Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

joi, 3 octombrie 2013

Sute de milioane de tone de plasma solară se apropie de Pământ. Furtunile magnetice, la apogeu în 2013.


Fluxul de masă coronală, ejectat în noaptea de duminică spre luni de Soare, a provocat o furtună magnetică de putere moderată, potrivit datelor Centrului de Prognoză a Climei Spaţiale din SUA, relatează Agerpres, care citează RIA Novosti.

În noaptea de duminică spre luni ,
după cum au precizat experţii americani, s-a produs o ejecţie a unui flux important de plasmă, cât jumătate din discul solar.

Norul compus din sute de milioane de tone de plasma solară se aşteaptă să ajungă miercuri în apropierea Terrei.

Conform Centrului de Prognoză a Climei Spaţiale al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice din SUA, indicele Kp de tulburări geomagnetice se ridică în prezent la 6 unităţi, dar ar mai putea crește, nu însă semnificativ, în următoarele ore.

Indicele Kp exprimă activitatea geomagnetică, pe o scara de la 1 la 9. Un indice de minimum 5 semnifică o furtună geomagnetică de mică putere.

Furtuna magnetică a generat aurore luminoase pe cer în nordul Canadei şi în Scandinavia.


Medicii atrag atenţia că, uneori, furtunile magnetice sunt însoțite de dureri de cap, migrene, palpitaţii, insomnie, o stare scăzută de vitalitate, căderi de tensiune.

 
Sursa:
http://hot-news.pro/furtunile-magnetice-la-apogeu-in-2013-sute-de-milioane-de-tone-de-plasma-solara-se-apropie-de-pamant/

2 comentarii:

 1. Ciudat, foarte ciudat!
  S-a intamplat sa fie... FIX in aceasta perioada!
  ------------------------------------------------------------------
  Cum se leaga bugetul SUA cu sistemul NASA de alertare a populatiei in cazul unui cataclism? Odata cu inghetarea sistemului bugetar american, dupa ce Senatul nu a reusit sa ajunga la un consens pentru a vota bugetul SUA, tot sistemul public american a paralizat. Aproximativ 1 milion de oameni au fost trimisi acasa in concediu fortat, supravegherea la Bursa nu mai exista, posta nu mai livreaza coletele si pensiile, iar serviciile publice functioneaza la un nivel aproape critic.

  Armata si urgentele sunt singurele care inca raman deschise si disponibile 100%, iar la NASA sunt aproximativ 600 de angajati care au grija ca misiunile aflate in desfasurare sa nu se transforme intr-un fiasco.

  FastCompany.com scrie insa ca, odata cu aceasta inghetare a sistemului bugetar, la serviciul de avertizare de la NASA nu mai lucreaza aproape nimeni in aceste zile. Eram obisnuiti ca pana acum, zilnic, sa vedem postari pe Facebook, Twitter si pe site-ul oficial al NASA cu informatii despre descoperiri noi din spatiu si imagini fantastice de pe Marte si din sistemul nostru solar.

  Dar toate acestea nu se vor mai intampla, precizeaza sursa citata. Cel putin nu pana cand sistemul bugetar nu isi va reveni.

  Contul oficial de Twitter al Asteroid Watch a anuntat ca din cauza fenomenului "Government Shutdown" nu va mai posta nimic, pentru ca nimeni nu mai lucreaza acolo, FastCompany avertizand ca in cazul in care un meteorit de mici dimensiuni, insa periculos, identic cu cel care a cazut in Rusia in acest an, va cadea, nu va exista niciun anunt public in prealabil de la NASA.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, da ! Exact asa ne atrag de atentie medicii, ca furtunile vin cu insomnii si, mai ales, cu "caderi de tensiune" !
  Moaaamaaa, ce mi-a cazut tensiunea, la corazon !

  Jiaga-jiaga, vine plasma ! Toate vin acusica, si comeata ISON, si plasma, si cotremurilii...

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: