Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

luni, 29 septembrie 2014

Antarctica. Interesant, dar enigmele raman! Harta continentului ascuns sub gheaţă. Cercetătorii văd pentru prima dată ce se află acolo (FOTO)


Cea mai detaliată hartă care arată continentele de la poli a fost publicată de Times Comprehensive Atlas of the World. Ea arată canioane, lacuri şi munţi, care vor ieşi în timp la lumină, pe măsură ce gheaţa care le acoperă se va topi, din cauza încălzirii globale.



Vechile hărţi ale polilor arătau doar o suprafaţă albă, fără detalii care să arate ce se află sub calota de gheaţă, cum este cea de acum.




Coordonatorul de studiu al secţiunii pentru Antarctica, Peter Fretwell, de la British Antarctic Survey, spune că dacă nu ar exista gheaţă Antarctica ar fi un continent normal, ca oricare altul.
Canionul care se află sub Groenlanda    

Canionul care se află sub Groenlanda

Pentru a obţine această hartă, cercetătorii au zburat cu un avion deasupra polilor şi au emis unde radio spre sol, analizând apoi cât de mult se reflectă acestea.




Câteva din formele de relief interesante aflate sub Antarctica sunt Munţii Subglaciali Gamburtsev, care sunt la fel de înalţi ca Alpii şi Lacul Vostok (care se află la o adâncime de 4 km sub gheaţă).

Sub Arctica se află uriaşul canion, care are o lungime de 750 km şi o adâncime de 800 de metri şi care se întinde sub calota de gheaţă a Groenlandei, de la nord la sud.
Harta care arată formele de relief de sub gheaţa din Antarctica    

Harta care arată formele de relief de sub gheaţa din Antarctica

Noua hartă îi va ajuta pe experţi să afle şi cu cât va creşte nivelul mărilor atunci când calotele de gheaţă se vor topi şi cât de repede se va întâmpla asta.

Încălzirea climei şi a apelor oceanelor va duce la ieri geroase în anumite zone ale globului, cum a fost anul trecut în Statele Unite.

Aerul cald care se ridică din oceane va destabiliza aerul rece de la poli, ducând la formarea unui vortex polar, care va ajunge în diferite regiuni ale globului.

Sursa: Daily Mail
http://www.descopera.ro/dnews/13351246-harta-continentului-ascuns-sub-gheata-cercetatorii-vad-pentru-prima-data-ce-se-afla-acolo-foto
------------------------------------------------
Click here:
Hidden world of canyons and mountains beneath the ice caps revealed: New atlas contains the most detailed polar maps EVER of the landscapes that could be exposed by global warning
------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Sonda americană Maven a reușit să se înscrie pe orbita planetei Marte (NASA).
    ---------------------
    Vehiculul spațial american Maven, prima sondă a cărei misiune este să descopere misterul dispariției unei mari părți a atmosferei planetei Marte într-un trecut îndepărtat, a reușit să se înscrie pe orbita planetei roșii în noaptea de duminică spre luni, a informat NASA, citată de AFP.

    "După zece luni de călătorie și circa 711 milioane de kilometri parcurși, Maven (Mars Atmosphere and Volatile Evolution) a ajuns pe orbita Marte duminică târziu, a precizat NASA pe site-ul său de internet.

    Au răsunat aplauze în sala de control a misiunii, la Jet Propulsion Laboratory din California, când a fost confirmată înscrierea sondei pe orbită, conform imaginilor NASA transmise în direct.

    NASA nu a confirmat încă ora acestei înscrieri, care era prevăzută la orele 01.50 GMT luni, după aprinderea motoarelor sondei timp de aproximativ 30 de minute, pentru a micșora viteza.

    AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Lelia Bretan)

    RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: