Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

miercuri, 12 septembrie 2012

Grecilor acum, asta le lipseste! Un vulcan din Santorini, pe punctul de a erupe după 60 de ani.

 

Un studiu recent efectuat în insula Santorini, din Grecia, arată o posibilă erupţie vulcanică în viitorul apropiat. Sesismologii susţin că sub insulă se află "balon de magmă" gigant care a dus la o serie de cutremure mici şi a făcut ca insula să se ridice cu 14 cm din ianuarie 2011 până in aprilie 2012, scrie dailymail.
 
 
 
Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, care au folosit imagini din satelit şi receptoare GPS ce pot detecta mişcările de doar câţiva milimetri care au loc pe suprafaţa planetei.
 


"Locuitorii din zonă au simţit schimbările care au avut loc. Mai mulţi ghizi mi-au spus că au simţit miros de gaz când se aflau pe vulcan, iar în unele părţi ale insulei apa şi-a schimbat culoarea", a declarat unul dintre seismologii de la Universitatea Oxford.
 

De asemenea, cercetătorii au calculat că sub insulă s-a acumulat în ultimul an aceaşi cantitate de rocă topită ca în ultimii 20 de ani.
Ultima erupţie vulcanică din zonă a avut loc în 1950, iar recentele cutremure reprezintă prima activitate seismică din ultimii 25 de ani.

http://www.gandul.info/magazin/un-vulcan-din-santorini-pe-punctul-de-a-erupe-dupa-60-de-ani-10046462/

==========================

Giant 'balloon of magma' inflating under Greek island could cause first eruption in more than 60 years.

==============================
===============

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: