Bine ati venit pe acest blog! Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu! ~ Blogul nu se doreste a fi un "blog apocaliptic"! Va fi doar un 'Blog de informare' la "zi", cu cele mai recente, deosebite teorii/conceptii/evenimente globale... Admin, Romania megalitica

Nu ati gasit ce cautati? Incercati Google search pe siteul nostru!

Translate / This page has a language translator on it so you can understand what is being talked...

luni, 12 septembrie 2011

UPDATE. Tremură din țâțâni Pământul. Vrancea s-a zguduit si azi. Zecile de cutremure, omoara vigilenta autoritatilor!


România a început săptămâna cu un nou cutremur în zona Vrancea.
Seismul, cu magnitudinea aproape 4, a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri.

Astfel de cutremure se produc relativ frecvent pe teritoriul României. Seismele cu magnitudinea de sub 4 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate uşoară. De regulă, acestea nu provoacă victime sau pagube semnificative, iar unele nu sunt resimţite pe o rază mai mare de câţiva kilometri.

 De la începutul acestui an, în ţara noastră s-au înregistrat lunar zeci de astfel de cutremure.
Stire: Mediafax.ro


Magnitudinea seismului, de 3,9 pe scara Richter, este una “absolut nesemnificativa pentru populatie”, a explicat seismologul Gheorghe Marmureanu,
potrivit RealitateaTV.

Aceasta nu este singura miscare seismica de intensitate medie inregistrata in Vrancea in ultimele zile. Joia trecuta, in zona s-a produs un cutremur de 4,4 pe Richter. Marmureanu declara atunci ca astfel de seisme sunt normale pentru acea parte a tarii.

Hmmm ... știti povestea cu “vine lupul, vine lupul”?
Eu o știu de la bunica. Este cu un cioban care, datorită plictiselii, a început să strige ""Vine lupul, vine lupul"". Sătenii au urcat rapid crestele dealului ca să-l ajute, în baza solidarității, dar au constat cu uimire că ciobanul nostru era doar cu oile. Lupul era prin pădure cu haita lui. După câteva zile, în sat se aude din nou țipele ciobanului “Vine lupul, vine lupul, săriți oameni buni”. In speranța că mustrările au fost pe înțelesul ciobanului, sătenii pun mâna pe ce au la îndemână și urcă iar pe deal.
Ciobanul îi întâmpină și de această dată cu mâna pe burtă de atâtea hohote de râs. I-a păcălit și de această dată.
Mai trec câteva zile și de pe deal iar se aude “Vine lupul, vine lupul, nu mă lăsați singur oameni buni”. De astă dată glasul ciobanului era parcă și mai agitat. Si țipă ciobanul nostru. Si țipă. Si se vaită. Si imploră ajutor. Toți sătenii se uită peste gard unul la celălalt și își văd de treburile propriilor gospodării.
~ Abia spre seară
au aflat că pe la prânz stâna a fost atacată de lup ~
Admin
=================
UPDATE
16 septembrie 2011
===========================

15.09.2011

Japonia, Cuba şi Noua Zeelandă au înregistrat, joi, cutremure cu magnitudini de cel puţin 6, potrivit institutului american de geofizică USGS, citat de CNN.

Un cutremur cu magnitudinea 6.0 a fost resimţit în Cuba joi dimineaţă, la ora locală 4.43, potrivit USGS.


Epicentrul a fost situat la 122 kilometri nord de Montego Bay şi aproape 600 de kilometri sud-est de Havana.

Cu 43 de minute înainte, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc în largul coastelor de est ale Japoniei, însă autorităţile nu au emis avertizare de tsunami.

Potrivit USGS, cu şapte minute înaintea seismului din Japonia, în largul coastelor Noii Zeelande fusese înregistrat un alt cutremur cu magnitudinea 6.0. Epicentrul seismului a fost localizat la 680 de kilometri de Auckland şi la peste 900 de kilometri de Wellington.


16.09.2011

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2 s-a produs vineri dimineaţă în Pacific, în zona insulelor Fiji, a anunţat institutul american de geofizică USGS, dar acesta nu a declanşat o alertă de tsunami şi nici nu a provocat pagube materiale.

Cutremurul s-a produs la ora 07.30 (22.30 ora României), la 593 de kilometri adâncime, la aproximativ 120 de kilometri de insula Ndoi din Fiji şi la 421 de kilometri de capitala insulei Tonga, Nuku'alofa, potrivit USGS.


Acest cutremur nu a declanşat însă o alertă de tsunami, potrivit informaţiilor oferite de Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific.

Această zonă este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se produc în mod frecvent cutremure şi erupţii vulcanice.

Nu este de glumit!
 Tremură din țâțâni Pământul ...
Din ce in ce mai des, mai mult ... si in tot locul.
Admin

Un comentariu:

 1. 16.09.2011.
  Cutremur în Vrancea: 3,5 grade pe scara Richer
  =====================
  Un seism de 3,5 grade pe scara Richer s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, în Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 153 de kilometri, la ora 3.02.
  Mediafax.ro

  RăspundețiȘtergere

Recent comments

Recent Comments Widget

COUNTERsite

Search, click here:

Follow

Click here: