Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

vineri, 29 noiembrie 2013

Cometa ISON a dispărut ? Fără urmă ? Hmm... poate DA...poate NU... Uau... si ce draga imi era...


Cometa ISON a dispărut fără urmă în apropierea Soarelui .VIDEO.

 
Cometa ISON nu pare să fi supraviețuit joi periplului său extrem de aproape de suprafața Soarelui, au concluzionat astronomii care au examinat imaginile transmise de mai mulți sateliți de observație solară, relatează AFP.

 
"Din câte se pare, cel mai probabil cometa ISON nu a supraviețuit periplului său", a declarat Karl Battams, om de știință în cadrul Naval Research Laboratory din Washington, la o masă rotundă organizată de televiziunea aparținând NASA.
 
"Am văzut ultimele imagini din satelit și nu am observat nimic ieșind din spatele discului solar, iar acesta ar putea fi ultimul cui bătut în coșciug", a adăugat el.
 
Aceeași concluzie și din partea lui Phil Plait, astronom și editor al site-ului 'Bad Astronomy': "Nu cred că această cometă a supraviețuit", a spus el. "ISON pare să fi dispărut, să se fi dislocat în ultimele ore", a adăugat Dean Pesnell, fizician specialist în Soare și responsabil științific al 'Solar Dynamics Observatory' sau SDO, un satelit al NSA care observă Soarele. "Nu vedem nimic, iar SDO, la fel ca SOHO (Observatorul Solar și Heliosferic), este un detector extrem de bun de comete", a subliniat el. SOHO este administrat în comun de NASA și ESA, agenția spațială europeană.
 
"Speră că vom vedea în curând o altă cometă", a adăugat el.
 
Cometa ISON, un mare bloc de gheață și rocă, urma să treacă pe lângă suprafața soarelui la o distanță de 1,17 milioane de kilometri, joi, în jurul orei 18.30 GMT, fiind supusă unor temperaturi de 2.700 de grade și pierzând trei milioane de tone pe secundă.
 
Majoritatea astronomilor anticipaseră că ISON nu va supraviețui acestei apropieri de soare.
ISON a mobilizat comunitatea astronomică după descoperirea sa în septembrie 2012 de astronomi ruși, deoarece își are originile, vechi 4,5 miliarde de ani, în sistemul solar. Cometa a scăpat, de fapt, în urmă cu câteva milioane de ani din Norul Oort, un fel de 'parcare' de comete în sistemul solar, la jumătatea distanței dintre Soare și următoarea stea. AGERPRES
 
 
==============================================
=======================================================================

Un comentariu: 1. Cometa ISON, descoperită cu un an în urmă de astronomii Artiom Novicikov din Rusia şi Vitali Nevski din Belarus nu a supravieţuit apropierii de Soare şi s-a evaporat.


  Telescoapele au înregistrat doar un nor de praf.
  ====================================
  „Este trist că ea s-a descompus. Din punct de vedere ştiinţific, în urma descompunerii ei au fost eliberate substanţe din care era formată şi vom putea afla mai multe despre materia din care s-a format Sistemul Solar”, a menţionat astronomul Philip Plait în cadrul unei teleconferinţe NASA.

  Sursa: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_11_29/Cometa-deceniului-a-disparut-dupa-apropierea-de-Soare-6037/

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: