Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

joi, 4 iulie 2013

Transplantul de cap la oameni este posibil, susține un cercetător italian

 
Atașarea unui cap de om la corpul altei persoane
reprezintă o procedură medicală posibilă cu mijloacele tehnice disponibile la momentul actual, susține omul de știință italian Sergio Canavero.

Într-o lucrare științifică publicată recent, neurocercetătorul Sergio Canavero susține că transplanturile de cap au fost realizate cu succes deja în cazul animalelor,
scrie qz.com
 
Potrivit lui Serio Canavero, recentele descoperiri științifice permit reconectarea unor segmente de măduvă a spinării care au fost secționate și în cazul oamenilor. 
 
Tehnica descrisă de Sergio Canavero este asemănătoare cu cea folosită de Robert White, care a transplantat cu succes în 1970 capul unei maimuțe rhesus pe corpul alteia. În primul rând, ambii pacienți trebuie să se afle în aceeași sală de operații. Apoi, capul care urmează să fie transplantat trebuie răcit până la o temperatură de aproximativ 15 grade Celsius. Mișcând-se foarte repede, chirurgii trebuie să îndepărteze ambele capete în același timp, apoi să conecteze "capul bun" la sistemul circulator al trupului donatorului. 
 
Odată realizat acest pas, inima trupului donatorului poate fi pornită din nou, iar chirurgii pot reconecta și celelalte sistem vitale, inclusiv măduva spinării. 
 
 
 
===============================
=====================================================
=====================================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: