Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

marți, 5 noiembrie 2013

Ha, ha, ha... Concluzie stiintifica: "... în sfârşit (Soarele, n.r.) s-a activat". Punct.


28 de ERUPŢII SOLARE în ultimele 7 zile. Vezi ce spun specialiştii.
 
Aproximativ 28 de erupţii solare au fost înregistrate în ultimele şapte zile, însă radiaţiile emise de aceste fenomene nu afectează viaţa de pe Terra, putând totuşi perturba sistemele de comunicaţii la sol şi în spaţiu, potrivit specialiştilor americani, citaţi de dailymail.co.uk, conform Mediafax.
 
Aceste fenomene nu înseamnă nimic altceva decât că Soarele se apropie de punctul culminant al ciclului său actual de activitate, după o lungă perioadă de acalmie. În general, un ciclu de activitate solară durează aproximativ 11 ani.
 
 
Specialiştii au urmărit ciclurile de activitate solară din 1843, când s-a descoperit acest fenomen, şi spun că este normal ca în perioada de vârf să se producă multe erupţii solare. Însă specialiştii americani spun că, anul acesta, numărul erupţiilor solare de categorie mare a fost mai ridicat.
 
Specialiştii de la National Oceanic and Atmospheric Administration din SUA spun că, în ultimele şapte zile, au fost înregistrate patru explozii solare de categorie X - nivelul maxim pe scara intensităţii erupţiilor - şi 24 de categorie M (intensitate medie).
 
 
Administraţia americană a emis mai multe avertismente în ceea ce priveşte perturbarea comunicaţiilor radio în ultimele două zile.
 
Erupţiile solare de această intensitate pot provoca perturbări grave ale telecomunicaţiilor la sol şi în spaţiu şi pot afecta sistemele de distribuţie a energiei electrice, spun specialiştii.
 
Holly Gilbert, de la Goddard Space Flight Center al NASA, a declarat pentru Los Angeles Times: "A fost o perioadă de acalmie în ultimele luni, deci în sfârşit (Soarele, n.r.) s-a activat".
 
Erupţiile solare au fost însoţite de ejecţii de masă coronară, puternice explozii magnetice la nivelul coroanei solare care proiectează în spaţiu plasmă ionizată cu o viteză de sute de kilometri pe secundă. Ejecţiile de masă coronară pot provoca furtuni geomagnetice, ce pot afecta şi ele comunicaţiile, dar pot determina şi apariţia aurorei boreale.
 
Sursa:
================================
=================================================
====================================================================

Un comentariu:

 1. Dezastru în caz de cutremur în România. Ce spune Mărmureanu.
  ==============
  În ultima vreme, România a fost zgâlțâită de mai multe seisme. Profesorul Gheorghe Mărmureanu a dat câteva sfaturi în caz de cutremur.

  Dezastru în caz de cutremur în România. Ce spune MărmureanuSpecialistul a spus că, în cazul unei mișcări telurice puternice, românii nu ar trebui să părăsească locuințele și asta pentru că nicio scară nu este proiectată antiseismic.

  “În caz de cutremur trebuie să stăm în casă. Este cea mai mare prostie să ieşim pe scara imobilului. La cutremurul din 4 martie 1977 au fost oameni care au murit pentru că au ieşit pe scara blocului. În momentul în care ai pus piciorul pe o scară, cealaltă poate să o ia perpendicular şi îţi taie piciorul. În România, nicio scară nu este proiectată antiseismic”, a spus Gheorghe Mărmureanu conform RomaniaTV.

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: