Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

luni, 3 martie 2014

Absolut interesant! Cine controleaza internetul, la propriu. Doar 7 persoane au acces la baza de date!


Cine controleaza internetul, la propriu. Doar 7 persoane au acces la baza de date cu toate adresele web din lume si pot afla secretele din www

Poate ca pare a fi o conspiratie dintr-una dintre cartile lui Dan Brown, dar nu este: intreaga retea de internet este controlata cu ajutoarul a sapte chei, la propriu, scrie Business Insider.

Jurnalistul James Ball, de la The Guardian, a avut recent ocazia de a asista la un ritual extrem de securizat, cunoscut sub denumirea de “ceremonia cheii”.

Oamenii care participa al aceasta ceremonie fac parte dintr-o organizatie care se numeste Corporatia pentru Atribuirea Numelor si Numerelor pe Internet, sau, pe scurt, ICANN, si care este responsabila cu atribuirea adreselor de internet numerice, pe care ulterior le transforma in adrese normale de interent, formate din litere, pe care fiecare dintre noi le scriem in browser.


De exemplu, daca tastam numarul 64.27.101.155 in browser intram pe pagina de internet a portalului Business Insider. Dar www.businessinsider.com este mai usor de tinut minte, de aceea cifrele au fost transformate in litere.
 


In aceste conditii, cine are controlul bazei de date a ICANN controleaza intregul internet. De exemplu, acea persoana ar putea trimite utilizatorii catre adrese false de banci, in locul paginilor oficiale.
 
 
 
Pe de alta parte, daca are loc o calamitate, baza de cate a ICANN va trebui reconstruita. De aceea, ICANN a gasit o modalitate prin care controlul sa nu fie detinut de o singura persoana. Asa ca a desemnat sapte persoane carora le-a dat cate o "cheie a internetului", plus alte sapte care sa le inlocuiasca pe primele la nevoie.

Cele sapte chei de securitate sunt de fapt niste carduri care contin coduri de acces si care, puse laolalta, formeaza o parola ce permite accesul la baza de date a ICANN.


Incepand din 2010, cele sapte persoane care detin cele sapte chei se intalnesc, de patru ori pe an, intr-o ceremonie in timpul careia genereaza o noua parola.


Accesul la aceasta ceremonie a persoanelor din afara se face foarte greu, dupa cum povesteste jurnalistul de la The Guardian, acestea fiind obligate sa treaca prin usi securizate folosind coduri de acces secrete, scanate si fara niciun aparat de comunicare asupra lor (telefon, laptop, tableta).


In inregistraresa de mai jos puteti vedea cum se desfasoara ceremonia (min. 1.58):
 
 
Sursa:
================================================================
==================================================
====================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: