Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

joi, 20 martie 2014

Universuri paralele. Multiversul. Un prim pas pentru oameni, un pas urias pentru stiinta!Oamenii de stiinta au anuntat in aceasta saptamana o mare descoperire astronomica, gasirea undelor gravitationale produse imediat dupa Big Bang.
 


Aceasta descoperire i-a facut sa afirme ca, in mod constant, cosmosul da nastere la universuri paralele.


 
Universul asa cum il stim nu poate fi singurul care exista. De aceea, ar putea fi unul dintr-un numar infinit de Universuri, care alcatuiesc asa-numitul 'multivers', scrie ziare.com, citând Daily Mail.  Astronomii au detectat ce s-a intamplat in prima fractiune de secunda dupa Big Bang. In acest timp foarte scurt, la inceputul tuturor lucrurilor, Universul s-a extins foarte rapid, aceasta teorie fiind numita inflatia cosmica.

Potrivit lui Albert Einstein, atunci cand se intampla un fenomen exploziv de genul acesta, atunci apar "valuri" ale spatiu-timpului, cunoscute sub numele de "unde gravitationale".

Teoria "multiversului" se bazeaza pe faptul ca aceste unde gravitationale primordiale arata o particularitate puternica a inflatiei cosmice a Universului timpuriu.

"In cele mai multe modele, daca avem inflatie cosmica, atunci avem multiunivers", a declarat Andrei Linde, fizician de la Universitatea Stanford.

Teoreticienii sustin ca orice fel de Univers poate exista in cosmos, dupa Big Bang, de la Universul nostru familiar si pana la Universuri care au proprietati fizice complet diferite.

"In cazul in care exista cu adevarat o multitudine de alte Universuri dincolo de lumea noastra, fiecare cu propriile caracteristici, atunci cel putin unul dintre ele va avea conditiile necesare vietii", a spus dr. Colin Stuart, autorul cartii: "The Big Questions in Science".

Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ultima-descoperire-despre-big-bang-ar-putea-dovedi-existen-a-universurilor-paralele_1402847.html#ixzz2wSRVNjzS
==================================================================
===========================================================
================================================


Could Big Bang ripples prove the existence of a PARALLEL universe? Gravitational wave discovery paves way for 'multiverse'

●► On Monday, scientists discovered 'smoking gun' to expanding universe
●► They found gravitational waves produced moments after the Big Bang
●► The discovery points to powerful type of inflation of the early universe
●► If space-time goes on forever then it must start repeating at some point
●► This suggests the cosmos is constantly giving birth to parallel universes 

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2584282/Could-Big-Bang-ripples-prove-parallel-universes-exists-Gravitational-wave-discovery-paves-way-multiverse.html#ixzz2wSZef61X
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
===================================================
============================================================
===================================================================

Un comentariu:

 1. Un cutremur cu magnitudinea 4,7 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 15.38, în zona seismică Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

  Seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri şi a avut epicentrul la 40 de kilometri de oraşul Covasna, 46 de kilometri de Vălenii de Munte, 54 de Săcele şi 56 de Târgu Secuiesc şi Râmicu Sărat.

  Cutremurul a fost simţit şi în Bucureşti.

  Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate şapte cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 grade şi s-a produs în 29 martie.

  La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

  Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cutremur-puternic-in-romania_1413161.html#ixzz2xpPs16Mh
  Follow us: @realitatea on Twitter

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: