Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Absolut CAPTIVANT! Straniile legături dintre ufologie și teologie. Implicatiile Vaticanului... cu sau fara urmari?!


Monsignorul Corrado Balducci (1923-2008) a fost unul dintre cei mai cunoscuti si mai respectati teologi italieni, membru al Curiei (“guvernului”) de la Vatican, membru al Congregatiei pentru Evanghelizarea Popoarelor (“Propaganda Fide”) si prieten personal al Papei Ioan Paul II. Expert in demonologie si parapsihologie, el a fost timp de mai multi ani exorcistul-sef al Arhidiecezei de Roma si a servit Sfantul Scaun ca diplomat in nunciatura papala de la Washington.
 
 Monseniorul Balducci a scris mai multe carti, inclusiv bestsellerul “Il Diavolo” (diavolul) care a ajuns la cea de a 14-a imprimare in editie hardcover. Incepand din 1995, el a fost un oaspete obisnuit al televiziunii italiene de stat Rai Due, unde a facut mai multe declaratii cu privire la fenomenul OZN. La cel putin cinci emisiuni de la acest post de televiziune, ca si in alte interviuri, el a afirmat ca fenomenul contactelor cu civilizatiile extraterestre este real si compatibil cu teologia in intelesul bisericii catolice. In acelasi sens a vorbit si la congresele OZN de la Acapulco si San Marino.
 
 Unul dintre articolele sale fundamentale, scris in 2001 in italiana, a fost tradus de mai multe ori in engleza si difuzat in circuitul celor interesati de problematica OZN, prin grija cercetatorului german Michael Hesemann sau a reputatului ufolog american Richard Boylan, caruia Balducci i-a dat personal acest articol in 2002.  Lucrarea sa este prima luare de atitudine detaliata, a unui important teolog romano-catolic, asupra fenomenului OZN. Mai mult decat atat, ea demonstreaza gradul de deschidere al Bisericii Romano-Catolice in aceasta chestiune si poate fi considerata prima declaratie complexa si pozitiva facuta vreodata in ceea ce priveste realitatea fenomenului OZN/extraterestri, din partea unui reprezentant important al unei religii majore din lume. Cu cei peste un miliard de credinciosi, Biserica Romano-Catolica este intr-adevar cea mai mare comunitate religioasa de pe Pamant.
 
 Dupa declaratiile lui Balducci, luari de atitude pozitive cu privire la acest subiect au avut si Dalai Lama (pentru budismul tibetan), mai multi rabini evrei in Israel si, in 2001, autoritati musulmane din Turcia. Prin urmare, se poate spune, nu doar ca OZN-urile nu sunt “nicio problema” pentru cea mai mare confesiune crestina, dar ele nu par sa fie nici pentru alte religii ale lumii.
 
 Rezumam in continuare fragmente din lucrarea lui Balducci.
 
 De-a lungul ultimilor 150 de ani au capatat o raspandire si o frecventa tot mai mare, doua tipuri de manifestari si fenomene, foarte diferite intre ele, dar amandoua deosebit de interesante, controversate si fascinante: spiritismul si ufologia, impartind opinia publica in doua atitudini radical diferite: sau totul este real, sau totul este fals.
 
 In ceea ce priveste spiritismul, exista pentru el multe marturii de-a lungul secolelor. In 1847, cu surorile Fox in Hydesville (New York), practicarea lui a revenit in atentia generala si s-a raspandit rapid in mai multe tari. Foarte curand s-a avansat o explicatie pentru fenomenele legate de astfel de practici, explicatie acceptata chiar si de unii oameni de stiinta: cauza ar fi sufletele dezincarnate ale celor morti. Aceasta explicatie a fost numita ipoteza spiritista, careia teologii i-au opus curand asa-numita ipoteza demonica. Abia la sfarsitul secolului al XIX-lea s-au facut primele incercari de a cauta o explicatie naturala, si in cele din urma, in 1922, volumul masiv al omului de stiinta francez Charles Richet, Traité de Mčtapsychique, a inaugurat oficial asa-numita “metapsihica”, mai bine cunoscuta, in zilele noastre, sub numele de “parapsihologie”.
 
 Cand am inceput cu studiile mele demonice si metapsihice, prin 1950 – scrie Balducci – m-am trezit intr-o perioada cand, pana in urma cu doua decenii, s-a negat existenta fenomenelor spiritiste (si nu doar de catre unii oameni de stiinta, ci si de cercuri largi ale opiniei publice), dar care, in acelasi timp, a oferit cele mai abundente cazuri de metapsihica.
 
Primii pasi spre ufologie
 
 Acelasi lucru este valabil, de cateva decenii, in ceea ce priveste ufologia. Dupa aceasta premisa – spune Balducci – ajungem la subiectul nostru, pentru care am doua precizari extrem de scurte:
 
 - Acronimul OZN (obiect zburator neidentificat), este folosit aici intr-un sens mai larg, incluzand si existenta fiintelor vii de pe alte planete.
 
 - Scopul interventiei mele este sa subliniez ca trebuie sa existe ceva real in aceste fenomene si sa arat ca acest lucru nu contrasteaza deloc cu religia crestina, fiind acceptat chiar de teologi.
 
 Balducci isi imparte discursul in trei puncte:
 
 1. Ceva real trebuie sa existe.
 2. Consideratii teologice cu privire la posibilitatea ca alte planete sa fie locuite.
 3. Unele marturii atesta acestea.
 4. In privinta fenomenului OZN, afirmatia ca ceva real trebuie sa existe provine din considerente fundamentale, bazate pe bun simt, pe rationalismul uman si pe un curs normal si posibil al vietii noastre, luand in considerare nu doar aspectele individuale si sociale, dar si pe cele religioase.
 
 De fapt, in zilele noastre exista o cantitate mare (si in continua crestere) de marturii privind asa-numitele farfurii zburatoare sau nave spatiale si existenta extraterestrilor, iar printre acestea exista unele provenind de la persoane de incredere, educate si care initial erau sceptice. Exista deja sute de mii de martori oculari din lume care sustin ca au vazut OZN-uri cel putin o data. Exista si multe marturii, chiar daca intr-un numar mai mic, din partea asa-numitilor contactati. Daca luam in considerare acest lucru, pare imposibil sa negam, la un nivel rational, ca fenomenul este real. Un comportament totalmente sceptic nu se poate justifica, pentru ca se situeaza a priori impotriva unei prudente elementare sugerata de bunul simt.
 
 Ne-am putea gandi ca acest mare numar de marturii ar putea fi cauzate de iluzii, halucinatii sau sugestie intensa. In alte cazuri, ar putea fi cauzate de efecte luminoase ori fenomene atmosferice, cum ar fi anumiti nori sau fulgerele globulare. Puteau fi luate drept OZN-uri anumite tipuri de avioane de forma rotunda, care se stie ca au fost construite in Statele Unite ale Americii in timpul asa-numitului Razboi Rece (de asemenea, este cert ca si Rusia a construit avioane de acest tip). Toate acestea au promovat, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, ideea ca farfuriile zburatoare n-ar fi nimic altceva decat noi inventii, cu scop militar, evident secrete.
 
Probe despre activitati misterioase
 
 Dar aceste explicatii si consideratii nu pot explica intregul numar de marturii si amploarea fenomenului OZN. Criticile cele mai severe ar putea reduce in mare masura acest numar, dar nu vor putea niciodata sa elimine toate observatiile. Trebuie sa ne amintim ca, in mai multe tari, exista locuri, organizatii si asociatii care colecteaza si inregistreaza probe si marturii, pentru a fi examinate si studiate de experti si oameni de stiinta, dupa care intregul set este este impartit in fenomene explicabile si inexplicabile. In Franta este renumita asociatia SEPRA, in Italia exista CUN (Centro Ufologico Nazionale), avand deja 36 ani de existenta s.a.m.d.
 
 Balducci mai adauga o consideratie pe care a lasat-o la urma, special pentru a sublinia mai bine importanta ei. Anume, ca o neincredere generalizata, sistematica si totala in realitatea fenomenului OZN ar slabi si ar distruge valoarea marturiei umane, cu consecinte grave si imprevizibile. De fapt – spune el – marturia este o forma de comunicare a increderii in partenerul nostru. Sa ne imaginam ce s-ar intampla in viata individuala si sociala in cazul in care marturia umana si-ar pierde valoarea si impreuna cu ea, credinta. Acestea sunt esentiale pentru viata de zi cu zi, dar in particular pentru viata religioasa. De fapt, religia crestina se bazeaza pe marturia umana, Revelatia Divina fiind un fapt istoric, relatat prin marturii.
 
dumnezeu Straniile legături dintre ufologie și teologie
 In 1937 teologul iezuit Herbert Thurston a scris in acest sens: “Din punct de vedere logic, crestinii, care accepta minunile si alte episoade legate de Evanghelie nu pot respinge in mod incapatanat marturiile repetate ale unor martori moderni si de incredere care descriu ceea ce au vazut cu ochii lor…
 
Tot sistemul nostru apologetic se bazeaza pe credinta in Adevarul spus in Evanghelie” (Biserica si Spiritismul, Milano, 1937, pp.179). “Demolarea sistematica si discreditarea marturiei umane privind date factuale simple mi se pare contrara, in principiu, cu credinta in seriozitatea istorica a Evangheliei, si in mod indirect, cu orice credinta in Revelatia Crestina” (op. cit PP 157.). Consideratiile teologice evocate de Balducci privind posibilitatea existentei unor civilizatii pe alte planete, ca si marturiile in acest sens incluse in lucrarea sa, le vom detalia in articolul de saptamana viitoare.
Sursa:
=================================================
==========================================================
=================================================================
 
 
 
==============================================
 
 
Extraterestrii sunt printre noi, afirma un fost ministru canadian al apararii
 
     Fostul ministru canadian al apararii, Paul Hellyer, a declarat ca anchetele guvernamentale au confirmat inca din anii 1960 vizita unor civilizatii extraterestre pe Terra.
 
„Eu stiu, ei exista”, sustine Hellyer. Potrivit afirmatiilor sale, in 1961, in plin razboi rece, au fost descoperite aproape 50 de obiecte zburatoare neindentificate, care zburau din directia Rusiei in Europa. La nivel oficial s-a vorbit despre o stare exceptionala, dar, cu putin timp inainte sa „se dea alarma”, respectivele obiecte si-au schimbat brusc traiectoria de deplasare, indreptandu-se spre Polul Nord.
 
La acea data, a continuat fostul ministru, conducerea militara a Canadei a intreprins o serie de investigatii, ajungand la concluzia ca, in ultimele milenii, Pamantul a fost vizita de cel putin cinci forme de viata extraterestra.
 
„O activitate intensa a avut loc inclusivi in ultimele decenii, dupa descoperirea bombei atomice”, explica Hellyer. In opinia lui, reprezentantii civilizatiilor extraterestre sunt, probabil, nelinistiti de faptul ca pamantenii dispun de o asemenea arma de distrugere in masa, a carui eventuala utilizare ar putea afecta nu numai viata pe Terra, dar ar putea avea consecinte nedorite pentru intregul Univers.
 
„Ei se tem ca am putea fi atat de prosti, incat sa folosim inca o data bomba atomica, iar acest lucru va fi rau si pentru noi, dar si pentru ei”, a explicat Hellyer. Paul Hellyer a fost ministru al apararii in anii 1960 si a condus fortele armate ale Canadei pe perioada razboiului rece.
 
Sursa:
===================================================
==========================================================
==============================================================

Un comentariu:

 1. Moartea lui Ariel Sharon va aduce apocalipsa ??! Ce profeție sumbră a fost făcută.
  ===================================
  Yitzhak Kaduri, unul dintre cei mai respectați rabini din lume, a făcut o profeție sumbră cu privire la viitorul lumii. El a susținut că Apocalipsa va veni după moartea lui Ariel Sharon.

  Yitzhak Kaduri a murit la înaintata vârstă de 108 ani, în anul 2006, potrivit Le News.

  Înainte de a muri, a plecat la sinagogă în ziua de Yom Kippur, o sărbătoare evreiască, și a introdus o bucată de hârtie într-un plic. La cererea sa, biletul a fost citit la un an de la moarte..

  Rabinul Kaduri este considerat unul dintre cei mai importanti rabini ai națiunii israeliene. El a fost cunoscut pentru memoria sa uimitoare. Știa pe de rost Vechiul Testament, Talmudul si alte scrieri evreiesti.

  Adeptii spun că rabinul a făcut mai multe minuni și a prevăzut dezastre și catastrofe. Printre dezastrele prevăzute a fost tsunami-ul din Oceanul Indian din anul 2004.

  La un an după moartea lui Yitzhak Kaduri, plicul care conținea mesajul a fost deschis. În el, rabinul Kaduri susținea că s-a întalnit cu Mesia într-o viziune și că Mesia se va reîntoarce la scurt timp după moartea lui Ariel Sharon.
  Sursa:
  http://www.dcnews.ro/2014/01/moartea-lui-ariel-sharon-va-aduce-apocalipsa-ce-profetie-sumbra-a-a-fost-facuta/

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: