Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

miercuri, 20 noiembrie 2013

Cometa ISON (C/2012 S1) continuă să se apropie de Soare! Pe 28 noiembrie, va fi in PUNCTUL cel mai apropiat de Soare!

 
În această săptămână, strălucitoarea stea Spica ne arată drumul către vizitatorul ceresc - Cometa ISON


Cometa ISON (C/2012 S1) continuă să se apropie de Soare, ea va trece la 730,000 mile (1,160,000 kilometri) de suprafața stelei noastre pe
28 noiembrie.
 
Razele soarelui  vor incalzi in aceasta saptamana nucleul cometei, iar aceasta va avea punctul culminant de stralucire.  Gheata din care este alcatuita cometa se va topi apoi, iar nucleul ei se va transforma din solid in gazos cu o rata mult mai mare, iar cometa va stralucii în mod semnificativ in aceasta perioada.



Dovada acestui scenariu a fost aratat in cursul celei de-a doua saptamani, cand o explozie majora a cauzat cometei ISON o stralucire de 10 ori mai mare decat in mod obisnuit. In acest moment  cometa se poate vedea cu ochiul liber in situatia unui cer intunecat si absolut curat, iar daca aveti un binoclu sau o luneta mai mica, ea poate fi observata chiar foarte bine. Din pacate acest lucru este destul de greu, din cauza faptului ca luna  ajunge a faza completa pe 17 noiembrie.
 
Totusi un mare avantaj este ca luna se afla in partea de Vest a cerului , iar cometa in partea de Est, inainte de ivirea zorilor. Apoi se va apropia la 5 grade pe data de 16 si la 2 grade pe data de 17. In cazul in care coada cometei va stralucii puternic, ea va arata ca si Sabia lui Damocles deasupra stelei SPICA. Pana pe 18 capul cometei se afla chiar sub SPICA, iar coada cometei in fata ei.

Pentru a o putea observa, trebuie sa stiti ca in  acest moment, Cometa ISON se afla in dreptul Constelatiei Fecioara in apropiere de steaua SPICA. Pe data de 15, cometa se va afla la 8 grade V-NV de SPICA, cu 1 ora inainte de venirea zorilor.




Dacă sunteți în căutarea unei oportunitati de a face o fotografie "mare", in oricare dintre aceste dimineti ar trebui să funcționeze. Puteți obține rezultate superbe cu un aparat de fotografiat digital single-lens reflex, un obiectiv standard, si un trepied robust,setați diafragma obiectivului cât mai larg posibil (cel mai mic f / raport) și ISO la 400. Dacă vă păstrați expuneri de la 15 secunde sau mai puțin, vei obține stelele din spate pe imaginea dv.

Cometa ar trebui să continue să lumineze pe masura ce trece săptămâna. Predictiile arata ca ea strălucește la magnitudinea 4 grade in noiembrie 21, atunci când se ridică, chiar înainte de asfințit, la 35 ° latitudine nordică. ISON ar trebui să apară izbitoare pe cer la Est cu o oră înainte de răsărit.

În doar o săptămână, cometa va face abordarea cea mai apropiata de Soare și ar trebui să strălucească mult mai luminos.


Pe data de 24 noiembrie va putea fi vizibila cu 45 minute inainte de rasarit la est-sud-est
http://truezone.ro/stiinta-si-tehnologie/cometa-ison-saptamana-aceasta-se-poate-vedea-cu-ochiul-liber!-vezi-cum-si-unde/
============================================
============================================================
=======================================================================

Un comentariu:

  1. O cometă gigantică, numită ISON, s-ar putea dezintegra pe 28 noiembrie, nu departe de Pământ. Aceasta ar fi una din cele mai mari explozii înregistrate vreodată, dând naștere unei ploi de meteoriți, dar există mai multe posibilități în care s-ar putea desfășura fenomenul și nimic nu indică un scenariu catastrofal.

    O cometă (sau stea cu coadă) este un corp mic din sistemul solar, alcătuit dintr-un nucleu de gheață luminos, înconjurat de gaze și pulberi, care se prelungește uneori cu o 'coadă' ce se poate întinde pe milioane de kilometri, scrie Agerpres.

    Cometa Ison a fost descoperită de doi astronomi amatori din Rusia și Belarus, în septembrie 2012, și este considerată 'cometa secolului'. Ea va trece foarte aproape de Soare. Pe 28 noiembrie cometa se va afla în punctul cel mai apropiat de Soare, la 1.800.000 km.

    Luminozitatea cometei crește de trei zile, ea putând fi acum observată chiar și cu ochiul liber. Dezvoltă în prezent o coadă dublă de pulberi și gaz, tot mai vizibilă. Cu cât data de 28 noiembrie se apropie, cu atât interesul provocat de Ison crește și mulți intră în panică. Printre scenariile avansate, trei sunt plauzibile.

    Primul este că Ison va evita în ultimul moment Soarele și își va continua călătoria în spațiu. Al doilea presupune că va ajunge prea aproape de Soare și se va dezintegra. Fragmentele vor fi atunci aruncate în spațiu și o ploaie de meteoriți ar putea cădea pe Pământ. Însă forța de gravitație a Soarelui ar putea fi suficientă pentru ca acest lucru să nu se întâmple. În sfârșit, ultimul scenariu ar fi cel mai puțin dorit de oamenii de știință pentru că ar duce la moartea rapidă a cometei: Ison să fie atrasă de Soare și să își termine drumul lovindu-se de acesta, provocând cea mai mare explozie văzută de omenire.

    SURSA REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cometa-secolului-ison-ar-putea-declan-a-un-spectacol-astronomic-fascinant_1320574.html#ixzz2lEXGlSvk
    Follow us: @realitatea on Twitter

    RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: