCALIU. Oraşe din România cu 32 de GRADE la ora 11 noaptea

În patru oraşe din România, la ora 23 a zilei de luni, 6 august, s-a înregistrat o temperatură de 32 de grade Celsius.


Harta temperaturii aerului publicată de meteoromania.ro arată că, la ora 23, erau 32 de grade Celsius la Craiova, Caracal, Drăgăşani şi Cotnari. 31 de grade erau la Alexandria şi Bârlad, iar 30 la Slobozia, Călăraşi, Giurgiu, Calafat, Târnăveni şi Sebeş.


Administraţia Naţională de Meteorologie
 a emis o avertizare COD PORTOCALIU de CANICULĂ valabilă în 22 de judeţe şi în Capitală,
în zilel de 6 şi 7 august.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38....40 de grade şi izolat în Câmpia Română se vor înregistra 41...42 de grade.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

În acelaşi timp, ANM păstreaza avertizarea de COD GALBEN de CANICULĂ pentru restul ţării.

Valul de căldură va persista luni în toate zonele ţării, iar marţi în sud, centru şi est. Temperaturile maxime vor înregistra frecvent valori de 36....39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Luni şi marţi canicula se va intensifica în regiunile sudice şi estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38....40 de grade şi izolat în Câmpia Română se vor înregistra 41...42 de grade.

Miercuri temperatura aerului va marca o scădere în toate regiunile, astfel încât doar în sudul ţării vor mai fi valori maxime de 35...37 de grade.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cod-portocaliu-de-canicula-in-22-de-judete-si-capitala-42-de-grade-celsius_982573.html#ixzz22ovXS1rh
========================
=============


August aduce temperaturi sahariene si radiatii puternice.
 EFECTUL soarelui asupra corpului nostru

Am scapat de cel mai calduros iulie din ultimii 51 de ani, insa luna august va fi la fel de incinsa. Un val de aer fierbinte dinspre Sahara va parjoli Romania pentru urmatoarele 3 zile, in care avem cod galben de canicula.

Pe langa disconfortul termic ridicat, radiatiile sunt si ele extrem de puternice si in cinci minute ne putem arde.

E drept ca soarele ne ajuta sa sintetizam vitamina D, care intareste oasele, dar nu va pacaliti singuri. Dupa o expunere de 20 de minute, efectul razelor puternice este altul. Si nu trebuie sa fim neaparat pe plaja.

Sticla este o bariera pentru razele ultraviolete de tip B, adica cele care produc arsuri, insa nu si pentru cele de tip A, care sunt responsabile pentru aparitia ridurilor si a cancerului. Asa ca medicii dermatologi ne recomanda ca atunci cand avem de facut un drum lung cu masina sa ne dam cu o crema cu factor de protectie solara.
Pe plaja avem nevoie de o crema cu factor de protectie 30, iar pentru restul iesirilor in aer liber e suficient si 15, dar nu uitati de reaplicare, odata la 90 de minute.

Un strat mai gros de crema nu inseamna si protectie mai mare. Evitati uleiul de masline, pentru ca amplifica efectele nocive ale razelor solare.

Nici umbrela nu ne protejeaza in totalitate de razele ultraviolete, pentru ca ele pot trece prin tesatura. Aceasta filtreaza doar 25% dintre ele.

Daca va machiati inainte de a merge la plaja, macar alegeti produse cu factor de protectie. Daca obisnuiti sa folositi rujuri la plaja ca sa va protejati de razele soarelui, atunci asigurati-va ca le folositi pe cele care au cel putin factorul de protectie solara 15. Altfel, rujul va atrage caldura si suprafata buzelor poate fi arsa.
In cel mai fericit caz, nerespectarea acestor reguli va poate aduce arsuri usoare. Grav este ca din cinci in cinci ani numarul bolnavilor de cancer de piele se dubleaza, iar la nivel mondial, in fiecare ora, un om moare de melanom malign, adica alunitele cancerigene care apar pentru ca nu stim sa ne protejam de ultraviolete.

Sursa: Pro TV

==============================
================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: