Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

joi, 25 iulie 2013

Un val de căldură EXTREMĂ se apropie de România. Ungurii „fierb” la 38 de grade. Suntem in grafic, nu-i asa?


Un val de căldură extremă va cuprinde Ungaria în următoarele zile. Temperaturile maxime se vor ridica până la 38 de grade, informează meteorologii citaţi de  MTI.

Maximele zilnice în următoarele trei zile vor fi de 34 de grade cu cer senin în majoritatea zonelor ţării. Aerul uscat şi din ce în ce mai cald venit din direcţia Africii va ridica maximele zilnice până la 38 de grade sau peste, de sâmbătă până luni.


 Autorităţile au emis o alertă de caniculă începând cu miercuri.


 La Budapesta, vehiculele serviciilor de curăţenie vor stropi străzile cu apă în ture de 12 ore.

Străzile principale ale oraşului vor fi udate în timpul nopţii şi liniile de tramvai între amiază şi ora 17 pe anumite trasee.

Apă potabilă va fi distribuită pietonilor la posturi din zone centrale.

Canicula va dura până marţi sau miercuri, săptămâna viitoare.
http://www.antena3.ro/romania/un-val-de-caldura-extrema-se-apropie-de-romania-ungurii-fierb-la-38-de-grade-222404.html
==================
=========================================

Cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade la umbră
========================================================

Se înregistrează temperaturi caniculare în aproape toată ţara. În Oltenia şi în Banat, maximele vor trece din nou de 35 de grade Celsius la umbră. De duminică, timp de trei zile, maximele termice vor ajunge la 39 de grade.


 
ACTUALIZARE 14.00. Meteorologii au emis o atenţionare meteorologică Cod galben de caniculă, valabilă de duminică - 28 iulie, până marţi - 30 iulie.
 
În acest interval, vremea va deveni caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor depăşi 36 - 37 de grade, iar în sud-vest, izolat se vor situa în jurul valorii de 39 de grade.
 
Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş.  
 
(Zonele afectate de Codul galben de caniculă - sursa ANM)

 
Potrivit meteorologilor, sâmbătă, cerul prezintă unele înnorări în nordul Moldovei şi în zona de munte, dar este mai mult senin în restul ţării. Vântul suflă în general slab. La ora 9 se înregistrau valori termice cuprinse între 11 grade la Miercurea Ciuc şi 23 grade la Calafat şi Dumbrăviţa de Codru.
 
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia şi Banat, după-amiaza, local va fi caniculă, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 36 de grade în vestul şi sudul Olteniei.
 
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii restrânse în estul, în sud-estul ţării şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona montană înaltă.
 
În Capitală, cerul este senin, iar vântul suflă slab. La ora 12 se înregistrau 28 de grade.
Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 32 de grade.
=======================================================
============================================
==========================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: