Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

marți, 21 iunie 2011

Guvernanti, treziti-va! România, aproape de un cutremur catastrofal. Peste șapte grade!

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a vorbit, luni, la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 TV, pe tema rezistenței seismice a pasajului Basarab, inaugurat recent de primarul general, Sorin Oprescu.


Acesta a spus că o serie de aparate speciale ce detectează seismele au fost instalate pe structura pasajului Basarab, în cazul unui cutremur șoferii vor fi avertizați prin diverse semnale.


Mărmureanu a spus că un cutremur catastrofal va avea loc și în România, cutremur de peste șapte grade. "Este exact fereastra potrivită",
a adăugat acesta.
Specialistul a precizat totuși că un cutremur precum cel din Japonia nu poate avea loc în România.
Sursa:
_________________________


Gheorghe Mărmureanu a fost schimbat din funcţia de director al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), însă va rămâne director onorific şi membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei.


Mărmureanu a declarat sâmbătă că era normal să fie înlocuit, pentru că a depăşit cu opt ani vârsta de pensionare. "Mi se pare o decizie corectă, am depăşit cu opt ani şi jumătate vârsta de pensionare, dar am rămas în Consiliul de Administraţie şi sunt director general onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP). În plus, sunt directorul a două proiecte europene", a declarat Mărmureanu, citat de Mediafax.

Începând din 1990, Gheorghe Mărmureanu a fost șeful laboratorului de seismologie inginerească, fiind numit doi ani mai târziu președinte al Consiliului Științific, iar în 1996, director ştiinţific al INFP.

În 2000, Mărmureanu a fost numit director general al INFP. El este membru al Societăţii Române de Fizică şi American Society of Civil Engineers, fiind distins cu numeroase premii şi având o prestigioasă activitate ştiinţifică.

Dar daca are dreptate?
Guvernantii, ce masuri au luat?
Prof. Gheorghe Marmureanu, a mai vorbit despre aceasta!
______________________
.... 24 Iun 2009 ....
"Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete. In Romania se va produce un cutremur catastrofal,
cu magnitudinea de peste 7 grade Richter".

'Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete. In Romania se va produce un cutremur catastrofal, cu magnitudinea de peste 7 grade Richter'.
Afirmatia apartine chiar directorului Institutului National de Fizica a Pamantului, prof. Gheorghe Marmureanu. Seful INFP sustine insa ca marele seism va fi unul de mare adancime si nu va veni in viitorul foarte apropiat.
'Vrancea nu este inca pregatita pentru marele cutremur. Jos, sistemul se incarca foarte greu. Pana la marele cutremur nu se va produce nici unul intermediar. Cand spun intermediar, ma refer la un cutremur de mare adancime. Cutremurele adanci se numesc intermediare, iar cele de suprafata, cele care se produc la o adancime de 15-20 de kilometri, se numesc normale', ne-a precizat profesorul Marmureanu. Mai mult, acesta sustine ca pana in 2014, nu este posibil sa se produca un seism cu magnitudinea de peste 6 grade pe Richter. 'Ciclicitatea producerii unui cutremur de peste 6 grade este de 10 ani. S-a produs in 2004, iar urmatorul va fi in 2014. Un cutremur de pana in 7 grade nu pune in pericol vietile oamenilor. Cutremurele catastrofale sunt incepand cu 7,1 grade pe Richter. Peste aceasta magnitudine, Vrancea devine periculoasa',
ne-a mai precizat profesorul Marmureanu.

Marele cutremur trece granita si va ajunge pana la Moscova

Marele cutremur nu va avea o magnitudine mai mare de 7,5 grade pe scara Richter si se va simti pana la Chisinau, Odessa si Moscova. Profesorul Marmureanu sustine ca unda seismului va merge pe directia nord-est, va afecta orasele Focsani, Bacau, Iasi si mai putin Bucurestiul. 'Este foarte important cand se va produce seismul de mare adancime pe care-l asteptam. Daca acesta se va produce mai repede, intr-un an, doi, magnitudinea cutremurului va fi de 7 grade. Daca se va produce intr-un viitor mai indepartat, atunci magnitudinea va fi mai mare, dar nu va depasi 7,5 grade pe scara Richter. La Bucuresti, efectele cutremurului vor fi mai mici decat cele din 1977. Daca in Vrancea va avea magnitudinea maxima de 7,5, atunci la Bucuresti se va resimti in jur de 7 grade. Va fi un cutremur de mare adancime, similar celui din 1802'.

In nord-estul Capitalei se va resimti mai puternic

Viitorul mare seism va fi resimtit mai puternic in partea de nord-est a Capitalei. Profesoul Marmureanu explica: 'in aceasta parte, din cauza lacurilor, apa este incompresibila, energia unui cutremur nu este consumata si transmite unda fara sa o atenueze'. De altfel, seful INFP ne-a mai precizat ca se pregateste o harta a Bucurestiului care se va colora in functie de efectele viitorului seism. Astfel incat, autoritatile sa stie cu precizie unde sa intervina cu prioritate. 'In cadrul producerii unui seism de mare intensitate, autoritatile vor sti cu precizie care sunt zonele cele mai afectate si in care sa intervina imediat. Cele care vor fi colorate in negru vor fi zonele in care s-au prabusit imobile si au murit oameni', a mai spus prof. Marmureanu.

Pericol public, blocurile cu fatade din sticla

Profesorul Marmureanu spune ca in timpul producerii unui sism de mare intensitate, la imobile pot aparea suprize.
'Este posobil ca o parte din cele vechi sa reziste, chiar din cele cu bulina, cum este la fel de posibil sa se prabusasca blocurile noi, la care proprietarii au adus modificari la structura de rezistenta, au daramat pereti, stalpi sau grinzi, ca sa-si mareasca suprafetele. Un adevarat pericol il reprezinta blocurile care au fatadele din sticla. in timpul cutremurului, cladirea se inconvoaie si geamuruile se sparg. In cadere fiind posibil sa omoare oameni. Sunt geamuri de 9 mm grosime, de aceea oamenii trebuie sa plece din preajma lor',
 a atas atentia profesorul Marmureanu.

Aceasa stire a fost preluata de pe Gandul.

3 comentarii:

  1. Vasile,si dupa cutremur, soarele, tot de la Bucuresti va rasari!

    RăspundețiȘtergere
  2. CUTREMUR ? Pământul nu ştie matematică, nu ştie probabilităţi, nu ştie fizică! Dixit, Ghe. Marmureanu
    ____________
    http://2012hroniculsemnelor.blogspot.com/2011/05/cutremur-pamantul-nu-stie-matematica-nu.html

    RăspundețiȘtergere
  3. aveti numai zeama de destepciune in tatacute; doar ce spuneti voi are valoare... ati sa va mai spun o stramba, da ma abtin.

    RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Facebook START

Follow

Click here: