Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

duminică, 22 septembrie 2013

Simulatorul unic in Estul Europei. Romania se pregateste pentru un posibil viitor cataclism! Cu ajutorul simulatorului virtual pot fi dezvoltate 12 scenarii de accidente colective si dezastre. Unul dintre ele este cutremurul. Multumim, D-lui dr. Raed Arafat, initiatorul proiectului!

 
Simulatorul unic in Estul Europei adus de SMURD care
va pregati Romania pentru un viitor cataclism.
 
=======================================
 ========================
 
Salvatorii din Romania se antreneaza sa intervina prompt in cazul unor dezastre sau accidente colective.

Si fac asta cu ajutorul unui simulator virtual, unic in sud-estul Europei, realizat de olandezi. Peste 1.200 de medici, asistenti, paramedici si pompieri din toata tara au beneficiat deja de aceste cursuri in cadrul unui proiect european in valoare de peste 20 de milioane de lei.

Cu ajutorul simulatorului virtual pot fi dezvoltate 12 scenarii de accidente colective si dezastre. Unul dintre ele este cutremurul.

Iar echipele de salvare au aratat cum reactioneaza in cazul unui seism devastator, care a facut zeci de victime in Capitala.

"Am gasit moloz de la pereti cazuti si o persoana incarcerata, pe aceeasi strada am mai gasit aprox. 30 de persoane care sunt pe picioarele lor", spune o asistenta.

Programul a fost realizat cu ajutorul specialistilor din Franta, Olanda si Romania si este folosit in peste 20 de tari din toata lumea.

"Ce ne trebuie de acum, ca fiecare persoana din sistem sa stie cum trebuie intervenit, sa nu difere intre un judet si altul. Astfel daca am o catastrofa mare si aduc mai multi oameni, toti sa vorbim acelasi limba", spune Raed Arafat.

Proiectul, castigat si implementat de Fundatia pentru SMURD, are o durata de 3 ani si o valoare de peste 20 de milioane de lei.

Simulatorul virtual complex va functiona la centrul de pregatire al medicilor din Targu Mures. Raed Arafat, initiatorul proiectului, spera insa ca acest program sa fie montat pe un camion, care sa se deplaseze in toata tara.

Sursa: Pro TV
==========================
=====================================
============================================================

2 comentarii:

  1. Occidentalii confirmă ce au spus rușii: Vom avea cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani.
    -----------------------------------
    Se anunță o iarnă extrem de severă în Europa, conform previziunilor mai multor agenții meteorologice occidentale, care nu exclud ca iarna care vine să fie cea mai grea de la începutul secolului XX, așa cum anunțau joi meteorologii ruși. Aceste informații diferă în mod semnificativ de previziunile privind încălzirea globală, relatează canalul de televiziune Russia Today.

    Cunoscutul expert german Dominik Jung a declarat publicației on-line web.de că temperaturile cele mai scăzut se așteaptă în lunile ianuarie și februarie 2014. Această previziune este confirmată de datele Serviciului Național de Meteorologie din Germania. Ciclul de ierni reci, care durează deja de cinci ani, își va atinge apogeul. Mai mult, experții germani previzionează că și luna martie va fi destul de rece. Se va încălzi în Europa nu mai devreme de aprilie.

    Expertul Joe Bastardi, de la Serviciul de meteorologie AccuWeather, spune că iarna grea este anunțată și de combinația dintre activitatea solară scăzută și oscilația negativă din nordul Oceanului Atlantic. Un fenomen asemănător s-a înregistrat la începutul anilor 1950, când multe țări europene au scăpat de ger abia pe la mijlocul primăverii.

    În partea de nord a Europei, iarna a venit pe neașteptate mai devreme anul acesta. După cum relatează publicația The Local, căderi masive de zăpadă au generat zilele trecute probleme în trafic în Norvegia.

    'Nu există nicio îndoială că încălzirea pe care am văzut-o în anii 1980 și 1990 a încetat deja', a declarat în acest sens profesorul Anastasios Tsonis, de la Universitatea din Wisconsin.

    Conform oamenilor de știință, grosimea gheții în Antarctica a depășit limita normală în ultimele 23 de luni. În același timp, potrivit Centrului național din Marea Britanie, zona de gheață la Polul Nord a crescut cu 60% în mai puțin de un an.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si iata ca am avut o iarna blanda, in schimb au gresit continentul America de N a avut de infruntat o iarna cu temperaturi extreme.

    RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: