Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

miercuri, 19 decembrie 2012

Cauze posibile ale sfârşitului lumii sunt impactul cu o cometă sau erupţia unui supervulcan.

 
Mai mulţi oameni de ştiinţă au vorbit despre cum ar putea arăta sfârşitul lumii, dacă profeţiile mayaşe s-ar adeveri. Printre cele mai "populare" cauze posibile ale sfârşitului lumii sunt
impactul cu o cometă sau erupţia unui supervulcan.

Comete distrugătoare, foamete, vulcani, o schimbare catastrofală a climei, molime - acestea sunt doar câteva dintre posibilele cauze ale sfârşitului lumii enumerate de oameni de ştiinţă.

Astrofizicianul Jocelyn Bell Burnell crede că scenariul cel mai probabil al sfârşitului lumii este acela că Terra va fi lovită de o cometă întunecată, care să nu fi fost depistată de aparatura celor de la NASA. Ea spune că impactul cu un asemenea corp ceresc ar fi la fel de distrugător ca acela cu asteroidul care se presupune că a cauzat dispariţia dinozaurilor.

Ar fi greu ca din cauza coliziunii în sine să dispară toată omenirea de pe faţa Pământului, însă în urma impactului în atmosferă ar ajunge o cantitate atât de mare de praf, încât miliarde de oameni ar urma să sufere o moarte lentă.

Cantitatea uriaşă de praf care ar ajunge în atmosferă ar duce la o "iarnă perpetuă", în care soarele nu ar mai lumina şi nimic nu ar mai putea fi cultivat pe Terra, ceea ce ar duce, în timp, la o foamete ucigaşă.

Vulcanologul Dave Rothery are o teorie similară în anumite puncte, însă în viziunea sa cauza tuturor problemelor ar urma să fie praful aruncat în atmosferă de un super-vulcan. Milioane de metri cubi de cenuşă vulcanică şi dioxid de sulf ar ajunge în atmosferă, la fel ca în cazul coliziuniii cu un asteroid sau o cometă, iar consecinţele ar fi ca în cazul precedent, epuizarea resurselor, foametea şi, în cele din urmă, extincţia rasei umane.

Bryan Lovell, fost preşedinte la Geological Society, crede, în schimb, că dacă sfârşitul lumii ar veni cu adevărat vineri acesta va fi provocat de o fisură în scoarţa terestră submarină, în urma căreia s-ar degaja o cantitate uriaşă de metan, ceea ce ar duce la o încălzire foarte puternică şi ireversibilă a climei.

Alte teorii, mai puţin ştiinţifice, spun că o planetă roşie, Nibiru, care se află de multă vreme la limita sistemului solar, ar urma să se ciocnească cu Terra. Oamenii de ştiinţă au catalogat, însă, această teorie drept aberantă.

Deşi ipotezele privind sfârşitul lumii au fost demontate de cercetători, nu puţini sunt cei convinşi că ziua de vineri, 21 decembrie 2012, va aduce o mare nenorocire. Sute de fanatici ar încerca să ajungă la Bugarach, în Franţa, unde se crede că există un "munte mistic", unde oamenii se vor putea salva. Autorităţile franceze au emis un ordin prin care interzic escaladarea untelui, iar cei care vor încerca să ajungă în sat vor fi opriţi la intrare.
Alţii, disperaţi să se salveze de la moarte, şi-au cumpărat, şi încă mai cumpără, buncăre de supravieţuire, în care să se poată ascunde împreună cu familiile lor.

Alte ipoteze destul de răspândite spun că Terra va fi "înghiţită" de o gaură neagră sau că o aliniere nefastă a planetelor ar putea cauza o dezastruoasă inversare a câmpului magnetic de pe Pământ. Sfârşitul lumii ar putea fi cauzat, potrivit altora, de vulpi, care vor suferi de o anumită formă de cancer care se va transmite iniţial la câini şi apoi la oameni.
========================================
=======================
===========

2 comentarii:

  1. cred ca e unul din cele mai bune materiale pe care le citesc in legatura cu aceasta chestiune

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te contrazic, desi am citit articole f bine documentate scrise de catre cercetatori.De citeva zile national geografic prezinta documentare cu si despre 21.12. Le urmaresc din cind in cand si pot spune ca m-am plictisit de atatea informatii, aberatii, contraziceri...ca efectiv mie, mi-a ajuns. Vom vedea maine sau zilele urmatoare daca va fi ceva sau nu. Am citit peste 400 pagini de articole si citeva mii de pagini din carti cu si despre 2012 pentru ca am zis ca este bine sa fiu informat (le am pe toate in format electronic sau pe hartie). La toate astea adaugati documentare, filme, stiri...etc. Ajungi uneori sa zici: STOP, GATA, IMI AJUNGE, FIE CE-O FI numai terminati cu atatea supozitii, mesaje si alte alea pentru ca nimeni nu explica omului de rand cum ca toti ,,sunt de parere ca...." sau ca ,,oamenii de stiinte de pe tot globul au ajuns la concluzia ca...". Nu gasesti asa ceva. In schimb gasesti tot felul de pareri ale oamenilor de stiinta, profetilor si ale oamenilor bisericii in care fiecare isi apara bucatica, ca de obicei, nepasandu-le de restul oamenilor dar in schimb vrand sa-i atraga de partea lor. Sa nu va suparati pe mine dar o parere mi-am facut despre toti si toate. Uneori as vrea sa se intample ceva care sa schimbe din temelii toata rutina asta a noastra, o schimbare majora, chiar daca eu nu apuc sa o vad, dar numai sa se schimbe ceva. Cu stima CJ

    RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: